החלפה בין תדר 2.4 ל-5 בראוטר

החלפה בין תדר 2.4 ל-5 בראוטר

היי
לא מזמן שדרגתי את האינטרנט שלי מחבילת 15 מגה ל-40 מגה, וקיבלתי דרך בזק ראוטר חדש, D-Link n600 (הקודם שלי גם היה די-לינק, רק N).
הבנתי שיש עליו שני תדרים - 2.4ghz ו- 5ghz... לשניהם הגדרתי שמות, לשניהם הגדרתי סיסמאות. עכשיו, השאלה היא, איך אני מחליף ביניהם וקובע שהראוטר ישתמש ב-5ghz? אני מעוניין שהמחשב ישתמש בו.
היכן אני רואה באיזה מהם הראוטר משתמש כעת?
יש איך לעשות את זה ולהחליף ביניהם? יותר חשוב לי החיבור הישיר של המחשב לאינטרנט (גיימינג, פינג נמוך וכיו"ב) ופחות חשוב לי המכשירים האחרים שמחוברים דרך Wifi.
תודה

cheif

Member
מנהל
סדר בבלאגן

בנתב הגדרת שני SSID והצפנות - אחת ל-2.4 ואחת ל-5. ההחלטה באיזה משני ה-SSID להשתמש תלויה באופן ההגדרה של כרטיס הרשת האלחוטי במחשב.

אה, רגע, מדובר רק במהירות שהיא אלחוטית?

היית בטוח שאפשר גם לבצע את התדר בחיבור הישיר למחשב...

אוקיי, אז שתי שאלות נוספות אחרי הקריאה:

1. כיצד אני יודע באיזה מהם הראוטר שלי כרגע משדר למכשיר המחובר אליו בוואיפיי? בחיבור של הטלפון, למשל, אני רואה רק את זה של ה-2.4 ובכלל לא רואה שמופיע ה-5 (יש להם שני שמות שונים)...
2. האם חיבור הראוטר למחשב לא מקובע תחת תדר?

cheif

Member
מנהל
הסבר

1. הקביעה נעשית על פי ה-SSID אליו אתה מתחבר - אם אתה מתחבר ל-SSID של תדר 2.4GHZ - זה התדר בו הנתב מדבר אל הכרטיס האלחוטי. אם הטלפון שלך אתה בכלל לא רואה את ה-SSID של תדר 5GHZ המשמעות היא שהמחשב שלך אינו תומך בתדר הזה.

2. אני לא לגמרי מבין את השאלה. אם המחשב מחובר לנתב בחיבור חוטי, לא נעשה שימוש בחיבור אלחוטי ולכן "לתדר" אין כאן משמעות. העברת הנתונים על הכבל החוטי נעשית באופן שונה.

המחשב אינו תומך בתדר?

היכן ניתן לברר זאת ע"ג המחשב?
מדובר במחשב חדש שהוא די "מפלצת" (מחשב גיימינג שבניתי, בין השאר גם מותאם מראש לגלישה מהירה בשביל משחקי רשת וכיו"ב, כולל כרטיס רשת די חזק), אם תרצה אעלה את המפרט שבניתי בעצמי... או האם תוכל להגיד לי היכן להסתכל בשביל לבדוק זאת?
&nbsp
בקשר ל-2: הבנתי. :)
&nbsp
שוב תודה רבה

blzvi

Active member
נעשה את זה פשוט

המחשב מחובר עם כבל רשת לראוטר? אין משמעות לתדרים.
מחובר אלחוטת ב wi-fi תבדוק את מפרט כרטיס הרשת האלחוטית.

dudi4321

Active member
אתה מחובר עם כבל רשת מכרטיס הרשת במחשב הנייח

"המפלצתי" לראוטר (למתג שבו).
ככה שלמחשב המשמש לגיימים יהיה זמני פינג מינימליים ברשת שהראוטר יוצר.
כל מה שמתחבר אלחוטי משתמש בWIFI שזה שם שקבעו לחיבור רשת אלחוטי.
לראוטר יש מתג וגם "מתג אלחוטי" שזה AR שבו מגדירים 5 או 2.4 ואת הSSID וגם הצפנות אם רוצה או צריך.

תודה לשניכם!!

תודה רבה.
&nbsp
שאלה נוספת, כי אם אני כבר מטריד אז עד הסוף...
כיצד אדע אם הראוטר והמחשב שלי תומכים בכבל CAT7/CAT6?
עם הראוטר בזק מספקים את ה- CAT5 וכבר הבנתי שיש את הנ"ל והעברת המידע בהם זריזה יותר..
יש לי איך לבדוק את זה?
האם יהיה בכלל שינוי משמעותי כלשהו לדעתכם במהירות?
תודה

cheif

Member
מנהל
אין צורך לבדוק

כל ציוד שתומך ב-CAT5 יתמוך גם ב-CAT6 וגם ב-CAT7.

למעלה