החלטתי

smailie

New member
החלטתי

שאם לא יקבלו אותי לצה"ל, ארד מהארץ. אתמול חתמתי על הטפסים לקראת קבלת האזרחות הגרמנית. שם בטוח יתייחסו אליי יותר טוב ולא יהיה תוקף לשטויות שהפסיכולוג קבע לגביי בגיל 5. זה סופי.

SupermanZW

Well-known member
האם אתה יודע גרמנית?

פשוט בלי לדעת גרמנית אי אפשר למצוא עבודה בגרמניה.

smailie

New member
לא. אבל כבר אסתדר...

במקרה האזרחות היא גרמנית. פשוט סבא שלי הוא יליד גרמניה ולכן אני זכאי לאזרחות הזאת. באותה מידה, זו יכולה הייתה להיות כל אזרחות אחרת.

SupermanZW

Well-known member
בלי עבודה לא תסתדר בשום מקום

אם אתה רוצה להסתדר בגרמניה אתה חייב ללמוד גרמנית.

smailie

New member
אולי אוכל למצוא עבודה

אצל ישראלים הנמצאים שם או במסגרת הקהילה היהודית. את ידיעת השפה אשפר תוך כדי השהוּת שם.

SupermanZW

Well-known member
הקהילה היהודית לא מסדרת עבודה לאף אחד

צא מהאשליות לך. מוטב לך להתחיל ללמוד גרמנית מעכשיו. חוץ מזה יש מעט מאוד ישראלים בגרמניה, הסיכוי שהם יוכלו לעזור לך קלוש.

smailie

New member
בכל זאת אסתדר

האלטרנטיבה של להישאר בארץ, כשבצה"ל רק דוחים אותי שוב ושוב, היא הרבה יותר גרועה.

לסופרמן: למה אתה כ''כ שלילי? הבחור מאוד רוצה

לעוף מכאן והסיבה שלו מאוד מובנת.. למה אתה מוציא לו בכוח ת'רוח מהמפרשים?!

SupermanZW

Well-known member
אני עוזר לו לצאת מהאשליות

אי אפשר למצוא עבודה בלי לדעת את השפה המדוברת במקום בו מחפשים עבודה, האם אתה מכיר בעובדה זו?

SupermanZW

Well-known member
נסה למצוא עבודה בגרמניה בלי לדעת גרמנית

אתה צפוי לאכזבה מרה. אבא שלי חי בעבר בגרמניה במשך 6 שנים והוא ידע אנגלית מצויין לפני שהגיע לגרמניה, עבודה הוא מצא רק כאשר היה מסוגל לתקשר בגרמנית באופן כמעט שוטף.

אבא שלי גרמני , למד באוניברסיטה בגרמניה

וחי שם מספר שנים . לאחר התייעצות קטנה איתו הוא אמר שבלי קשר לא קל למצוא עבודה בגרמניה , אך ניתן למצוא עבודה גם אם אינך דובר גרמנית . אני מניח שרצוי תמיד לדעת את שפת המקור של הארץ בה אתה רוצה לעבוד , אך אפשר להסתדר גם עם אנגלית . זה אמנם לא קל , אך אפשרי .

smailie

New member
לא חייב להיות ככה...

חבר שלי עבר לחיות ולעבוד בספרד לפני כמעט שנה ותוך כדי שהותו שם הוא למד את הספרדית הבסיסית שהוא צריך, כדי להסתדר ולצורך עבודתו.

SupermanZW

Well-known member
טוב, שיהיה לך בהצלחה.

ספרדית שפה יותר קלה מגרמנית ויוקר המחיה בגרמניה גבוה יותר מבספרד, לכן אני בכל זאת ממליץ לך להתחיל ללמוד גרמנית.

smailie

New member
סיפור ארוך... כתבתי אותו בעבר בפורום

ותוכל למצוא אותו בפורום "קבצים" שבקישורים. בגלל שהייתי לקוי למידה והיפר - אקטיבי (ובתקופת הגן גם אלים כלפי ילדים אחרים) מצאתי את עצמי במשך כל 12 שנות הלימוד במסגרות שונות של החינוך המיוחד. זה היה "כדור שלג" ובמקום לטפל נקודתית בבעייתיוּת שהייתה קיימת, מערכת החינוך הציגה אותי כבעייתי בכל מחיר. הקושי אובחן בטעות כפסיכולוגי והגעתי אפילו לבתי"ח פסיכיאטריים. הפטוֹר היה אוטומטי כמעט: הזימון לקב"ן הגיע אל ביה"ס (ולא לכתובת המגורים האישית שלי). אפילו את המבחנים הפסיכוטכניים לא עשיתי עד היום. בעצם, סיננו אותי עוד לפני שלבי הסינון הכי ראשוניים. מאז, ניסיתי לערער שוב ושוב. כבר הרבה שנים אני שולח חוות דעת רפואיות, הקובעות שאין כל בעייה שהיא על רקע נפשי (רק איטיוּת מוטורית וליקויים שעלולים להיות קריטיים בעת סיטואציות הדורשות מהירוּת תגובה מבחיענה טכנית). גם שני קב"נים השתכנעו שאפשר לאשר את שירותי כמתנדב (כבר בשנת 1998!) ובשני בסיסים צבאיים הסכימו לקבל אותי לתפקידים מוגדרים, אך ראשי מינהל הגיוס וראש אכ"א לא אישרו את הקביעות הללו והשאירו את הפטוֹר המקורי בתוקף. אחרי מאבק ממושך ובגיל מבוגר יחסית, סיימתי תואר ראשון (ובקרוב, כנראה, גם תעודת הוראה). כיום, אני לא נמצא בטיפול פסיכיאטרי כלשהו ולא נעזר בתרופות.

SEVEN DAYZ

New member
הגרמנים זה עם חולני. תנסה להשתקע במדינה אחרת.

הגרמנים והאוסטרים זה עם סדיסטי ומטורף.....לא כדאי להתעסק איתם.

למעלה