החלפת דיסק קשיח פנימי במחשב נייד לנובו

gaya45

New member
הדיסק קשיח התקלקל. צריכה להחליף אותו במחשב נייד לנובו. במידה ואני אלך לחנות מחשבים לקנות דיסק קשיח חדש , האם אני צריכה דיסק קשיח ספציפי שיתאים לדגם של מחשב שלי או שכל דיסק שאקנה יתאים? ועוד שאלה שמעתי המלצה שאולי עדיף לקנות SSD,במקום הרגיל האם זה באמת כדאי?

HelpSupport

Active member
הדיסק קשיח התקלקל. צריכה להחליף אותו במחשב נייד לנובו. במידה ואני אלך לחנות מחשבים לקנות דיסק קשיח חדש , האם אני צריכה דיסק קשיח ספציפי שיתאים לדגם של מחשב שלי או שכל דיסק שאקנה יתאים? ועוד שאלה שמעתי המלצה שאולי עדיף לקנות SSD,במקום הרגיל האם זה באמת כדאי?
דיסק מכני או SSD בעדיפות גודל "2.5 - נפח תלוי בצרכים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כאמור דיסק קשיח 2.5 , הזדמנות לשדרג לSDD מה זה יתן?
1 פחות סיכון לנזק SSD הוא בלי חלקים נעים הרבה יותר עמיד לטלטולי מחשב נייד.
2 מהירות הפעולה של המחשב תעלה פי כמה ..יעבוד יותר מהיר חלק ומהנה
3 האמינות של SDD טובה מאוד בזה אין חשש, תהיה גם אחריות על הדיסק כמובן.

ובלי קשר אפשר לנצל להגדיל נפח אם צריך...רצוי שSDD יהיה שליש ריק לצורך פעולה תקינה שלו לאורך זמן ( עיניין טכני של איך הוא שומר ומוציא מידע וכו' ) אז כדאי גדול יחסית. או אם אותו נפח שלא יהיה מלא מידי..ההמלצה שלי לשדרג גודל המחירים יחסית נוחים היום.

dudi4321

Active member
היתכן שהוא שמיש?! מאיפה המסקנה שהוא מקולקל טוטל? אם הוא רק מקרטע אפשר בעקרון לשכפל אותו לחדש (גם ל-SSD).

קודם להוציא את ההרדיסק מהנייד.
איתו להגיע לחנות IVORY, KSP או אחרת ותיקה וקנה בגודל (כנראה 2.5") הזה SSD ובנפח 500G או 1T, להנות מביצועים משופרים.
צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. כולל תוכנות נוספות.
אפשר לעזור יותר אם נדע מה דגם המחשב, מהיא מערכת ההפעלה ובאילו תוכנות יש שימוש או שתרצה להתקין.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היתכן שהוא שמיש?! מאיפה המסקנה שהוא מקולקל טוטל? אם הוא רק מקרטע אפשר בעקרון לשכפל אותו לחדש (גם ל-SSD).

קודם להוציא את ההרדיסק מהנייד.
איתו להגיע לחנות IVORY, KSP או אחרת ותיקה וקנה בגודל (כנראה 2.5") הזה SSD ובנפח 500G או 1T, להנות מביצועים משופרים.
צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. כולל תוכנות נוספות.
אפשר לעזור יותר אם נדע מה דגם המחשב, מהיא מערכת ההפעלה ובאילו תוכנות יש שימוש או שתרצה להתקין.
בוא נדייק יותר דודי...קודם כל אם היא אומרת הלך הדיסק נאמין..גם אם יש ספק אין ספק..דיסק שנראה שיש לו בעיה בעיקר אם יש אינדיקציה של ווינדוס או תוכנת הבדיקה של היצרן מחליפים.

מפה יש שתי אופציות שאתה מעלה
1 העתקה אחד לאחד של הדיסק הקיים על כל מערכת ההפעלה והקבצים בו, לדיסק החדש והרכבתו לאל שינוי כלשהוא במערכת הווינדוס. זה טוב אם אפשר והווינדוס תקין לגמרי ועובד היטב.
2 האופציה להתקין דיסק חדש ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה ( קודם לכן אם אפשר, לגבות את המידע מהדיסק הישן, לרשת או לקשיח נייד) ואז להתחיל מהתחלה למעשה...נקי ובלי בעיות כלשהן במערכת. יש לזה אולי חיסרון כל המחיצות של היצרן של הגיבוי ושיחזור ווינדוס וכן תוכנת היצרן לא יהיו עוד..היתרון מתפנה מקום..וקל לשחזר או להוריד ולהתקין ווינדוס 10 ..לרוב לא ממש משתמשים בתוכנות שהיצרן מתקין מראש. הכל אפשר לעשות בלעדיהן.

3 אופציה משולבת. לעשות גיבוי לדיסק הקיים אם זה עדיין אפשרי. לעשות התקנה מחדש בשיטת היצרן כך כל המחיצות גיבוי שחזור ותוכנות נשמרות . ואז לעשות העתקה CLONE אל הדיסק החדש מצב זה משמר את התקנת המקור למי שנוח לו שהמחשב כמו שקנה אותו. ועם זאת המערכת רעננה ובלי בעיות ..

כל נראה לי הכי מדוייק להציג את האפשרויות :)

למעלה