החלטתי

hope_29

New member
החלטתי

לקחת את עצמי בידיים...לפני שיהיה מאוחר מדי ואפול לתהום שאין ממנה חזרה או שזה יהיה קשה יותר מהנפילה אליה. בכול אופן, החלטתי ללכת לפסיכולוג...לקח לי חודשים "להתבשל" עם העניין...כי מה פתאום ש-א-נ-י אפנה לעזרה חיצונית מקצועית? אני??? חוץ מזה, חשבתי שאני "נאורה" אך מסתבר שבעניינים אלו ממש לא! אני כל כך מתביישת בכך עד שלא סיפרתי לאף אחד פרט למישהי אחת שאמורה להמליץ לי על מישהו והשבעתי אותה לא לספר... עד כדי כך מצבי חמור ומביש... מקווה שזה יעזור. מקווה שלא אכנס לאלם בפגישה כי רוב הסיכויים שזה יקרה או שלא אהיה מסוגלת להיות פתוחה עמו או שלמה עם עצמי. האמת, אין לי מושג למה עליי לצפות...רק יודעת שעברתי צעד ע-נ-ק בעצם העובדה שאני רוצה לעשות זאת... יש בכך איזושהיא הודאה בפני עצמי שגם אני בן אנוש וזקוקה כנראה לקצת עזרה חיצונית..לא בכול דבר אני יכולה לטפל לבד או שיכולה אבל בקושי עצום...אז אם אפשר להקל, אז למה לא? בקיצור, כפי שהנכם מבינים אני שייכת לאותה קבוצת אנשים החושבים שפנייה לפסיכולוג הוא מעשה כמעט "מגונה"...או שרק "פסיכים" נגשים לפסיכולוג... בקיצור, זהו צעד ענק עבורי. אני אומנם לא נתפסת בו מדיי ורואה בו כדבר "המושיע"... אבל אני בהחלט רוצה לנסות. לנסות לעזור לעצמי ולטפל בעצמי. בכול אופן, מקווה שזה יהיה חד פעמי או מספר בודד של פגישות. האם מישהוא יכול לשתף אותי מנסיונו? למה לצפות בפגישה זו? מהו ה"חוזה הטיפולי" עליו חותמים? תודה

hope

טוב, אני לא נכנעת ולא מוותרת לאינטרנט המעצבן הזה ולמרות שהוא לא נתן לי מקודם לכתוב לך תגובה ומחק את כל מה שכתבתי אנסה בכל זאת. מה לעשות, אני עקשנית. אז ככה: אני הייתי בטיפול פסיכולוגי לפני כמה שנים במסגרת פרטית ואז לא חתמתי על שום חוזה או מסמך. אין לי מושג איך זה הולך בטיפול שהוא לא במסגרת פרטית. (קופת חולים למשל). בנוגע לפתיחות, זה כמובן עניין של זמן, ולא תמיד זה מגיע כבר בפגישות הראשונות. אבל אם בכל זאת את לא מרגישה בנוח עם המטפל, אז כנראה שאין כימיה ובמקרה כזה אפשר להחליף מטפל, ככה עד שתמצאי את האדם המתאים. אני אישית, לעת עתה, ירדתי קצת מעניין הטיפול, אחרי שחזרתי להשתמש ב"סם" שמחזיר לי את שמחת החיים ואני כמובן מתכוונת לסדנת התאטרון שהתחדשה אתמול. מקווה שתצליחי בכל דרך שתבחרי. שלך, נטע

noooobbbhhh

New member
תחשבי

זה לא ביגדיל שהסכמת ללכת לפסיכולוג לך זה נראה כך כי את רואה את עצמך מרכז העולם ואת לא וככל שתביני את זה יותר יוקל לך ופחות תהיי בתוך עצמך עכשיו תחשבי רגע כמה סבלת לא בגלל שלא הלכת לפסיכולוג אלא שחיית במצב שחשבת שמגונה ללכת לפסיכולוג מגונה ממה ממי הרי עזבת משהו וזה לא היה מגונה אז מה את חושבת בעצם שיוכלו להגיד לך ניצחנו את רואה עשית טעות הרי אף אחד לא חושב עליך כולם עסוקים בשלהם ילדיהם ומשפחתם פסיכולוג זה לא הלם זה האיש ממול רק שכמו שמתיחסים כילדים למנהל בפחד וכשגודלים זה עובר גם פה היחסים הם כאילו הפסיכולוג הוא מלמעלה אבל זה שלב כלשהו בחיים יתכן ובהתחלה את צריכה כן פסיכולוג לדעתי (י ת)בסוף אבל תזכרי שערובה לחיוך זה חברה וחברים ולא פסיכולוג ואם לא תעבדי על הענין החברתי הפסיכולוג יכול להיות מכשול כי את עלולה להיסחף לתוך הקשר שפעם הוא גם יסתיים הרבה ממה שכתבתי הוא מנסיון אישי הכי חשוב שלא תתבישי להוציא את הכעס באמת בצורה הכי קיצונית כלומר לא להתיפיף ולהתנחמד כי זה יהיה בעוכרך יכול להיות שבמצב כזה הקשר יסתיים ותצטרכי מישהו אחר אבל זה שווה כי אם תסתכלי על הפסיכולוג תפסידי את צריכה להסתכל על עצמך אני מדגיש את זה כי אי אפשר להתעלם ממה שהכי צועק ממך וזה מה יגידו אל תחשבי מה הוא יגיד אלא מה את רוצה לומר אני מטיל ספק גדול אם תנהגי כך אבל את שלי אמרתי אגב הערה תחשבי אם ההורים שלך היו מדברים עם פסיכולוג זה היה פנטסטי אבל זה לא יקרה

פפה

New member
למה לא פסיכולוג?

אני קצת מתערבת מהצד אבל לא יכולתי לא לחוש את הכעס והתסכול שלך. זה נראה שעצם המלה פסיכולוג עוררה אצלך כעס עצום. למה?

אורן...

New member
תומך בך...

כול הכבוד הופ. אכן נדרש אומץ לפנות לטיפול אצל פסיכולוג. זה מעיד על התקדמות אישית בתפיסה העצמית כפי שציינת. להצעתי אל תשמעי להצעות כמו של nooddhhh, מכוון שטיפול הוא אנדיבדואלי לכן קבלי את התמיכה והעידוד שלנו- כמו חנה גונן ונטע...מכוון שפסיכולוג הוא לא מהנדס. תומך בך אורן

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מילה לגבי ה"חוזה"

הופ, הזכרת את עניין החוזה הטיפולי. כדאי לדעת שאין זה בהכרח חוזה במובן הרגיל של המילה. ברוב המקרים אין הסכם כתוב בכלל (בעצם, לעיתים רחוקות מאד יש הסכם כתוב). הכוונה בחוזה טיפולי הוא הסכם עקרוני בין המטפל למטופל על התפקידים, ההתחייבויות והמטרות שלהם, כך שהתהליך הטיפולי יהיה משותף וברור. בדרך-כלל זה נהוג בתרבות האמריקאית, וגם שם אצל מטפלים בעלי גישת טיפול התנהגותית, בעיקר. יש מטפלים שממש מדברים על זה, מפרטים ומסבירים, עד שמנסחים "חוזה" כזה. יש מטפלים שהנושא בכלל לא עולה אצלם והוא מעין מובן מאליו.

hope_29

New member
שאלה נוספת

איך ניתן לדעת אם צריך "מפגש חד פעמי" או סדרת מפגשים? האם זה רק על פי הרגשת המטופל (מילה איומה...) והמלצת המטפל? (מילה איומה לא פחות...). זה משהו שנקבע מראש? האם זה בעצם "אינטרס כלכלי" מצד פסיכולוג/מטפל להמליץ על סדרת מפגשים? האם יש דרך הגיונית (למעט "תחושת בטן") כי אכן ההמלצה לטיפול ממושך איננה נובעת מ"אינטרס" כלכלי גרידא? מצטערת על גלוי חוסר האמון והחשדנות אך העניין זר לי וחדש לחלוטין. תודה

אממ... שאלה קשה קצת..

אבל אנסה לענות עליה: כן, אני חושבת שזה עניין של "תחושת בטן" אצל המטופל בעיקר. יש מקרים ששיחה אחת יכולה לתת המון ויש מקרים שצריך תקופה ממושכת. כל מקרה לגופו. אני יכולה לספר לך (בעצם נדמה לי שכבר סיפרתי על זה כאן אבל אספר בכל זאת) שאני עזבתי את הבית של ההורים בעקבות שיחה אישית אחת שהיתה לי עם המטפל בקבוצת הפסיכודרמה שבה אני מטופלת היום. זה היה בתקופה שבין קבוצה לקבוצה (כלומר באותה תקופה לא הייתי בטיפול כלשהו אבל הכרתי את המטפל מהקבוצה הקודמת שהתפרקה בינתיים). המצב בבית היה בלתי נסבל והייתי במצוקה נוראית ועם זאת פחדתי לעזוב את הבית. ואז נפגשתי עם אותו מטפל (כי חוץ ממנו לא היה לי עם מי לדבר והייתי חייבת לדבר עם מישהו) ובאותה פגישה הוא פשוט "ניער" אותי ואמר לי בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים: נטע, את חייבת לעזוב את הבית! הבית הזה הורג אותך!" ומכאן ועד סוף אותה שיחה המשכנו לדבר רק על נושא עזיבת הבית. ומה אומר? לא האמנתי אבל השיחה האחת הזאת נתנה לי המון, ובאמת, שבוע אחר כך כבר ארזתי את החפצים... סיפרתי לך את זה רק בתור דוגמא לכך ששיחה אחת כן יכולה לעזור, אבל כפי שכבר כתבתי כל מקרה לגופו וכל אדם צריך לנסות ולמצוא את הדרך המתאימה לו ביותר לעזור לעצמו. בהצלחה!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אין חוקים...

זה נכון -- אין חוקים ברורים... זה עניין של תחושות, אינטואיציה, הערכות... לפעמים טוב זה לדבר על זה בגלוי עם המטפל (באמת מונח לא מוצלח). נכון, יש מטפלים שעלולים לשים את האינטרס הכספי שלהם מעל לאינטרס של המטופל (נכון, עוד מונח גרוע). כאן רק התחושות שלך בקשר הטיפולי -- מה קורה לך, מה מתפתח, מה את עוברת, האם משהו זז אצלך, איך את מרגישה עם המטפל הזה -- הם הקריטריון לקבלת החלטות לגבי ההמשך... אז כמו שנטע כתבה: זה מאד אינדיווידואלי. בהצלחה גם מאיתנו!

noobbhh

New member
על עצמך

שאלה שמאד משקפת הרבה פצינטים מתחילים אז שיהיה ברור זה שולי לחלוטין את לא הולכת לקבל זריקה ולקום מחר מאושרת את הולכת לדבר עם מישהו שלמד וחקר ע"פ נסיונות של הרבה אנשים בעבר בקיצור מדע אבל בהחלט לא מדויק ולכן הענין הכלכלי לא צריך לענין אותך מבחינת הפסיכולוג פסיכולוג הוא לא חבר הוא עוסק במקצוע הוא לא מתנדב בסהר הוא מציץ בשעונו לראות עם הפגישה מסתימת אבל זה לא צריך לענין אותך אם את הולכת לפסיכולוג תנצלי אותו עד הסוף לומר כל מה שרצית לומר ולא העזת אבל תזכרי שאסור לך לשניה אחת לחשוב שהוא תחליף לחברים אם תמצאי חברה שתוכלי לספר לה והיא לך ועוד אחת ועוד אחת תהיי מאושרת אולי אם תשתמשי בפסיכולוג כגשר לחברים תצליחי אם תתיחסי אליו כמקום פורקו נצחי תפסידי ובגדול זו דעתי

noobbhh

New member
כולה פסיכולוג

פסיכולוג זה איש ואולי זה מה שמפחיד אותך כי אין שום דבר בפסיכולוג אבל יש משהו לספר לאנשים במיוחד זרים תרתי משמע מה שתמיד היה בפנים הנושא לדעתי לא פסיכולוג אלא לספר למישהו משהו שבבטן אל תשתקי never תנצלי כל דולר בארוניה

פפה

New member
כל הכבוד

אני רוצה לברך אותך על האומץ לקחת את עצמך בידיים ולעשות שינוי. זה נפלא. אומרים שלהכיר בבעיה זה כבר חצי פיתרון ... ואני אישית מאמינה בזה. לפני כמה שנים הייתי בבעיה מסוימת עם עצמי. בשלב מסוים הבנתי שאני זקוקה לעזרה, כמו שאם יש לך אנגינה את צריכה אנטיביוטיקה. זה לא היה תהליך קל. הרבה בכי והרבה דברים מודחקים שעלו החוצה. וזה לקח, עם הפסקות פה ושם, כשנתיים. היום, החיים הם עדיין לא גן של שושנים. רחוק מזה. אבל אני מכירה את עצמי יותר טוב, שלמה יותר עם עצמי ומחוזקת יותר. לכן מבחינתי הטיפול השיג את מטרתו. ואין מה להתביש בזה. בהצלחה!!!!!!!!!

avsh

New member
מה לצפות מפסיכולוג

הכי חשוב (ואני מדבר מתוך ניסיון) זה שתהיה מוכנה להקשיב לפסיכולוג ולקבל את נקודת המבט שהוא מציע לך. לפחות לנסות אותה לפרק זמן כלשהו כדי לתת לעצמך צ´אנס. את לא צריכה לעשות שופ דבר, אבל כמובן שהטיפול יהיה יותר אפקטיבי אם לא תתנגדי ותסכימי לשתף איתו פעולה. אני חושב שזה שאת מוכנה כבר ללכת לפסיכולוג זה באמת צעד ענק. כל הכבוד!

agness_666

New member
הופ

לדעתי את עושה צעד חכם ביותר, מסירה בפנייך את הכובע, ומאחלת לך המון המון בהצלחה. לדעתי זה טוב שלקחת יוזמה והחלטת לעזור לעצמך, זה כבר צעד גדול בדרך לפתרון. אני קוראת את ההודעות שלך, אבל לא בטוח שאי פעם הגבתי, למרות שהזדהיתי עם כל מילה. מאחלת לך שתמצאי דירה, אין יותר כיף מלגור לבד בלי ההורים. (אח החופש...)ולא, זה ממש ממש ממש לא בושה ללכת לפסיכולוג (היום זה די "אין".. ;) ...) ואם חושבים על זה בהגיון, מה, אם יכאב לך הגב לא תלכי לעשות שיאצו???? בקיצור, מאחלת לך שתרגישי טוב, באהבה, אגנס.

למעלה