לגבי הטבעונות - תודה רבה אבל
אני לא רוצה לרמות אף אחד - אני לא ממש בדרך לשם. כאמור, אני מפחיתה במוצרים מן החי, בעיקר בבשר (מוצרי חלב אני ממילא צורכת די מעט). כל הזמן שואפת להפחית, אבל להוריד לגמרי - ניסיתי פעם ואחרי פחות משנתיים נשברתי, כי הרגשתי כל הזמן רעבה. עכשיו בכלל זה יותר מורכב כי אני מבשלת למשפחה ולא רק לעצמי. אני חושבת שפעם מזמן סיפרתי קצת פה. יש לי שני בנים שהאחד קרניבור והשני דוקא רוצה להיות צמחוני, או לפחות לותר על רוב מאכלי הבשר, ואני מנסה להתאים את התפריט לרצונותיו אבל זה לא פשוט, כי הוא בררן וחשדן מאד לגבי מאכלים חדשים, ירקות חדשים וכיוצא באלה. וחשוב לי מאד שלא יחסר לו שום ערך תזונתי, כי הוא קטן קומה יחסית לגילו וגם היה בתת תזונה בחודשים הראשונים לחייו. אמנם עברו הרבה שנים מאז אבל אני עדיין עומדת על המשמר. המנה הטבעונית האהובה עליו היא אורז לבן עם שעועית אפויה מקופסה - לא בדיוק מופת לתזונה מושלמת אבל פשרה סבירה, אני מקוה. בחורף האחרון הוא גילה לשימחתו ולשימחתי שהוא אוהב נזיד עדשים (שלפני כן לא אהב) אז עוד קטניה נוספה לתפריט שלו. בכרוב, למשל, הוא לא נגע, כצפוי. בקיצור - בבית הזה יש הכל. ביום שישי בדרך כלל אוכלים צמחוני/טבעוני ובשאר ימי השבוע - איך שמסתדר.

אני קוראת פה מידי פעם, שואבת רעיונות ומידע.
אני מקוה שהכניסה לפורום היא לא לטבעונים בלבד כל עוד דבקים בדיון על מנות טבעוניות. כך היה בפעם האחרונה ששאלתי.