החלפת כונן קשיח ל-SSD והתקנת מערכת הפעלה

alizaap

Member
החלפת כונן קשיח ל-SSD והתקנת מערכת הפעלה

שלום לכולם,
רוצה להחליף כונן קשיח של מחשב נייד HP ל-SSD.
פעם אחת- התקנתי מערכת הפעלה ממספר דיסקים ש-HP שלחו אלי בעקבות קריסה של מחשה עם אותה מערכת הפעלה- חלונות דגם 1903 (לקח יותר מ-4 שעות להתקין אותה).
שאלות, בבקשה:
1.ראיתי שיש אפשרות ליצור דיסק און קיי עם מערכת הפעלה במחשב הנייד- האם זה יכול להחליף את הדיסקים של HP להתקנה חוזרת של מערכת ההפעלה? (אני אלופה בהתקנות, פירוק והרכבות במחשבים שולחניים)

2. האם בגירסת מערכת ההפעלה שהמחשב יוצר- יש את כל הדרייברים של HP -כמו כרטיס רשת, WII-FI?

3. החלפת כונן קשיח- דורשת פתיחת מחשב והחלפת כבל? או שזה יותר מסובך? עד היום לא "פירקתי/טיפלתי" בניידים- רק שולחניים.

4. איך לשנות בביוס שהמחשב יקרא מה-USB?

אשמח לקבל כל עצה נוספת שאני צריכה לדעת.
תודה
עליזה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי ככה

1 צריך שהדיסק החדש יהיה גדול או זהה לישן. אחרת יהיה קושי ..
2 אין צורך להתקין מחדש אם אין בעיה במערכת כרגע אשפר לעשות העתקה מליאה מתוכנה .כך נמנעים מכל השאלות של יהיה דרייברים וכו' .

לשם כך במחשב נייד צריך כבל עם נתונים וחשמל מצד אחד מצד שני USB . קונית את זה. ותוכנה כמו אאומי בקישור חינמית וטובה
https://www.ubackup.com/disk-clone-software.html 

זה בתנאי כאמור שגודל הדיסק החדש זהה או גדול לישן ( אחרת צריך לשלם לתוכנה חכמה יותר או התקנה מחדש שלא תיתן את כל הפיצ'רים של HP ומחיצת שיחזזור וכו' )
הורדת ווינדוס לדיסק און קיי 8 גיגהה אפשרית בהחלט וקלה , במקרה של נייד ההתקנה תדרוס את כל המחיצות וכל התוכנות המובנות של HP לרוב אין בעיה של דרייברים. ובכל זאת רצוי מראש להוריד את הדרייברים כולם והתוכנות..מאתר היצרן ליסק או קיי אחר ויהיה ניתן להתקין משם אם יש בעיה של זיהוי בעיקר כרטיס רשת. בעיקרו זה לא בעיה הרשיון תופס והכל ולפעמים אפילו המערכת קלה יותר ללא תוכנות העזר של היצרן...
3 כן אבל בלי כבל , לרוב יש מגש ..מוציאים את הישן בדרך , מרכיבים בצורה זהה לישן את החדש ומחברים. כאמור לעשות CLONE אם רוצים לפני. לרוב יש ביוטיוב סרטונים לדגמים שונים איך לבצע. זה לא זהה בכל ניייד. העיקרון כן.

4 תלוי...בביוס צריך ואפשר למצוא את המנואל של היצרן לדגם זה . קצת קשה לענות ככה..בגדול צריך לשנות את הסדר BOOT לדיסק און קיי . זה למעשה זהה למחשב נייח .
5 בכל מקרה לעשות גיבוי !!! מראש , זה תמיד טוב לפני פעולות כאלה במחשב.
6 שהנייד יהיה טעון באופן מלא או מחובר לחשמל
מעבר לזה רצוי לעשות עידכון ביוס. לאחר שווינדוס עולה לעדכן דרייברים של יצרן ושל מערכת ההפעלה. אם עושים CLONE כדאי לעשות ניקוי לווינדוס , אם תרצי נביא סרטון אחרי שתעבירי את העסק. כאמור להוריד מראש דרייברים שלא תהיה בעיה.

זהו מפה בחירה שלך מה לעשות ממה שהצעתי. בהצלחה .

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מוסיף משהו

הורדת ווינדוס 10

כלי להורדת ווינדוס

https://www.microsoft.com/he-il/software-download/...

והערה בSSD של סמסונג יש תוכנה שעושה CLONE מובנית. רק צריך את הכבל
מצאתי סרטון מתאים
https://www.youtube.com/watch?v=PoNQYq1wMTk

אז רצוי מאוד SSD של סמסונג זה גם איכותי וגם עם התוכנה וקל לשימוש.

alizaap

Member
קודם כל- תודה על התשובה המלאה!

ירון שלןם
קודם כל-תודה על התשובה המלאה.
1. אכן- רכשתי כונן קשיח של סמסונג. איזה כבל צריך? זה שבתמונה? יש לו שם?

2. ניסיתי להוריד את חלונות 10HOME דרך הכלי הזה- בשני מחשבים ניידים שונים (שניהם Hp) –ובשניהם קיבלתי את אותה הודעת שגיאה: 0X80070005 – 0xA0018. אשמח לדעת מה היא אומרת.

3.האם אני יכולה להעתיק את מה שיש בכונן ה-recovery כדי להתקין משם את מערכת ההפעלה? (המחשב עובד טוב- רק איטי ומעצבן)

4. האם יש דרך נוספת להוריד מערכת הפעלה win 10 home מלבד עם הכלי הזה?
די מעדיפה התקנה "נקייה" -מחדש. הורדתי כבר את כל הדרייברים מ-HP.
מידי פעם צריך ניקיון במחשב...
שוב, תודות!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אז ככה

היי אליזפ :) בבקשה..

1 SATA to USB Cable with UASP לדוגמא
https://www.amazon.com/StarTech-com-SATA-USB-Cable-USB3S2SAT3CB/dp/B00HJZJI84

בארץ אני לא יודע כמה יש כאלה במחיר שפוי

2 אפשר לנסות את זה

https://www.youtube.com/watch?v=doXvyiSDwEA

או אם ממילא עושים התקנה נקיה recovery ולא CLONE ..אז יסתדר הכל להוריד עם הכלי. ולא אין דרך בטוחה אחרת להוריד אותו. זה עבודה כפולה יוצא.

אפשרות שלישית זה מחשב אחר תקין להוריד משם, הכי פשוט . להחליף דיסק פיזית ולהתקין נקי.

3 לידיעתי לא התוכן שם מוגן . אפשר לעשות recovery ( זה גם התקנה נקיה למעשה , רק יהיו לא מעט עידכונים ) ואז CLONE זה עבודה כפולה אבל משמר את המערכת כמות שהיא רק מותקנת מחדש .

4 אדגיש אין דרך בטוחה אחרת, כל אתר אחר דרך אחרת אין לדעת מה הכניסו בהתקנה ..ויש לא מעט שעושים את זה. לכן הכלי קיים ומאובטח. מעבר לכך עם הכלי מקבלים את הגרסה האחרונה עם פחות עדכונים ובטח לא הגדולים, לא מציע להתעסק עם משהו אחר כלל.
עוד משהו לעשות את הפעולות הארוכות..אם זה recovery או תיקונים וכו' על הישן..אם מעבירים עם תוכנה שיהיה נקי לגמרי ופעם אחת , לחסוך עמס מהחדש...לשמר אותו.
:)

alizaap

Member
תודה, שוב,

בכל זאת- לא הבנתי:
1.האם אני יכולה להעתיק את ה-recovery ולהתקין ממנו? (אפילו אם יהיו הרבה עדכונים)-המשמעות- להעתיק ל-USB או DVD ומשם להתקין לכונן החדש

2. משנה מאיזו גירסת חלונות אני מורידה עם הכלי שלהם- אם אצליח להוריד ממחשב אחר (אם זו גירסת EDU , HOME, או PRO? יש לי סיריאל של HOME)
תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אבהיר

1 למיטב ידיעתי לא ישירות איני מכיר תוכנה שתיצור התקנה ממחיצת השחזור של דיסק.
ואבהיר שוב: לשמר את המחיצות כפי שהן כולל הנסתרות , חייב CLONE . לפני כן יש להתקין קודם מחדש בכל מקרה את הווינדוס על הדיסק הישן בכלי השיחזר של HP ורק אז לבצע את ההעתקה.

אם מתקינים ווינדוס נקי ממיקרוסופט ישירות המחיצות וכל האופציות של היצרן לא יהיו.
המחשב יעבוד ככל מחשב עם ווינדוס 10 רק ללא מחיצת שחזור פנימית ויהיה צורך בדיסק און קיי להתקין מחדש ..
השאלה כמה חשוב לשמר את הווינדוס כמות שהוא מאת היצרן או שלא..בחירה שלך.

2 כן מקש ימני על המחשב שלי - מאפיינים ,ייתן את הפרטים כולל סיביות או BIT . שיהיה תואם לגמרי זה חשוב, אחרת הרישיון לא יתאים והיה צורך שוב להוריד . אם מורידים ממחשב אחר להוריד בלי הגדרה מראש ההתקנה תיתן את האופציה לבחור את הנכון.

ובבקשה להוריד לדיסק און קיי..כל התהליך מהיר יותר גם ההתקנה עצמה. גם בעתיד אם רוצים להתקין מחדש מורידים את המעודכן בלי צורך שוב ושוב בצריבה של דיסקים DVD ישנים ואיטיים.
:)

alizaap

Member
להרגיז אותי ואותך- הצלחתי להוריד כקובץ ISO

הצלחתי להוריד כקובץ ISO מהכלי של מייקרוסופט- משום מה לא מוריד ל-דיסק און קיי.
1.האם יהיו שם גם הדרייבירים של המחשב? בגירסה הכי מעודכנת של חלונות10?
2. מבינה שלא יהיה כונן recovery- לא נורא. (לא רגילה בנייחים לזה)
3. האם אפשר להעביר את הצריבה של ה-ISO לדיסק און קיי? ולהתקין משם?
4.אם לא-זמן ההתקנה יהיה קצת יותר ארוך מ-דיסק און קיי?- לא נורא, העיקר שאצליח להתקין. לעומת ה-4 שעות של 6 דיסקים של HP....תודה!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
עונה

&nbsp
1 כן לרוב כן כאמור יש דרייברים באתר של היצרן וגם הורדת על כל מקרה. רצוי להתקין של היצרן
2 אכן לא יהיה אפשר ליצור דיסק כזה מתוך ווינדוס אבל חיצוני.
&nbsp
3 כן הדרך הפשוטה אם יש צורב...מתוך הווינדוס לצרוב את זה לDVD , כאמור להוריד על מחשב לדיסק און קיי יהיה יותר טוב.
עם תוכנת חילוץ
https://www.7-zip.org/
&nbsp
אחרי זה התהליך פה ליצור את הדיסק און קיי שיהיה מתאים להתקנה של ווינדוס ( מתאים גם ל10 כמובן )
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=aFJwiILbsdo
&nbsp
שני התהליכים לא ארוכים במיוחד השני.
ומזה להתקין..
&nbsp
4 משך ההתקנה תלווי גם במקור ההתקנה. גם במעבד זיכרון מהירות קשיח..אין פה קסם..דיסק און קיי זה לא יהיה קצת יותר...אלא פי כמה יותר..זה ההבדל ..מהירות העברת הקבצים שלו מהירה פי כמה וכמה וכך תתקצר ההתקנה.
&nbsp
מה שאני מבין שיש לך בעיות במחשב של הורדה ובכלל לדעתי כולל וירוסים רוגלות וכו'...בכל מקרה צריך או שיחזור מהיצרן..או התקנה נקיה...אם יש רק מחשב אחד כאמור אפשר לעשות שיחזור יסתדר הרשת ולהוריד לדיסק און קיי..וזה הכי בטוח גם לעשות , במקרה שאין עוד מחשב להוריד ממנו . פשוט כי לא בטוח שגם המ שהצעתי עכשיו יעבוד כמו שצריך...
אלה האופציות ..שיש :)

dudi4321

Active member
בקשר למתאם USB-SATA

רצוי מתאם USB3 (הפלסטיק בפנים כחול)
ואם יש עם 2 מחברי USB, אחד רגיל שכולל תקשורת ואחד לתוספת זרם.

למעלה