החלפת זכרון ותוספת כרטיס מסך

rocinante

New member
החלפת זכרון ותוספת כרטיס מסך

אהלן,

לפני שאתחיל אומר מראש - אני לא אקנה מחשב חדש ואין מה לדון בזה.

אז ככה, המחשב הנוכחי בן 8 בערך, אולי מעט יותר. לוח אם GA-880GM-UD2H, מעבד AMD ATHLON II X4 640 3.0GHZ.
יש לו 4 גיגהבייט ראם, 3.5 זמינים. סה"כ הוא אחלה מחשב ומשרת אותי נאמנה כל השנים והייתי שבע רצון מביצועיו, אלא שלאחרונה שדרגתי את מערכת ההפעלה שבו לווינדוז 10 והוא כמובן מעט מגמגם ואני מעוניין לזרז אותו ואפילו מעט לשדרג בהוצאה לא גדולה יחסית. חשבתי לעשות את זה דרך תוספת זכרון למקסימום האפשרי (16 גיגה) ותוספת כרטיס מסך (R7 240 שאזמין מאמזון ב-200 ש"ח).

1. ישנן עסקאות של 2 סטיקים של 8 גיגה כ"א או לשלב 2 קיטים של 2X4 (סה"כ 16 גיגה).
מאחר והמחשב כבר קצת זקן, בטבלת הזכרונות הנתמכים באתרשל "גיגהבייט" לא מופיעים בכלל סטיקים של 8 גיגה. השאלה היא האם בשביל 16 גיגה אני צריך 4 סטיקים של 4 גיגה או שבהחלט ייתכן שהסטיקים של ה-8 ייתמכו?

2. האם תוספת כרטיס מסך תוכל לתת בוסט כלשהו לביצועי המחשב מעבר למשחקים ועריכת וידאו קלה?

אשמח לכל עזרה בנושא,
תודה רבה!

winner999

New member
בשביל התחלה, צריך לבדוק איפה צוואר הבקבוק

לפתוח מנהל משימות כאשר המחשב בעומס ולראות איפה הבעיה - CPU או זיכרון
האם מערכת ההפעלה היא 64 ביט? - אם לא, היא לא תתמוך ביותר מ-4GB זיכרון
לא הייתי מנסה להתקין מודולי זיכרון שלא נתמכים רשמית - אילו מודולים מותקנים כיום ?
אני מבין שללוח הזה יש כרטיס גראפי מובנה, מאמין שהוספת כרטיס תשפר את הביצועים אבל אם צוואר הבקבוק הוא ב-CPU, אין הרבה מה לעשות.

rocinante

New member
אז ככה

ראשית תודה על התשובה.

1. מדובר ב64 ביט.

2. כשישנן משימות רבות, יומיומיות (דפדפן, אופיס וכולי), פתוחות במקביל - צוואר הבקבוק הוא הזכרון. המעבד מתרגש כשאני מנסה לנגן סרטוני 1440p60fps ומעלה בדפדפן.
נכון, המסך הוא רק FHD אבל שוקל לשדרג.
הבעיה היא בעיקר כשאני מנסה לעבוד עם יישומי אדובי מ-CS6. המחשב פשוט לא עומד בזה וזה מכריח אותי לעבור למחשב אחר - אני תוהה האם תופסת כ"מ והחלפת הזכרון יקלו על העניין ויהפכו אותו לאפשרי.

3. כרגע מותקנים שני סטיקים של 2GB כ"א תוצרת קינגסטון מדגם KVR1333D3N9/2G.

4. המעבד כאמור הינו AMD Athlon II X4 640. לפי מה שכתוב בקישור המעבד תומך בתדר זכרון של 1066 ו-1333 בלבד, כך שאני מניח שאין מה לנסות זכרונות בתדר 1600MHZ, אף עפ"י שלוח האם תומך?

5. תקן אותי אם אני טועה - כשאני פותח פרמייר, למשל, לעריכת וידאו - מרגע שאתקין כרטיס גרפי סביר הרי שרוב מאמצי העיבוד הגרפי ייעשו על ידו ולמעשה ע"י כך ירחיבו את צוואר הבקבוק, לא?

6. שוקל לרכוש 4 סטיקים של 4 גיגה 1333MHZ 1.5V - האם ישנו סיכון שהם לא ייתמכו ע"י לוח האם אם הם quad channel?

7. כמה להערכתך יעלה לעשות אוברקלוקינג פשוט למעבד מבחינת השקעה בקירור - והאם זה שווה את הכסף והמאמץ?

תודה!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בשתי מילים: לא יעזור

&nbsp
1 אחלה תוכל יותר מ4 גיגה ..
&nbsp
2 בלי קשר לתוכנה כן אמרנו יהי שיפור בכמה תוכל לפתוח לשוניות למשל , לאדובי מינימום צריך 8 גיגה
&nbsp
3 הדרישות היום לזכרונות הרבה יותר מהירים.
&nbsp
4 לא כי המעבד מגביל .הוא צוואר הבקבוק שלך העיקרי בכלל לעבוד עם התוכנה..גם הכרטיס שאתה רוצה הוא חלש ורחוק מדרישות מינימום לתוכנה ממילא.
&nbsp
5 לא ממש שוב כי המעבד הוא החוליה החלשה , חוק מחשבים: החוזק של המחשב כחוזק הרכיב החלש איטי בו. כאמור גם בזמנו המעבד לא היה משהו לעבודה של תוכנות כאלה.
&nbsp
6 אין סיכוי זה דגמים אחרים לגמרי סלוטים אחרים ושיטה אחרת. אמרתי לך כבר רק זהה למה שיש לך יעבוד .
&nbsp
7 לא , זה לא ישנה כלום לתוכנה.
&nbsp
חביבי במילים פשוטות אתה לוקח רכב משנת 1980 ומנסה לנסוע באוטובאן...זה פשוט לא עובד ככה...כל מה שתעשה פשוט זה לשפר דברים בסיסיים , יותר ישומים יחד..וידאו יותר משופר..בצפייה לא עריכה..וזהו..אי אפשר יותר .

rocinante

New member
המשך

2. כאמור הדיבור הוא על החלפת הזכרון ל16 גיגה.
3. רק ציינתי שאלה הסטיקים הקיימים. אני לא יודע מה זה "הדרישה היום". ווינדוז 10 עובד בסדר עם החומרה בת ה-10 שלי גם כרגע, אלא שתוכנות תובעניות יותר צפויות לעשות בעיות. זה ספקטרום, אני בסה"כ רוצה ריצה סבירה, בסיסית.
4. אני נתקל במעבדי QUADRO משומשים בפחות מ-100 דולר באמזון. דעתך?
5. אני לא בטוח שאתה צודק לחלוטין. ליישומים שונים צרכים שונים. אחד צריך כוח עיבוד ומעט זכרון ואחר דורש את ההיפך.
6. סלוטים? אם זה DDR3 אז זה הסלוט (240/204 פינים).
7. לא ענית על השאלה. כמה להערכתך יעלה אוברקלוקינג למעבד? בוא נגיד להביא אותו מ3 גיגההרץ ל4.5.

הזכרון שאני בוחן הוא זה. לינק לעיון נוסף באתר החברה פה.
VOLTAGE TESTED 1.65, SPD VOLTAGE 1.5.
במפרט לוח האם כתוב שהוא מתאים לזכרונות של 1.5V - האם הזכרון הזה מתאים?

בגדול - אני לא רוצה להשאר עם מחשב שמריץ מערכת הפעלה שאין לה יותר עדכוני אבטחה ולכן עדכנתי לווינדוז 10 (ישנה עדיין אפשרות חינמית שכזו) - אבל אני גם לא רוצה לזרוק אותו לפח. הוא מחשב סביר לחלוטין ואגב המעבד שלו היה אחלה לתקופתו.
המחשב רץ סביר לחלוטין בגלישה באינטרנט ועבודה בסביבת אופיס. הבעיה שלו היא עם יישומי אדובי וברור לי שככל שיעבור הזמן זה רק יהיה סבוך יותר, מאחר ויצטרפו תוכנות רקע, עדכוני ווינדוז וכולי ולכן הרצון בעדכון.
אל תהיה כ"כ פסימי!

dudi4321

Active member
לא ניתן אוברקלוקינג מ3 ל4.5

אפשר לחלום.
בשביל זה מעלים מתחים, משנים את המכפיל של הקלוק ו--- מוסיפים מערכת קירור מותאמת למעבד ועוד מאווררים לזכרונות.
לכרטיס מסך זה יגמור לו חיים די מהר.
ואם משנים, עושים בהדרגה, מעלים ל-3.3, מחכים כמה ימים ומעלים ל3.5 וכן הלאה. מנטרים טמפרטורות ובודקים ביצועים.
זכרון מוגדר ל 1.65V לא יתאים לעבודה ב1.5V
בהצלחה

rocinante

New member
אהלן

ראשית, השאלה לגבי הערכת עלות הOC התייחסה לעלות רכיבי הקירור שיהיה בהם צורך כדי להביא את המעבד מ3 ל4 או 4.5 גיגההרץ. ברור לי שלא ניתן לעשות את זה ללא קירור ייעודי.

לגבי הזכרון, אתה טוען שהזכרון הזה לא יעבוד עם לוח האם הזה?
למיטב ידיעתי המתח שמתייחסים אליו הינו ה-SPD ולא ה-tested voltage.

dudi4321

Active member
אין לי שמן של מוסך

אין לי שמץ של מושג, לגבי עלויות. רשמתי כללית. (אפשר לברר ביד2 בטוח שיש מכירות.)
להשקיע בקרור מים או בצינורות תרמיים עם גופי צלעות חיצוניים לקופסה זו השקעה לא כדאית. כמה יעלה MOBO, מעבד וזכרונות חדשים DDR4?
ומנסיון על לוח צ'יפ ומעבד אינטל, ניסיון לשים בסלוטים זכרון שנועד לעבודה (כתוב עליו או לפי הSPEC שלו) 1.65V לא יצליח לעבוד על לוח שמספק לזכרונות רק 1.5V
למרות שבהמהרה של זכרונות מעלים את המתח כדי שיוכלו לפעול בתדר CLOCK מהיר יותר ממה שתוכננו. זה על חשבון חימום=פיזור הספק עצמי של הזכרונות.
כנ"ל מעבד.
חשב בערך כמה תשקיע כסף: במאווררים, בתוספת זיכרון DDR3 מדור ישן מאד, בכרטיס מסך מדור ישן, ובמקום זה לקנות את הלוח, מעבד וזכרונות חדשים וחדישים, כאילו קנית בהנחה של עלות השידרוג שאתה מעוניין.
בלוח כזה, זה סוס מתפגר מבחינת יכולות. אם תצליח זה מביא סיפוק. לכן בהצלחה.
לדעתי יש דברים שלא מתקנים ובטח לא משדרגים.
מצלמות, פלפונים ומחשבים, כמו מסך טלביזיה ומסכי מחשב - אלא אם זה בשביל כייף?!

dudi4321

Active member
חחח

היה לי, בעצם היתה, אלפא סוד 1,200 שנת 82.
התחרתי עם אותה מכונית של גיסי. אז קודם ניפחתי קצת את הצמיגים שיהיו בפחות מגע עם הכביש ושגם הקוטר יגדל. תיקנתי את מנוף ההאצה בקרבורטור שהיה שבור. מלאתי אוקטן 98 והראתי לגיסי את האגזוז.
נכון הגיר נהרס אחרי כמה חודשים, מפסק המתנע נשרף ועקפתי אותו עם מפסק פשוט. האגזוז נפרץ והיתי צריך להחליף, אבל, מצאו אותו בלי הגה ובלי פנס ימין ובלי דלת ימין בפרדס ממערב ללוד. חלקים שמכונית אחרת עברה תאונה והיו צריכים את החלקים האלה.
נזכר איך אהבתי לבצע סיבוב בהחלקה, ברקס וקלצ' ומסובבים ההגה ומייד גז בגמר הסיבוב. ההחזר מהביטוח עזר לי בבעיות ההתנעה כל בוקר.
בכסף קניתי אסקונה 86 1600S. חוץ מבולמי מנוע שכל הזמן נקרעו והגרמושקה בין הקרבורטור למנוע שהיה נקרע מחום ומאמצים האוטו היה חזק. רכב אוטומטי, הגעתי לעליה לכיוון בית הקברות בראשון לציון והרכב החליק חזרה אחורה. עשיתי שיפוץ גיר באיזור התעשיה בפרדס כץ.
מכרתי לירושלמי שקילל אותי כי לא הצליח להגיע הביתה. הגיר התפרק לו בעליות. עד היום הרכב לא רשום והוא לא שילם העברת בעלות.
ובטח לא בפורד אסקורט מסחרי מודל 76 שקניתי ב1,000 ש"ח עם מנוע 1,300 במקום 1,200 ורק כשמכרתי ב1000$ אז בבדיקת קניה היה רג'קט על מ"נוע מעשן". בטח, כי פרקתי את הקרבורטור לניקוי וכדורית קפצה ונעלמה וככה האוטו נסע 3 שנים.

אז לא לזלזל במוצרים של שנות ה-80

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אענה ככה

&nbsp
1 אני לא בטוח גם שזיכרון יתן לך..משהו זיכרון היייתי מוצא של 4 זהה לשלך וזהו. זהה כי יש פרמטרים של מהירות DDR ועוד...שחדשים לא יתאימו מזמן כבר לא מתאימים.
וכפי שנכתב רק אם הווינדוס 64 ביט.
&nbsp
2 כרטיס מסך יתן לך איכות צפייה במסך יותר טובה אם המסך לא בן 8 גם..משחקים? רק ישנים...עריכת וידאו ? בקושי...
&nbsp
מה שאמרו לפני שהמעבד יכול להיות צוואר הבקבוק קודם לאלה...לכל המערכת.
&nbsp
אם לשדרג זה דווקא דיסק קשיח ל SSD זה כן יתן , שיפור במהירות העלאת ווינדוס פתיחת קבצים...יהיה שיפור. והזיכרון כפי שאמרתי. שיפור בכוח העיבוד לא יהיה.
&nbsp
בגדול המעבד גם אז לא היה משהו..שהיה חדש...אין לצפות לשינוי גדול גם עם שיפור זיכרון וSSD אלא לשימוש של גלישה,אופיס , עריכת תמונות קלה כרטיס מסך ישפר צפייה בסרטים..משחקים ישנים...זה כל השיפור שיתן לא שיפור בכלל המחשב.
&nbsp
בכל מקרה במקום כרטיס מסך SSD 256 גיגה , סטיק זיכרון זהה לשלך של 4 גיגה . הדיסק הנוכחי שיהיה למידע . זה יתן שיפור לא רע למחשב הזה.

rocinante

New member
תשובה

- כבר יש SSD.
- מצ"ב צילום מסך של אתר passmark. כפי שאתה יכול לראות, מבחינת הבנצ'מרק שלו (3309), המעבד הזה מקביל ל-i5 של אותה תקופה, שזה לא רע בכלל לדעתי, גם כיום.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני אמרתי את שלי

&nbsp
תעשה מה שנוח לך אתה רוצה אישור ? אני לא יכול להבטיח לך שיהיה שיפור. אוברקלוקינג? תעשה על אחריותך..אני בשלי זה סוס מת לעבודה עם תוכנות כבדות. זה התשובה לשני הפוסטים.

למעלה