החלפת אתר ישן בחדש מבחינת הקידום בגוגל

smira

New member
החלפת אתר ישן בחדש מבחינת הקידום בגוגל

שלום,
יש לי אתר ישן שבניתי ב-MVC וכרגע אני בונה אתר חדש ב- asp.net
האם כדאי להישאר באותם הכתובות של הדפים מבחינת הקידום או שאפשר לשנות
את הכתובות ל- freindly url ולבצע הפניות 301.
דבר שני, לגבי friendly url האם כדאי לכתוב בעברית(יש סימני %...)
או עדיף באנגלית
תודה מירה

החלפת אתר ידידותית לגוגל

בכללי הנקודת הנחה היא שעדיף לבצע כמה שפחות שינויי כתובתכדי למנוע תזוזות.
למרות זאת יש מספר מקרים שבהם זה בלתי נמנע ואפילו מומלץ להלן כמה מקרים שעלו לי לראש:
-כתובות עם סיומות עתיקות ומיותרות שאפשר להעלים (כמו ASPX, DHTML וכו)
-שינוי מבנה האתר וארכיטקטורת המידע
-מיתוג מחדש
ולא, למרות שגוגל ממליצים שהכתובות יתאימו לשפה באתר, הסקתי שהוא מתרגם נהדר וממש לא שווה ליצור כתובות שנשברות בתהליכי ההעתקה

smira

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

שלום,
תודה רבה על ההסבר.
האתר הישן כתוב ב-MVC אך אין בן מילות מפתח בשורת הכתובת
והאתר שעכשיו אני בונה כתוב ב- asp.net. אני עדיין לא יודעת אם הדומיין ישתנה או לא. אם הדומיין לא ישתנה אני עדיין יכולה לשמור על אותם הכתובות ב- freindly url
אז האם עדיין כדאי לשמור על אותן הכתובות או לייצר כתובות חדשות המכילות את מילות המפתח ולפי מה שהסברת עדיף לכתוב אותם באנגלית. ואז אני משתמשת בהפניות 301 בתוך האתר החדש
אם הדומיין משתנה, אז אני אשתמש עם freindly url המכילות מילות מפתח.
ובמקרה זה האם צריך להשאיר את האתר הישן לכמה זמן עד שגוגל יאנדקס את האתר החדש. ובאתר הישן צריך לייצר הפניות 301
אשמח לעזרה
תודה מירה

הרחבה

זאת יכולה להיות אחלה הזדמנות לשפר ולטייב את מבנה הכתובות של האתר, לכן שינוי כזה בהחלט יכול להיות מבורך.
אך חשוב שיבוצע בצורה כמה שיותר ידידותית למנועי החיפוש ובהתאם להנחיות הטכניות של גוגל

לגבי האתר הישן, הוא נשאר באוויר, עם ההפניות, לתקופת זמן לא מוגבלת (כל עוד החדש באוויר אתה משלם ושומר על הישן עם ההפניות)

אם הסיבה היא גוגל, אז אין צורך לשמור את האתר הישן לזמן ארוך

מנסיון - תוך פחות משבוע גוגל כבר לא הפנה לאתר ישן (שהזנו לו הפניות 301), ואם עושים הפניית DNS (כתובת שם מתחם נשמרת) - אין כל טעם בכלל בהפניות 301 מהאתר הישן, כי אף אחד לא יגיע לשם. (צריך אולי באתר החדש לעשות הפניות מURL ישן לחדש בסגנון זה).

ומה קורה אחרי שמתחרה קונה את הדומיין ומפרסם שם מוצרים שלו

אתה מאבד אחרי שנה את ערך הקישורים (מול גוגל) והטראפיק שהאתר קיבל

למעלה