החלמה משבר בעצם הסירה סקפואיד יד ימין

yanivcohen91

New member

לפני כחודשיים וחצי נפצעתי ושברתי את עצם הסירה ביד ימין ללא תזוזה
גובסתי כמעט עד המרפק למשך חודשיים וחצי ..עשיתי צילומים ובדיקת סי טי והתגלה איחוי יפה והוחלט להוריד לי את הגבס
ניתן לי סד למשך שבועיים ואמרו לי להתחיל לבצע תנועות לאחר הורדת הסד.
אני מוגבל בתנועה וחש במקצת בכאבים קלים.
בשאלתי לרופא האם אני צריך לבצע פיזוטרפיה הוא ענה לי שהוא בכלל לא ממליץ כי זה יכול לשבור לי את היד שנית.
אני די מבולבל ואציין שאני גם חייל ויש לי מטווחים עוד כ3 שבועות..האם אני כשיר לעשות אותם?
איזה תרגילים מומלצים לחיזוק היד
(ב29/4 הורד הגבס ואני עדיין עם סד)

זכיר

New member
תחליף רופא

פיזיותרפיסטים לא שוברים עצמות למטופלים.

בדר"כ גיבוס ממושך גורם לפגיעה בטווחי התנועה של שורש כף היד ולחולשה של שרירי שורש כף היד והאצבעות. בדר"כ צו השעה לאחר הסרת גבס הוא שיקום הטווחים והכוח. בדר"כ שיקום שבר עם סימני איחוי ללא תזוזה לא מהווה אתגר משמעותי לפיזיותרפיסט.

מצא רופא שכן יפנה אותך לפיזיותרפיה, ותתחיל לעבודמרגע שמותר לפי ההנחיות שתקבל לאחר בדיקה.

אני מניח שאנשים פעילים מטבעם ועם שכל ישר ישתקמו בכוחות עצמם תוך פרק זמן כלשהו, אבל פעם ב, אני פוגש אנשים שלא שוקמו ושתהליך השיקום שהתחיל מאוחר מדי (חודשים ארוכים ומעלה) הופך לקשה הרבה יותר ולבעייתי הרבה יותר.

שלום,

בשלב זה בטח שאתה יכול לבצע כבר את כל התנועות של כף היד. הפעלת כף היד בפיזיותרפיה לא יגרמו לך לשבר חוזר כך שאל תחשוש. אני מציעה לך לבקש חוות דעת רפואית נוספת מאורטופד אחר. לאחר תקופה ממושכת עם גבס עד למרפק יכולות להיות הגבלות בטווחי התנועה של מפרקי כף היד, האמה והמרפק. בפיזיותרפיה יבדקו אם אכן קיימות הגבלות או חולשת שרירים וידריכו אותך לתרגילים.

בברכה, גלית

למעלה