החלמה סרטן בלוטת התריס

nataliki2

New member
החלמה סרטן בלוטת התריס

שלום לכולם! שמי נטלי ואני בת 23 אני לא יודעת אם זה בסדר שאני רושמת בפורום זה ,אני "כביכול " החלמתי לפני שנה וחצי חליתי בסרטן בלוטת התריס שהרופאים מגדירים אותו "כסרטן הטוב" ,לפני שגיליתי מה יש לי חצי זנה לא הרגשתי טוב הרגשתי שאני לא יכולה לבלוע הרופאים לא האמינו לי ההורים שלי לא האמינו כולם חשבו שזה בראש שלי הביאו לי תרופות נגד חרדה,אני לחצתי ועשיתי את כל הבדיקות הקשורות לגרון ובסוף מצאו ,הרופא אמר שאם לא הייתי מתעקשת לא היו מגלים את זה עברתי כריתת בלוטת התריס ולאחר מכן טיפול אחד ביוד רדיואקיבי וזהו בזה הסתיימו הטיפולים כיוון שכרתו לי את בלוטת התריס אני לוקחת כדורים לכל החיים ששם אלטרוקסין הכדורים אחראים על חילוף החומרים בגוף ועל איזון הגוף אני עדיין לא מרגישה מאוזנת למרות שהבדיקות מראות שכן עשיתי מיפוי כל גופי לפני חודש שהראה שהכל בסדר. הבעיה שלי אני לא מאמינה לרופאים לא מאמינה לאף אחד איבדתי את האמון אני מרגישה לא טוב ואני לא יודעת אם אני מרגישה לא טוב מהפחד החרדה או שבאמת יש לי עוד משהו שלא מוצאים יש לי סחרחורות דפיקות לב וחולשה אני לא מצליחה לזכור את הימים שבהם הרגשתי טוב ולא התעסקי בבריאות שלי אני רוצה להיות כמו כל נערה בת 23 ,החבר שלי תומך ומביןאבל אני לא רוצה שתהיה לו חברה שכל הזמן מתעסקת בזה שהיא לא מרגישה טוב אני בת יחידה ואני לא רוצה להעיק על ההורים שלי אני בן אדם מלא בשמחת חיים שלעולם לא חשב יותר מידי ועכשיו הראש מלא מחשבות שלא יוצאות מקווה שיהיה יותר טוב נטלי אני מאחלת לכולם החלמה מלאה ובריאות

מיליתו

New member
בטח שזה בסדר

ברור שאת יכולה לכתוב כאן, בשביל זה הפורום קיים!!!!!!!!! אני כל כך מבינה את הרצון שלך להפסיק להרגיש עייפה וחלשה כל הזמן. אני בת 25, וממש הייתי רוצה להיות ולחיות כמו כולם. אבל, את מה שכבר קרה אי אפשר לשנות, את ההווה והעתיד אפשר. אני התחלתי ללכת לחוג יוגה וריקודי בטן, וללמוד באוניברסיטה, וכל הדברים האלה מאוד עוזרים לי להרגיש "רגילה", אפילו שאני בעצם לא. אני כמעט 4 חודשים אחרי השתלת מח עצם, ומתחילה לחזור לעצמי. למרות החולשה והעייפות אני עושה דברים שחשובים לי ושכיף לי לעשות. אחרי שיעור יוגה, למשל, אני מרגישה הרבה יותר רעננה ו"חיה", גם אם הייתי עייפה לפני. אני מציעה לך למצוא תחביבים שממריצים אותך, וכיף לך איתם. הרבה מחשבות חיוביות על העולם, לא לותר לרופאים, ולחשוב שהכל לטובה ומסתדר. ברוכה הבאה לפורום

nataliki2

New member
תודה

תודה רבה על המילים שלך לפעמים יכולות לעזור המון,גם אני לומדת באוניברסיטה ועובדת אבל המחשבות והפחד לא עוזבים אותי,יום אחד הוא יום טוב ויום אחד הוא יום רע כולם כולל הרופאים אומרים שאני אמורה להרגיש טוב אני כל כך מנסה להתגבר על החולשה והסחרחורות,לדבר עם מישהו שעבר דבר דומה עוזר ולכן אני פה...שוב תודה לך תמשיכי בגישה החיובית שלך! נטלי

היי נטלי ../images/Emo20.gif

גם אני מקבלת אלטרוקסין בגלל פגיעה מההקרנות שהיו לי לאזור הצוואר. וכן, זה לכל החיים אבל לפחות כשמשהו לא בסדר אז יודעים איפה להתחיל לבדוק. אני חושבת שזה די טבעי שאת עדיין מרגישה חלשה כי בכלל זאת גם ניתוח וגם טיפולים וגם לוקח לגוף זמן להתאזן עם הכדורים וחוסר הפעילות של הבלוטה אבל זה מסתדר. אני מאד מבינה את חוסר האמון שלך ברופאים, הרי בסך הכל כשמשהו לא היה בסדר לא קיבלת ישר את הטיפול שהיית צריכה. אני יכולה להציע לך להחליף את חוסר האמון ברופאים - באמון בעצמך. את זו שמרגישה הכי טוב ויודעת הכי טוב אם משהו לא בסדר בגוף שלך ויש לי תחושה שאת מספיק קשובה לעצמך כדי לדעת אם משהו אפילו טיפה לא בסדר. אז תקשיבי לעצמך, ואם את מרגישה שהרופאים מפספסים משהו אז תלחצי לקבל כל מה שמגיע לך. אבל תני לעצמך גם קצת זמן להתאזן ולא רק הורמונלית אלא גם נפשית, לעכל את כל מה שעברת ואולי להחליט על כיוון איך החיים שלך ייראו מעכשיו. כי עכשיו יש מצב נתון של איזון הורמונלי מתנדנד ועם זה לומדים לחיות אבל יש דברים מעבר לזה ואם את בדרך כלל מלאה בשמחת חיים אז אולי זה הזמן למצוא בתוכך שמחה חדשה של חיים שניתנו לך שוב במתנה. רק בריאות
גלי

nataliki2

New member
חבל שלא ידעתי

חבל שלא ידעתי על הפורום הזה קודם ,לא ידעתי כמה מילים יכולות לחזק כשזה בא ממקום לא מוכר שמבין מה את עוברת שוב תודה ,מקווה להתחזק ולהתחזק ,מנסה להאמין בעצמי ולא לתת לעצמי ליפול לבור של הפחד המשך ערב נעים לכולם! נטלי

פ ל ו ס י

New member
נטלי../images/Emo142.gif

אני לא רופאה... אבל הסימנים שאת מתארת אופיניים כל כך לחוסר איזון אולי של רמות האלטרוקסין שאת מקבלת (אולי את מקבלת מינון מוגבר מידי?) אולי יצאת מאיזון תרופתי? זה קורה לפעמים. לפעמים זה לוקח את הזמן שלו להתאים את המינון האידאלי של ההורמון לאדם, וגם אם תקופה מסויימת הרגשת טוב - זה לא אומר שבתקופה אחרת המינון עדיין תואם. ממליצה לך להיות במעקב עם האנדוקרינולוג ומי שמטפל בך. ואם את לא משדרת על אותו גל עם מטפל זה או אחר - ישנם אחרים, וטובים
תרגישי טוב

זה נכון

באמת יש אחרים. ולפעמים צריך לחפש כדי למצוא רופא שיתאים לך, שתוכלי לדבר איתו והוא גם יקשיב וגם יפקח לך את העיניים לדברים שלא שמת לב אליהם כי באמת לתת פעילות של בלוטת התריס יש לא מעט תופעות לוואי ולפעמים, כשהעיניים נעצמות מרוב עייפות לא רואים כל מיני דברים קטנים אחרים. לי יצא להתקל באנדוקרינולוגית של קופת חולים שלא מצא חן בעיניי היחס שלה, אז החלפתי אותה ודרך פורום רופאים פה בתפוז הגעתי למנהלת הפורום וטופלתי על ידה עד שדברים הסתדרו ומאז אני מסתדרת לבד. (חוץ מבדיקות דם..
)

nataliki2

New member
המלצה

קודם כל תודה על התמיכה והעזרה נראה לךי שאני קצת בהלם מהנכונות לעזור זה מדהים! לפני חצי שנה הייתי כבר מאוזנת לקח לי שנה להתאזן מהניתוח אבל לפני חודשיים הייתי צריכה להפסיק את הכדורי האלטרוקסין על מנת לעשות את המיפוי(נאמר לי שכדי לקבל תוצאות מדויקות של המיפוי צריך להיכנס למצב של תת פעילות) אז יצאתי מהאיזון אחרי שאמרו לי שהמיפוי בסדר הייתי צריכה להתחיל שוב את הכדורים אז האיזון שלי קצת השתולל אבל עכשיו עשיתי בדיקות דם שהראו שהערכים בסדר יחסית אבל אני עדיין לא מרגישה בסדר, אני באמת צריכה למצוא מישהו מטפל שאני ארכוש את המון בו או בה, יש המלצות על אנדוקרינולוג? מנהלת הפורום בתפוז? המשך יום נעים לכולם !!!!!!!!!!!!!! נטלי

פ ל ו ס י

New member
באיזה אזורבארץ את גרה

ובאיזו קופה את מבוטחת? (אם את מהצפון אז יש לי המלצה)

nataliki2

New member
אני מהמרכז

אני מגבעתיים אבל לא אכפת לי לנסוע בשביל רופא טוב, כרגע אני מטופלת בבלינסון ואצל הרופאת משפחה שלא מבינה כלום...... אני מנסה להרגיש בריאה כמו שאומרים לי שאני אמורה להרגיש אבל זה פשוט לא עובד.... בכל אופן אשמח על כל המלצה תודה רבה!@ והמשך ערב נעים נטלי

הנה המלצה

פורום אנדוקרינולוגיה בניהולה של דר' קרן תורג'מן. אליה הגעתי אחרי שהשארתי הודעה בפורום עם מדדים אבסורדיים של בדיקות דם (שהתבררו אחר כך כטעות). הגעתי אליה, ישבתי אצלה כמעט שעה והיא דיברה ודיברה ופתאום כל כך הרבה דברים הסתדרו לי, דברים שלא ידעתי למה הם קשורים וכאלה שבכלל לא שמתי לב אליהם. היא יושבת באיכילוב במרפאה האנדוקרינית ואני מקווה מאד שתצליחי להגיע אליה. עוד דבר - אני מכירה את הפרוצדורה הזו שלפני בדיקות צריך להפסיק את הכדורים, ואני יודעת שגם כשהבדיקות מראות על איזון, הגוף כולו עדיין לא מאוזן וזה באמת משהו שאפשר להשתגע ממנו. תזכרי שזה לא באשמתך וזה שאת לא רגועה, גם זה בגלל חוסר איזון של הבלוטה. קחי את הזמן, תהיי קצת סבלנית כלפי עצמך וזה יסתדר.

blg

New member
נטלי - את צודקת!

הגוף באמת לא מתאזן באותה מהירות כמו בדיקות הדם. אצלי לקח לפחות שנתיים וחצי עד שהגעתי לאיזשנו שיווי משקל (ולי יש בלוטה - רק מנוונת). חיה כמך עם אלתרוקסין, מצטרפת להמלצה של גלי על דר' תורג'מן. לגבי מצבי הרוח - חלקם בגלל הבלוטה, חלקם כי עברת חוויה מטלטלת, עם הזמן מתאזנים קצת, או הרבה - תלוי באישיות הבסיסית ואתאומרת שאת אדם אופטימי אז זה טוב. בכל מקרה תרגישי טוב ותדעי שאת נורמאלית (גםאם הבלוטה שלך לא
)

nataliki2

New member
../images/Emo9.gifעוזר לדעת

עוזר לדעת שאתן חושבות שאני נורמאלית........כי אני כבר התחלתי לחשוב שלא....אוף הבלוטה הזאת או בעצם הבלוטה שאין לי.... בכל אופן תודה על כל העצות אני אפנה גם לפורום אנדוקרינולוגיה, לצאת מאיזון זה אומר שהגוף משתגע. לפני שהפסקתי את הכדורים כדי לעשות את המיפוי הציעו לי לעשות זריקה שעולה 6000 ש"ח כדי שלא אצטרך לצאת מאיזון,אבל אני חשבתי שאני יכולה להסתדר עם קצת חוסר איזון....אז דחיתי את רעיון הזריקה. בכל אופטימית אני תמיד

nataliki2

New member
המשך

מה שהתכוונתי להגיד למעלה שבכל מקרה אופטימית אני מנסה להישאר תמיד ויום נעים לכולם!

לדעתי את אשה בריאה לחלוטין עכשיו

והכדור הELTROXIN' לוקח זמן עד שהגוף מתרגל אליו ועד שמגיעים לרמה הרצוייה ואיתה יעלמו לך כל התחושות הסחרחורות והחששות.

למעלה