תשובות כלליות בלבד,
וקח בחשבון שאני ממש לא מומחה בתחום. מתעניין בנושא ועוקב כבר הרבה שנים, אבל אין לי שום הכשרה לתת עצות, אז קח את מה שאני כותב בערבון מוגבל, ופנה ליועץ מקצועי.
 
וכדי להדגיש, הרי דיסקליימר: הכותב אינו איש מקצוע, כל מה שכתוב פה הוא בגדר דעה בלבד, ואין להסתמך על הדברים הללו. הכותב לא יישא בשום אחריות למה שנאמר פה. יש לפנות לאיש מקצוע המתמחה בתחום.
 
1. אין שום קשר. למעט בסיטואציה מאוד ספציפית (ראה בהמשך), אני לא רואה מצב בו ישראלי עובר ברילוקיישן לארה"ב (וזה ממש לא משנה אם זה L1A או H1B), ומצליח לקבל פטור מתשלום מס לתקופה הראשונה -- פשוט מכיוון שמבחינת *החוק* הישראלי, אותו אדם עדיין נחשב לתושב בתקופה הראשונה שלאחר המעבר (ואני מדבר פה על חוק ועל פסיקת בתי המשפט, לא על מסמך העמדה הזה של מס הכנסה).
 
הסיטואציה הספציפית: האדם ומשפחתו עברו מישראל לחו"ל במהלך חודש ינואר, ויצאו מישראל פיזית לא יאוחר מתאריך 29 בינואר. זהו המצב היחיד בו לפי *החוק* (פקודת מס הכנסה, סעיף 1(א)(2), הגדרת "חזקת הימים"), אדם לא ייחשב לתושב ישראל בשנת מס נתונה, לפי חזקת הימים.
 
2. איבדתי אותך לגמרי פה. דרך איזו חברה אתה עובר עם L1A -- דרך המעסיק הראשון שפיטר אותך, כלומר X ? או דרך המעסיק שדרכו אתה עובד כרגע, כלומר Y ?
ובנוסף, אם אתה עובר דרך L1A, אז מצב כזה שאין לחברה סניף בישראל. בהגדרה, מעבר של L1A הוא בין חברות קשורות.
בקיצור, לא ברורה הסיטואציה, וגם לא מה אתה שואל פה.
בעיקרון, קרא את התיקון לחוק משנה שעברה (תיקון 223), ונראה לי שאתה תצטרך לפעול לפי מה שקיים שם. הנה מאמר על הנושא (יש עוד ברשת), אבל כאמור פנה לייעוץ מקצועי:
http://www.israeltaxlaw.com/page1217.asp
 
3. לא בטוח, אבל זה נראה לי נופל יותר לקטגוריה של 12 חודשים. אבל שוב, השאלה אם אתה תושב ישראל לצורכי מסים -- בשנה נתונה -- היא מורכבת יותר. זה דורש ייעוץ מקצועי שייתן לך כיסוי ואחריות, ולא התייעצות בפורום אינטרנטי אנונימי.
 
4-5. המסמך שפורסם פה בפורום הוא נייר עמדה של רשות המסים. זה אומר שזו הדרך שלהם להתייחס לנישומים, למרות שבחלק מהסעיפים יש סתירה למצב החוקי הקיים, ולפסיקת בתי המשפט (ראה מה שכתב קנדר מעליי). ולכן, קודם כל זה לא שינוי של המצב החוקי, כי לא עבר שום חוק חדש בכנסת; זו רק פרשנות והנחיות של רשות המס. מעבר לזה, לא יודע כיצד לענות לשאלות שלך; אתה תמיד יכול לפעול בניגוד להנחיות של רשות המסים -- בהינתן (א) יש לך עו"ד/רו"ח טוב שחושב שהם טועים, ומוכן להילחם בהם בבימ"ש; וגם (ב) אתה מודע לתוצאות שבהן אתה עלול לשאת, במידה ותפסיד.
 
6. לא יודע מה זה "הרוויחו". מבחינת החוק היבש, תמיד היה צריך לדווח, אם כי מעטים עשו זאת. בפועל, המצב *החוקי* השתנה לאחר תיקון 223, כך שייתכן שמי שעבר אחרי התיקון נמצא במצב פחות טוב ממי שעבר לפני -- אבל גם בזה אני לא בטוח.