החלפת טבעת לשרוול - שאלה

אמחייה

New member
החלפת טבעת לשרוול - שאלה

שלום לכולם
כמה זמן כדאי לחכות מהסרת טבעת, עד שניתן לעשות בבטחה שרוול.
כי הבנתי שלא מומלץ לעשות זאת בניתוח אחד, כי יש צלקת שצריכה להבריא.

עוד שאלה, האם הקופת חולים מאשרות שרוול אחרי הסרת טבעת ? במקרה שטבעת הוסרה עקב תזוזה וכאבים.

ושאלה לסיום, האם אחרי תקופת זמן מקום הטבעת מחלים לגמרי, ואפשרי לעשות בבטחה שרוול כמו על קיבה בתולית.

תודה רבה
 

אופירA

New member
מנהל
שאלות כלליות שאין עליהן תשובות כלליות

למה אינך שואל על המצב המסוים שלך?
בינואר 2014 דיווחת על כאבים, וביקשתי מאוד מאוד שתעדכן מה קרה. האם הטבעת זזה? האם נוצרה אירוזיה? מה הראה הצילום? מה החליט האבינוח?

כאשר מסירים טבעת בניתוח, המנתח אומר לך בדיוק כמה זמן צריך לחכות. הרי זה תלוי בסיבה שהוסרה הטבעת. אם היתה אירוזיה, הוא קובע לפי התמונה של האירוזיה.
אם הטבעת זזה, למה צריך להסיר אותה? מזיזים אותה למקום הנכון בניתוח, וחסל סדר כאבים!

לא יודעת ממי הבנת שלא מומלץ להסיר טבעת ולעשות שרוול בניתוח אחד, כי צלקת צריכה להבריא...
דעות המנתחים השונים חלוקות לגבי עדיפות לניתוח אחד של הסרת טבעת + שרוול או עדיפות ל-2 ניתוחים. כמובן שזה מאוד תלוי בסיבה שבגללה מוציאים הטבעת (ואין לנו מושג מה הסיבה במקרה שלך...).

צלקת לעולם לא "מבריאה". צלקת אינה נמחקת, היא נשארת לנצח. האיזור שסביב הטבעת, שהצטלק בעקבות ניסיונות הגוף לסלק את הגוף הזר, לעולם לא "יבריא" מצלקותיו, ולכן שרוול אחרי טבעת יותר מורכב ומסובך מאשר שרוול כניתוח ראשון.
לא שמענו מעולם שאפשר לעשות שרוול אחרי טבעת בדיוק באותה רמה של שרוול כמו על קיבה לא מנותחת (שרקמתה גמישה ודקה, ולא התקשתה מקומית עקב צלקות. מה עוד שניתוח שני באותו איזור נתקל בד"כ בהידבקות רקמות עקב הניתוח הראשון, כך שזו אף פעם לא שמחה גדולה, הניתוח השני. סכנותיו מרובות הרבה יותר מאשר ניתוח ראשון).

אם יש פצע של אירוזיה (חדירה של הטבעת לרקמת הקיבה ופציעתה) - הוא מחלים תוך מספר חודשים, ורק אז אפשר לעשות ניתוח חוזר. ברוב המקרים אי אפשר לעשות טבעת חוזרת, ולפעמים גם לא שרוול, אלא רק מעקף קיבה. היום יש ניסיון רב בשרוול אחרי טבעת, אבל הכל תלוי במנתח שבוחרים לניתוח השני.

לגבי קופות החולים אין כאן מספיק ידע. ידוע כללית שבשנתיים האחרונות הקופות לא מאשרות ניתוחים חוזרים ללא בחינה של הצורך בניתוח - כי הן כבר שמו לב איזו חגיגה לא הגיונית עושים המנותחים שלא מתנהגים נכון עם הניתוח על חשבונן של הקופות (ועל חשבון הבריאות שלהם עצמם!). אם מנותח לא מתנהג נכון ובשל כך הניתוח לא עזר לו, למה שיתנהג נכון בניתוח השני? למה שהקופה תממן עוד ועוד ניתוחים לאדם שמן שלא עושה השתדלות נכונה כדי להתמודד עם ההשמנה שלו?
כמובן, שלכל קופה הפרוצדורה שלה, ואין פה מידע על הנושא הזה.
צריך נימוקים משכנעים כדי לקבל אישור של קופה לניתוח חוזר. אבל לשם כך המנותחים שמבקשים מאיתנו עזרה צריכים לתת לנו את כל הפרטים, ולספר מה הפרוצדורה שדורשים מהם בקופה (איזו?), כדי שנוכל לעזור להם לעבוד נכון מול הקופה.

כך שאני שוב חוזרת ומבקשת מאוד מאוד מאוד - אנא, תעדכן מה קרה לטבעת שלך, ממה נבעו הכאבים ומה ההוראות הרפואיות שקיבלת עד כה, וממי.
אנחנו מאוד רוצים לעזור, וגם יכולים לתת עזרה משמעותית, אם נותנים לנו את הנתונים הנכונים.
 

אמחייה

New member
תודה אופירה - מענה

אני מודה למענה המפורט.

אז ככה, היו לי כאבים עזים, שהתחלשו מאוד עם פתיחת הטבעת לחלוטין.
כמו"כ הרופא נתן לי קונטרולוק, [ אבינוח היה נגד]

אבינוח טען ששבועיים מנוחה בלי הקאות, וזה יעבור.
אכן היה שיפור מסוים.

אך לא עבר לחלוטין, ולאחרונה שוב התחילו הכאבים לתקוף שוב ושוב, למרות שהטבעת פתוחה.

אז קבעתי תור לצילום ויש לי פגישה עם ד"ר שחר, הוא טוען שיתכן שהטבעת "נפלה" בתוך הקיבה, אך לא נראה לו שהיא זזה מהמקום, והמליץ על גסטרוקופיה.

אגב, אין לי מושג מה זה טבעת נפלה בקיבה, עד כעת ידעתי שזה שהטבעת פוצעת את הקיבה מבחוץ, אך ד"ר שחר טען לי שהטבעת חודרת את הדופן מבחוץ ופוצעת את הקיבה מבפנים ! ואף קראתי כעת באתר זה
http://www.doctors.co.il/ar/16522/קיצור+קיבה:+הטבעת+נפלה+לקיבה

שאפשר להוציא את הטבעת מתוך הקיבה דרך הפה... כלומר שיש מצב שהטבעת חודרת פנימה ונופלת לתוך הקיבה.

מה שאני לא מבין בזה, לא דולף חומצות החוצה ? וגם צריך לתפור את החור שנוצר !
מוזר מאוד כל הענין הזה.
זהו עד כאן

ותודה שוב לאופירה, עוד מעט שנה לטבעת ומבחינתי כשלון לצערי.
 

אופירA

New member
מנהל
לפי הסיפור שלך

אבינוח חשד בדלקת חריפה בוושט, בצקות ודימום, ולכן סבר שפתיחה ומנוחה יפתרו את הבעיה.
כיוון שהכאבים המשיכו, יש חשד לאירוזיה, ולכן צריך צילום וגסטרוסקופיה כדי לנסות לאשש את החשד, לפני שפותחים את הבטן.

מהמאמר שהבאת, אני מבינה שמדובר באירוזיה הידועה - חדירת הטבעת לתוך הקיבה באופן שהיא פוצעת את הרקמה מבחוץ ונכנסת פנימה. זה נגרם כמובן כתוצאה מלחץ רב (שנובע מטבעת סגורה יותר מידי ומהקאות שמכווצות את שרירי הקיבה והוושט בכוח רב, ומפעילות המון לחץ על הטבעת ועל רקמת הקיבה שהיא כרוכה עליה).

את החתך לא שמעתי שחייבים לתפור (בניתוחים שמוציאים את הטבעת בגלל אירוזיה). יש מצב שהוא מחלים מעצמו כמו פצע. יתכן שבמקרה של כניסת הטבעת לתוך הקיבה דרך החתך, הפצע ברקמה החיצונית מתאחה/מגליד מאליו, והטבעת נשארת בתוך הקיבה וכמובן פוגעת ברקמה הפנימית שלה. אל תשכח שמיקום הטבעת הוא מאוד מאוד קרוב לחיבור הוושט עם הקיבה, כך שהטבעת מגיעה לחלק העליון של הקיבה, לכן יש בעיות בבליעה ודמם שנפלט מן הוושט.
יתכן שיש גם דמם פנימי ודליפת תוכן קיבה מועט, ויתכן שחלק מהכאבים נובעים מכך. אבל כיוון שהחתך לא גדול, והקיבה היא שריר שכל הזמן מתכווץ ודוחף את התכולה למטה, יתכן שהדליפה מהחתך אינה משמעותית, ואילו דרך הוושט יש יותר מעבר של חומצות ותוכן קיבה.

במקרה של אירוזיה, חובה להוציא את הטבעת בדחיפות, וחובה להמתין לפחות חצי שנה עד לניתוח בריאטרי אחר - כדי שהקיבה תתרפא לחלוטין, כולל הגלדת הפצעים.
מאוד כדאי לשמור כל מסמך רפואי מרגע זה והלאה, כדי לדרוש מקופת החולים את הניתוח החוזר בטענה שהוא מחויב עקב קלקול הטבעת.

אבל כיוון שהכישלון נובע במפורש מכך שבמשך השנה לא סיגלת הרגלי התנהגות נכונים עם הטבעת, תצטרך לעבור וועדה שתברר נושא זה, ונראה מה היא תחליט.
שום ניתוח לא יכול לעזור אם אינך משתמש בו כדי לסגל לעצמך הרגלים נכונים וטובים לבריאותך. שרוול ומעקף קיבה מתרחבים כאשר דוחסים אליהם מזון, ומתרחשת חזרה של ההשמנה.
 
למעלה