החלפות

שלינקה

New member
החלפות

האם מותר, חוקית, לאפשר לגולשים להחליף ביניהם דיסקים דרך מערכת שהאתר יספק להם? פירוט השאלה: גולש א´ רכש דיסק בחנות מוסיקה, גולש ב´ רכש דיסק אחר. לאחר תקופה שני הגולשים רוצים להחליף ביניהם את הדיסקים שברשותם (כדי לגוון וכדו´) ועושים זאת באמצעות אתר המאפשר מערכת החלפה. א. האם האתר עושה פעולה חוקית (או שיש כאן פגיעה בזכות היוצרים של מפיקי הדיסקים, שהרי כל גולש שמחליף חוסך לעצמו לרכוש דיסק חדש)? ב. האם יהיה מותר לבעלי האתר לגבות עמלה כלשהי בגין התיווך בין המחליפים?

nirdagan

New member
לדעתי חוקי לגמרי

כמו חנות של ספרים משומשים או ספרית וידאו. למי שיש לו דיסק חוקי הוא הבעלים של ההעתק המסוים שיש לו והוא רשאי לתת את ההעתק הזה לאחר, גם תמורת תשלום. כל עוד לא מייצרים העתקים נוספים, או משמיעים את הדיסק בפומבי, אין בעיה של זכויות יוצרים.

לפי השאלה של שלינקה

מדובר חד משמעית על החלפת העתקים מורשים ולא על החלפת העתקים מפרים. אדם שרוכש כדין העתק מורשה של יצירה, זכאי לעשות בעותק הזה מספר פעולות משפטיות: א´ למכור את העותק לרבות מכירה בדרך של שכר חליפין ב´ לתיתו במתנה ג´ להשכירו ד´ להשמידו ה´ להשאילו כל אחת מהפעולות האלה אינה פוגעת בזכות היוצרים ואין לה נגיעה בה. הפקודה אוסרת ביצוע פעולות מהסוג הזה בהעתקים מפרים ולא בהעתקים מורשים .

השאלה בלי רשות לצורכי מסחר אסורה

השאלת יצירה מוקלטת לצורכי מסחר (בלי רשות בעלי הזכויות) אסורה מכוח סעיף 3ו לפקודת זכות יוצרים, גם אם העותק המושאל נרכש כדין (הסעיף אינו מתייחס כלל לעותקים מפֵרים). ולעניין השאלה של שלינקה: האם הכוונה רק לפרסם באתר את רשימת המעוניינים להחליף קלטות או תקליטורים? או שהכוונה לאפשר העתקת היצירות מהאתר? הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

נכון ומכאן

השאלה לצרכים פרטיים היא לא זכות יוצרים מכירה (קלטת כנגד כסף) סחר חליפין (קלטת כנגד קלטת, קלטת כנגד מטלטלין, קלטת כנגד זכות אחרת) אינן זכות יוצרים והן מותרות. השכרה היא מטבעה מסחרית לכן מותרת רק ברשות. אני הבנתי ששלינקה רוצה ליצור מאגר מחליפים, משהו כמו מאגר להיכרויות להבדיל, בו כל אחד יכול להציע קלטות ודיסקים וגם לבקש. ההחלפה תהיה מאדם פרטי לאדם פרטי והאתר יתן את התשתית ושרות ההפגשה.

שלינקה

New member
עו"ד זיסו, הבנת אותי לחלוטין.

תשובתך עונה לי במאה אחוז.
רבה!

שלינקה

New member
הכוונה ../images/Emo26.gif

לפרסם רשימה של המעוניינים להחליף ולתווך ביניהם. לא לאפשר העתקת היצירות.

החלפת דיסקים מקוריים

כעיקרון מי שרוכש כדין דיסק מקורי ולא משנה אם הדיסק כולל קבצי אודיו, וידאו או תוכנות, רוכש רשיון מבעל הזכויות לעשות פעילות מסויימת. אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום באמצעות מנוע החיפוש של
שנמצא בפינה השמאלית למעלה ולחפש את ההודעות שלי על חוזה צלופן. גם בקישורי הפורום יש מאמר על הנושא. החלפת דיסקים מקוריים חוקית. מי שלפני ההחלפה צורב עושה פעולה לא חוקית. מותר לנהל ספריות כולל ספריות אודיו ווידיאו ומותר גם לגבות תשלומים, זה חלק מזכות היסוד הקרויה חופש העיסוק.

למעלה