החלפנו ללאבא את התרופות

רותי57

New member
החלפנו ללאבא את התרופות

במקום ממוריט לאקסלון, ובמקום סרקוול לרספרדל. הוא לא ישן בכלל. אני חושבת שאני חוזרת חזרה לממוריט ומשאירה את רספרדל. נראה איך הוא יגיב

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי רותי

חוסר השינה לא נובע מהאקסלון. לדעתי עליך לתת צ'אנס לתרופות החדשות עוד כמה ימים. אם הוא לא ישן בלילה אפשר אולי לתת לו כדור שינה. בכלל לדעתי לא צריך ל"שחק" עם התרופות בלי להתייעץ עם הרופא בקשר לזה. בכל מקרה, מניסיון, הממוריט יעיל בתקופה הראשונה של המחלה עד שנתיים בערך. אצלנו הממוריט הפסיק להשפיע אחרי למעלה משנתיים ואז עברנו לאקסלון. באקסלון יש מינונים מ-1.5 מ"ג עבור ל-3 מ"ג, 4.5 מ"ג ועד 6 מ"ג. מתחילים במינון הנמוך של 1.5 מ"ג פעמיים ביום ובהדרגה עולים במינון על פי הצורך ועל פי הנחיית הרופא המטפל. אחרי שממצים את האקסלון 6 מ"ג עוברים לאביקסה. ויש רופאים שנותנים את האביקסה בנוסף לאקסלון, אבל לחזור מאקסלון לממוריט לא נראה לי יעיל, מה גם שזה לא מה שמשפיע על חוסר השינה. בהפרעות שינה צריך לטפל בתרופות הרגעה ובכדורי שינה והכל על פי מרשם רופא. אז מה שאני חושבת, תני צ'אנס לאקסלון, ההשפעה אינה ניכרת תוך יום יומיים. ואם הריספרדל עוזר להרגיע אותו, אז ייתכן שתוספת של כדור שינה תגרום לו גם לישון, אבל תשאלי את הרופא המטפל לפני כן. שיהיה לכם סוף שבוע רגוע. שבת שלום.

נילי תודה

אולי אני אמשיך באקסלון באמת עד שהוא קיבל"אמוק" של חשדנות הוא ישן לא רע.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ריספרדל

הי רותי, בעלי התחיל ריספרדל בנוזל במינון של 0.250 מ"ג ביום. אצלו אין התקפי אובססיה או "אמוק" כמו שאת מתארת. אצלו בעיקר היו הפרעות שינה ואי שקט. אני נתתי אפילו פחות מכך בהתחלה ולאט לאט, כשהלילות כבר לא היו שקטים באופן סביר הייתי מגדילה טיפה. כיום אנחנו על 0.375 מ"ג ליום. זה מינון ממש נמוך ולא עושה אותו זומבי ושום דבר. הוא פשוט מתפקד קצת יותר טוב ויותר רגוע בשעות אחה"צ. אם יש לילות שממש הוא לא יכול לישון והשעה כבר 02:00 או 03:00 בלילה אני נותנת כדור שינה ועם זה הוא ישן לא יותר מ-3 שעות רצוף, וגם אני. שיעבור עליכם סוף שבוע רגוע. שבת שלום.

שריוש2

New member
שלום רותי!

תחכו עוד כמה ימים. יכול להיות שלתרופה לוקח קצת זמן להשפיע ותוך כמה ימים רק תראו תוצאות. אם לא, תתייעצו עם הרופא המטפל מה לעשות. סבתי מקבלת סרקוול ככבר יותר משנה, ועדיין היא נרדמת מציון שבת שלום!:)

למעלה