החלפת ווינדוס XP ללינוקס

BravoMan

Active member
קצת הגזמת לא?

youtube יעבוד מהקופסה בכל הפצה מכובדת, וב-Ubuntu בפרט.
רוב אם לא כל החומרה תעבוד מהקופסה בלי התקנת דרייברים.
&nbsp
נשמע כאילו לא נגעת בלינוקס שולחני לפחות עשור אם לא יותר.
&nbsp
האמת היא, שאני מכיר כמה אנשים שהעבירו את משפחתם ל-Ubuntu וחסכו המון כאב ראש בהשוואה ל-Windows עם כל מיני חולרות או תקלות או סתם חוסרים שצצים שם כל שני וחמישי.
&nbsp
הסיבה היחידה שלא המלצתי לשואל לעבור, זה כי הוא לא נתן מספיק מידע על המצב שלו, וייתכן שלו ספציפית יש סיבות להישאר עם XP.
&nbsp
בכל מקרה, לא רוצה לזלזל במקצועיותך, אבל נשמע שאתה מתרכז רק בדברים ספציפיים שנחוצים לתפקיד שלך ולא מרחיב אופקים טיפה מעבר, לא משתמש בעצמך במערכות שאתה עובד עליהן, ובגדול ממש ממש משקיע בידע המקצועי...
&nbsp
וכן - גם אני "עובד על לינוקס" מהבחינה שאני מפתח תוכנה שמשתמש במערכת מבוססת לינוקס הן במחשב בעבודה והן בבית כבר כ-7 שנים.
ובעוד שבבית אולי הייתי מסתדר עם Windows, את העבודה שלי לא יכולתי לעשות על עמדה כזו...
&nbsp

אתה מז*ן את המוח.

הבת שלי התקינה לינוקס (xubuntu), לאחר מכן הוסיפה קודי\xbmc, כל התלויות נמשכו אוטומטית ... 3 דקות של חיפוש, 2 סימוני "V", וזהו.
ניסיתי אחריה עם מגיה לינוקס, לא יותר מסובך.
&nbsp
לשם מה אני צריך visual studio בבית?

אז בוא נראה ...

יש לי אוסף מצלמות וידיאו שנזרקו ע"י אנשים שונים כי הם "לא מוצאים את תקליטור הדרייברים" (חברים שמשתמשים בחלונות). כולן נתמכו "מהקופסה" במחשבי הלינוקס השונים שאני משתמש בהם.
&nbsp
התקנת תוכנות לאדרודיד על לינוקס (דוגמת wahtsup) - היו זמינים עוד לפני שמישהו ניסה להכין את הקרסה לחלונות.
עד ששאלת לא חשבתי לבדוק מה כרטיס המסך שלי (פשוט עובד). הצצתי (כן, אני פותח קונסול לפעמים).
&nbsp
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G98 [GeForce 8400 GS Rev. 2] (rev a1)
&nbsp
סקייפ קיים במאגרים, לא התקנתי (אני לא אוהב כלים שמנסים לגשת ל/etc/shadow). הבן שלי משתמש בו על המחשב שלו (מנדריבה לא מעודכן).
&nbsp
הצצתי בהגדרות המאגרים, יש פיקסה ברשימה (מגיה 4). לא התקנתי, לא שימושי עבורי. לא יודע אם עובד או לא.
&nbsp
נאלצתי לגגל מה זה וייבר, מתברר שזה יישום לאנדרואיד (כל ישומי אנדרואיד זמינים בלינוקס במספר קליקים נמוך מאד, כולל גם אלו שלא זמינים לחלונות או מק).
&nbsp
משחקים - לצערי אין לי זמן, קראתי שיש שיפור (כלאמר - היתה ואולי עדיין יש בעיה), הבן שלי משחק בtux race (הוסיף לו כל מני הרחבות), במשחקים של wii (עם דולפין), משום מה השלט של הWII עובד על המחשב שלו, בדום (לא מבין מה הוא מוצא במשחק המטופש הזה) ועוד. הבת שלי מעדיפה לשחק עם החברות ולצאת, ולא לשחק במחשב.
&nbsp
חבילת אופיס? למה מה? יש לי יותר מדי מזה במשרד. ודרך אגב, לעריכת מסמכים (לא מתכוון לקבל במייל כל מני שטויות שמישהו שלח בפורמט שלא נפתח על שום דבר חופשי) - libeofficd בהחלט עושה את העבודה.

BravoMan

Active member
עכשיו אני יודע שלא נגעת בחיים שלך בלינוקס...

סיפור אמתי: היה לי מחשב P4 ישן. בשנת 2007 אני חושב.
&nbsp
עוד הייתי עושה dual boot בין Ubuntu ל-XP. פתאום, באמצע צפייה בסרט (ב-XP!) היה צפצוף מוזר והמסך כבה.
אחרי זה, בשתי המערכות, כרטיס מסך לא נתן רזולוציה מעל 640x480.
&nbsp
בלית ברירה החלפתי את הכרטיס, ונחש איזה קטע - הכרטיס החדש היה בעל אותו שבב של nVIdia בדיוק, אבל יצרן הכרטיס עצמו טיפה שונה.
Ubuntu זיהה מיד שזה אותו כרטיס nVidia והמשיך לעבוד כרגיל. לא הייתי צריך לעשות כלום! זה פשוט עלה ברזולוציה נורמלית!
ב-XP, הייתי צריך לעלות במצב בטוח, להסיר את הדרייבר, לעלות במצב רגיל, להתקין דרייבר חדש (לאותו פאקינג' שבב!!!) ולאתחל את המחשב עוד פעם כדי שהדרייבר יתפוס.
&nbsp
השתמשתי ב-Ubuntu עם כרטיסי nVidia והיום אני משתמש עם ATI - ונחש מה - מעולם לא לקח לי יותר מדקה וחצי שהוא יזהה לבד ויתקין את כל הדרייברים הנחוצים. וזה עוד מלפני 5 שנים.
&nbsp
עכשיו לגבי Office - מי צריך MS Office בבית? למה? לא שבעיה להתקין אותו - עשינו את זה כמה פעמים. עובד על WINE כמו גדול.
אבל שוב - מי משתמש בזה בבית?
&nbsp
LibreOffice עקום? משרת אותי היטב במקום העבודה שלי, ואנחנו לא חברה קטנה!
אחד החברים שלי, צחק שנים שאני משתמש בלינוקס, עד שמקום העבודה שלו זרק לפח את שרת ה-Exchange שלהם, כי התחזוקה של הזבל הזה פשוט לא משתלמת לעסק קטן.
עברו ל-Google Apps, גם בעיית הספאם וכניסה מתמדת לרשימות שחורות נפתרה בדרך.
ונחש מה? פתאום כל המשרד על Ubuntu וכמה Macים בודדים.
&nbsp
Call of Duty?
וולא, אין לי זמן להשקיע במשחקים. לא יודע מה קורה עם זה. מצד שני, אני בטוח שאם לשואל יש מחשב שמריץ XP, הוא לא מספיק חזק כדי לסחוב משחקי AAA.
אה, רגע שכחתי - Valve התייאשו מ-Windows 8 - כי זו חתיכת זבל שלא ניתן לבנות בשבילה משחקים בצורה נורמלית (גגל את זה!)
Steam עם כל הכותרים הגדולים רצים עכשיו על לינוקס, גם ב-Ubuntu וגם ב-Steam Machines עם הפצה ייעודית.
&nbsp
אבל אם היה לך שמץ של מושג בתחום בטח היית כבר שומע על זה, זה היה בכל החדשות...

BravoMan

Active member
האמת היא שיש גרסה של VS ללינוקס, כי אפילו MS הבינו

שמתכנתים אמתיים לא עובדים על Windows (סליחה עוץלי, אני יודע שיש אילוצים, לפעמים גם אני מתחזק קוד לגסי עם eMbedded Visual C++ 4 - באמת, לא צוחק, יש לנו מוצר עתיק שעדיין צריך תחזוקה מדי פעם והוא בנוי בסביבה הזו!)
&nbsp
https://www.visualstudio.com/en-us/products/code-vs.aspx
&nbsp
אבל מי צריך VS - גם במקום העבודה, מי שאינו שקוע באקוסיסטם מיקרוספטי, למה שיגע בגועל הזה?
בניגוד אליך, אני מתכנת, אני כותב קוד, ואני שונא את המפלצת האטית ומלאת הבאגים הזו. עם כל הצרות שלו, אפילו Eclipse טוב יותר, לפחות ההשלמה האוטומטית בגרסאות אחרונות עובדת הרבה יותר טוב מ-intellisense יימח שמו.
&nbsp
אגב, בחברה שלי יש מנוי MS. עם DVD, בהתקנה לוקלית, לוקח פאקינג שעה + על מחשב מודרני להתקין VS. למה?????
&nbsp
בלינוקס יש לי מגוון כלי פיתוח מהקל לכבד.
אם אני צריך לפתוח קובץ בודד, ה-gedit, ה-notepad של המערכת, נותן לי צביעת סינטקס ורשימת פונקציות בצד עם קפיצה לכל אחת. לא צריך לפתוח איזו מפלצת שלא יודעת אפילו להתמודד עם קוד שאינו במבנה הפרויקט שלה.
&nbsp
אזוב, אם היית מתכנת ולא "מנהל רשתות" היית מבין. אבל נראה לי שאפילו סקריפט מימך לא כתבת...
&nbsp
אם עוד איכשהו אפשר ללכלך על לינוקס עבור משתמשים רגילים, רק מי שמימיו לא כתב שורת קוד יכול לחשוב ש-Windows נוחה יותר למפתחים. זו פשוט בדיחה עצובה.
כבר עדיף לתכנת עם פרפרים!
https://xkcd.com/378

משהו על וירוסים?

אה ... ב2005 סימנטק הודיעו שהם מצאו וירוס ללינוקס, וכדאי שכולם יתקינו את התוכנה שלהם. חיפשתי את הוירוס, מצאתי אותו. לקח לי 8 שעות להתקין אותו, ואז מנדריבה הוציאו עדכון, ולא הצלחתי להפעיל יותר את הוירוס המסכן.
&nbsp

dosfer

New member
החלפת ווינדוס XP ללינוקס

כדאי לי להחליף את ווינדוס XP ללינוקס?
איך מתקינים לינוקס? אני לא מבין בזה
ניסיתי פעם להתקין את אובונטו 14 אבל זה לא הצליח, זה אמר שאין אפשרות לאתר איזה קובץ.. wobi או משהו כזה לחצתי, זה הוריד ואז נתקע כי לא מצא קובץ.
איך מתקינים בצורה קלה? אפשר מהPOWER ISO?
האם לינוקס בטוחה יותר מXP?
האם התוכנה תומכת עיברית?
איזו מערכת הפעלה מומלצת בשבילי?

BravoMan

Active member
לא ממליץ לך להחליף.

תראה, לא סיפרת לנו כלום - למה אתה רוצה להחליף? מה השימושים שאתה עושה במחשב? איזה מחשב יש לך?
&nbsp
כדי לדעת איזו מערכת מתאימה בשבילך, צריך לדעת קצת עליך ועל הצרכים שלך!
&nbsp
בגדול, Windows XP היא מערכת ישנה שכבר מזמן לא מעודכנת, ולכן התקנת מערכת חדשה עם עדכוני אבטחה אחרונים תהיה בטוחה יותר.
מצד שני, אם יש לך מחשב מאוד ישן, לא תוכל להתקין את הגרסה האחרונה של Ubuntu כי היא דורשת מעבדים מהדורות החדשים יותר (כאלה שתומכים ב-PXE).
&nbsp
יש תמיכה מלאה בעברית, ובניגוד ל-Windows לא צריך דיסק נפרד כדי להחליף בין מערכת בשפה בעברית לאנגלית או להפך.
(כלומר שכל החלונות והתפריטים יהיו בעברית, כתיבה וקריאה בעברית נתמכות בכל מקרה).
&nbsp
WUBI היא שיטת התקנה בעייתית שלא באמת מתקינה את המערכת, הדרך הפשוטה והבטוחה היא להוריד קובץ ISO, לצרוב אותו לדיסק או להתקין (בעזרת תוכנה חינמית) על דיסק און קי (אם המחשב שלך תומך באתחול מ-DOK), ולבצע התקנה אמתית.
אם יש מספיק מקום אפשר להתקין לצד Windows, ובכל הפעלה לבחור עם איזו מערכת עובדים.

תשובות

כדאי לי להחליף את ווינדוס XP ללינוקס?
אם אין לך תכנות ספיציפיות שנכתבו לווינדוס בלבד (נגיד, תכנה לעריכת הוידאו כמו Adobe After Effects), אז כן.

איך מתקינים לינוקס? אני לא מבין בזה. איך מתקינים בצורה קלה?
http://www.linuxmint.com/documentation.php

האם לינוקס בטוחה יותר מXP?
כן.

האם התוכנה תומכת עיברית?
כן.

איזו מערכת הפעלה מומלצת בשבילי?
Linux Mint

למעלה