החלטתם כבר למי תתרמו את ה-750 ש"ח שלכם?

קלייטון.ש

Well-known member
דיברתי עם השכן מהצפון ואמרתי לו שאנחנו מתכוונים לתרום את שלנו, כי זה לא צודק שאנשים כמונו נכללים במקבלים, אלא המדינה היתה צריכה לתת רק למי שצריך.
ענה לי שאם אנחנו רוצים לתרום, יש לו להציע לנו מישהו שצריך.
אחרי כן עבר להתלונן על החתן שלו, זה שלומד תורה, שהמצב שלהם קשה והבחור לא מוכן לשמוע ולא מוכן לעבוד אפילו במשרה חלקית.
אז אני חושד שזו המשפחה שיוצע לנו להעביר לה את כספי התמיכה שלנו. אבל אולי יש לו רעיון אחר.

יוסי ר1

Active member
יש לי קרוב, שהחליט (עוד הרבה טרם קורונה) שהוא רוצה גם לעזור לנזקקים.
פנה לרשויות הרווחה, מצא מי משפחות נזקקות (לא כאלו שמגרבצים מול ספר כדי להפטר מעול פרנסה).
ומאז הוא תורם.
לא כסף לחשבון.
הוא מממן חוגים לילדים.
הילד צריך עזרה בחשבון? אנגלית? חוג ציור? קייטנה? הוא מממן את זה.
לא כסף שהולך להורים, כסף שהולך למי שהילד לקח אצלו את החוג.

אבח"י

Well-known member
עניתי המון פעמים עלכך: זוג תחתוני יוקרה, קרם פנים יקר במיוחד- זהו!

קלייטון.ש

Well-known member
עניתי המון פעמים עלכך: זוג תחתוני יוקרה, קרם פנים יקר במיוחד- זהו!
אבל עכשיו אומרים משהו אחר. אומרים שזה לא בסדר שהממשלה נותנת למי שלא צריך, ולכן מי שיודע שהוא לא צריך אמור לקחת יוזמה ולתת למי שכן צריך.

אבח"י

Well-known member
למה לא בסדר? גם קודם אמרו לא בסדר, אז מה?!
זה הכסף שלי בין היתר על כל המסים שאני משלם, עדיין.

קלייטון.ש

Well-known member
למה לא בסדר? גם קודם אמרו לא בסדר, אז מה?!
זה הכסף שלי בין היתר על כל המסים שאני משלם, עדיין.
אתה לא מכיר "שלח לחמך על פני המים"? היום תתן למישהו נזקק את מה שקיבלת שלא בזכות מהמדינה, ויום אחד בעוד 50-60 שנה תהיה זקן ומישהו יגמול לך בהתאם.

ai27

Well-known member
דיברתי עם השכן מהצפון ואמרתי לו שאנחנו מתכוונים לתרום את שלנו, כי זה לא צודק שאנשים כמונו נכללים במקבלים, אלא המדינה היתה צריכה לתת רק למי שצריך.
ענה לי שאם אנחנו רוצים לתרום, יש לו להציע לנו מישהו שצריך.
אחרי כן עבר להתלונן על החתן שלו, זה שלומד תורה, שהמצב שלהם קשה והבחור לא מוכן לשמוע ולא מוכן לעבוד אפילו במשרה חלקית.
אז אני חושד שזו המשפחה שיוצע לנו להעביר לה את כספי התמיכה שלנו. אבל אולי יש לו רעיון אחר.
קבל הצעה:
לפעמים כשמצטבר לי סכום תרומה שלא חילקתי עדיין, אני מחפש קבצן שבחר לקבצן סמוך לסופר או מכולת,
ומציע לחסוך לו זמן רב, לקנות עבורו את כל מחסורו, והסעה לאחר מכן למחוז חפצו (כדי שלא יטרח מדי בסחיבה).
אבל כנראה אוותר על ההסעה.

בכל הנוגע לחתן, פעם הבאה שאתה פוגש אותו, תזכיר לאותו שווער:
חתן למדן זה בדיוק מה שהבת שלו רצתה, ועדיין רוצה,
שהרי זכותה לדרוש ממנו למלא את חובתו - שהתחייב עליה בכתובה חתומה מול זוג עדים.

קלייטון.ש

Well-known member
קבל הצעה:
לפעמים כשמצטבר לי סכום תרומה שלא חילקתי עדיין, אני מחפש קבצן שבחר לקבצן סמוך לסופר או מכולת,
ומציע לחסוך לו זמן רב, לקנות עבורו את כל מחסורו, והסעה לאחר מכן למחוז חפצו (כדי שלא יטרח מדי בסחיבה).
אבל כנראה אוותר על ההסעה.

בכל הנוגע לחתן, פעם הבאה שאתה פוגש אותו, תזכיר לאותו שווער:
חתן למדן זה בדיוק מה שהבת שלו רצתה, ועדיין רוצה,
שהרי זכותה לדרוש ממנו למלא את חובתו - שהתחייב עליה בכתובה חתומה מול זוג עדים.
ננסי ברנדס סיפר פעם ששאל את הבת שלו, שחזרה בתשובה ונשאה לחסיד ברסלב, מה יהיה עם פרנסה? אומרת "השם יעזור", שואל מה יהיה עם דירה? אומרת הכל מלמעלה. שואל מה יהיה עם אוכל לילדים? אומרת צדיקים מקבלים הכל מאלוקים. והוא אומר שזה נורא החמיא לו, שהבת שלו חושבת שהוא אלוהים.
בראיון אחר הוא סיפר שפגש את החתן המיועד ושאל אותו מה הוא עושה? השיב לו הבחור "אני קבלן". ברנדס נורא התרשם ושאל "מה אתה בונה?" ענה לו "אני בונה עליך".

ai27

Well-known member
ננסי ברנדס סיפר פעם ששאל את הבת שלו, שחזרה בתשובה ונשאה לחסיד ברסלב, מה יהיה עם פרנסה? אומרת "השם יעזור", שואל מה יהיה עם דירה? אומרת הכל מלמעלה. שואל מה יהיה עם אוכל לילדים? אומרת צדיקים מקבלים הכל מאלוקים. והוא אומר שזה נורא החמיא לו, שהבת שלו חושבת שהוא אלוהים.
בראיון אחר הוא סיפר שפגש את החתן המיועד ושאל אותו מה הוא עושה? השיב לו הבחור "אני קבלן". ברנדס נורא התרשם ושאל "מה אתה בונה?" ענה לו "אני בונה עליך".
זאת תופעה די מוזרה, שתמצא אצל הרבה מליונרים ואפילו מהנדסים,
שהצאצאים "בורחים" מתחום העיסוק הרווחי ועתיר הקשרים והולכים לכיוון רוחני או אומנותי,
תחום שבני-עניים לרוב לא ילכו אליו, כי אין מי שיממן את אורח החיים הזה,
למעט אם יצליחו להתחתן עם "ספונסר.ית" או הצאצא.ית שלו.

אבח"י

Well-known member
אני מניל שבגיל 110 או 120 המדינה בוודאות תתמוך בי, ולו רק כדי לעשות רושם לעולם. :geek:

רק בעוד 50-60 שנה אהיה זקנה?
אהה, בגלל זה אני מקבלת גימלת אזרח ותיק ולא קיצבת זיקנה?

אשמח שיגמלו לי כבר עתה ואחליט בעצמי, מה לעשות בכסף שלי.

אבי בן 1231

Well-known member
1596383737046.png 1596383737046.png

אבח"י

Well-known member
לא סובל ת'רומני הזה - הוא מהעדה שלי|!| היה גם שכן, יותר מדיי דברים אני יודע מכדי להתעלם מהם עת הוא מציג את הפרסונה הציבורית שלי.

למעלה