החלפת כבלי צד

David Gerby

New member
החלפת כבלי צד../images/Emo70.gif

בשבת האחרונה קרתה תקלה חמורה בה כשל ייצור כבל צד במהלך המראה. הגולש (חניך) עצר את ההמראה ולא נפגע בנס, כאשר עוד הספיק לבצע טיסה בגלשן באותו היום. התאונה ונסיבותיה נחקרות בימים אלה. עד שיתקבלו מסקנות ולקחים, אני מבקש מכל מי שנדרש ממנו (או הגיעה השעה) להחליף כבלי צד או כבלים אחרים בגלשן, להשתמש בכבלים מקוריים מהיצרן. ברור שישנם גלשנים בשוק שהיצרן שלהם כבר לא קיים - במצב כזה אפשר ליצור קשר עם כל יצרן גלשנים פעיל אחר ולרכוש כבלים לפי מידות. מי שנתקל בבעיות כאלה עם יצרני גלשנים מוזמן לפנות אלי ואנסה לעזור. כמו כן, בהרכבה ופירוק של כבלים, יש להיעזר בבודק גלשנים / אחראי כשירות מוסמך מהאגודה ולא להסתפק ביכולות הטכניות שיש לכל אחד מאיתנו. תודה דודו, טייס ראשי

דודו החמוד

לעניות דעתי תפקידו של "טייס ראשי" להוציא הנחיות הקשורות בטיסה ולא בכשרות אווירית של ציוד. לשם כך יש בעלי תפקידים אחרים. הנחייה בהקשר לארוע המדובר נכתבה כאן בפורום מיד לאחר שנודע המקרה וגולשים הונחו לפנות לבדוק כבלים החשודים כבעיתיים. בכל מקרה סתם לסבר את אוזנך הרי שבכל מקרה של תקלה מתייחסים למוצר או לייצרן הספציפים ולא פוסלים את כל היצרנים באופן גורף. אני מייצר כבלים יותר מ 20 שנה ולא נראה לי הולם שאתה פוסל אותי על הסף ללא סיבה. הגיע הזמן להפסיק לשלוף. גם את חברת בואינג לא סגרו בעקבות גילוי תקלה כזו או אחרת במטוסיה אלא תיקנו את התקלה ועשו הכל למנוע הישנות המקרה. עמירם אחראי כשרות אווירית לגלשני אוויר

למעלה