החלטת הלשכה בנוגע לשכר עורכי דין?

levi11

New member
החלטת הלשכה בנוגע לשכר עורכי דין?

מישהו מכיר את החלטת הלשכה האחרונה שניתנה לא מזמן(לפני כשבועיים כמדומני) בנושא תשלום שכר מינימום לעורכי דין חדשים ? האם זה נכון שקיימת התייחסות גם לנושא קרן השתלמות וקופת גמל/ביטוח מנהלים? האם יש חובה על בעלי משרדים שמעסיקים עורכי דין חדשים לשלם להם בהתאם להחלטות הלשכה החדשה: ביטוח מנהלים והשתלמות? במידה ומישהו יכול לאתר את ההחלטה במלואה ולהעלותה לפורום הנכבד אודה לו/לה מאוד. נ.ב לכל התוהים מדוע איני פונה ללשכה ובכן מסיבות אישיות נבצר ממני לפנות.. לוי.

שמעתי על זה משהו, אבל לא פרטים

ונדמה לי שמדובר על השכר הממוצע במשק, ולא שכר מינימום שהוא מחויב על פי חוק.

דובי123

New member
ההצעה לפי מה שדווח בתיקשורת

היתה לחייב בעלי משרדים לשלם לעו"ד שכיר מינימום: שכר ממוצע במשק [7000ש"ח?] לשלם עבורו את הביטוח המקצועי ותנאים סוציאלים אכן החלטה ראויה גםאם משמעה שההוצאות על עו"ד שכירים יגדלו פי שניים בהרבה משרדים

דובי123

New member
אני מקוה שאתה טועה

למען האמת אינני רואה את הסיבה לכך גם לאחר ירידת התעריפים ההכנסות הן מספיק גבוהות ע"מ לאפשר זאת נכון שרווחי בעל המשרד יקטנו במעט אבל מה האפשרות האחרת העומדת לפניו? להגדיל את שעות העבודה? או שגם במשרדי עורכי דין ישנה אבטלה סמויה או רצון להראות מספר רב של עו"ד ליצירת רושם?

תלוי באיזה משרד.

יש משרדים שלא תהיה להם בעיה להעלות את השכר, אבל סביר להניח שמשרדים אלה משלמים גם היום שכר נורמלי. משרדים אחרים יתקשו מאד להעלות את השכר, וייתכן שהם יעדיפו להעסיק מתמחים או סטודנטים במקום עו"ד שכירים או שפשוט יצמצמו את מספר השכירים. כמו שכתבתי כבר בפורום של IOL ז"ל, אני חושד שמדובר בקונספירציה של עוה"ד הותיקים והמבוססים, לגרום להעלאת שיעור האבטלה בין עוה"ד הצעירים כדי שיהיו פחות שירצו להצטרף לשורות הלשכה.

האם אתה לא חושב שהשכר

שמשולם היום לעו"ד מתחיל הוא מחפיר? עו"ד שדברתי עימו משלם שכר מינימום. באמת, אם עוה"ד לא הבינו בעצמם שהם מנצלים את עוה"ד המתחילים, אז אין ברירה אלא ללמד אותם. וד"א אני כבר למעלה מ- 10 שנים עו"ד כך שאני לא משוחדת. ואבטלה בין עו"ד קימת ככה או ככה.

igalgolan

New member
שכר

מדוע תשלום שכר מינימום לעורך דין מחפיר ותשלום אותו שכר לעובד אחר לא (אלא אם כוונת הכותבת ששכר המינימום מחפיר לגבי כל העובדים)? יגאל גולן

לגבי עובדים זרים, אני גם סבורה

שהשכר שלהם מחפיר. לטעמי לכתחילה לא היה מקום לתת כ"כ הרבה אשורים, ואולם משנתנו, היה צריך להתקין תקנות המחיבות את המעבידים לדאוג לעובדיהם. אין זה ראוי שאנשים יתגוררו במגורים כבהמות, ויחיו מן היד אל הפה רק כי הם באו מארצות ניכר. מן הצד השני אני סבורה שיש לאכוף ביד קשה את תנאי הבאתם ארצה. אם תם תוקף אשרתם, יש לגרשם לארצות מכורתם ללא שהות. יש מספיק בעיות בארץ, ולא צריך להוסיף עוד את בעית המתח בין האוכוסיה המקומית והעובדים הזרים.

למעלה