החלפת כיסוי מסך קדמי ואחורי במחשב נייד אסוס

shar135

New member
החלפתי לעצמי מסגרת פלסטיק קדמי ואחורית של המחשב נייד ASUS שלי.
כשפירקתי את המסך, היה כבל שמתחבר עם צמה מהחיבור של המסך ללוח אם עד למצלמה.
המצלמה הייתה מודבקת/מונחת על מעין פס אלומיניום.
כשניסיתי לפרק את המצלמה כדי להעביר אותה, היא נשברה לי לחצי והחלטתי לא להרכיב אותה אלא להשתמש במצלמה חיצונית.
בקיצור, החיבור שמתחבר בצד אחד למסך, ובצד שני למצלמה נשאר "מנותק" ולא מחובר בצד של המצלמה.
האם יש לי פה סכנה כלשהי ? לקצר או כל דבר כזה או אחר?

frankthe2

Active member
אנחנו לא יכולים לדעת כי אנחנו לא רואים את החוטים שיש, האם הם מכוסים בפלסטיק או גלויים. אם הם גלויים - יכולה להיווצר בעיה. עם החוטים מסתיימים במחבר פלסטיק שאינו שבור - לא אמורה להיות בעיה.

shar135

New member
זה כבל אחד שיוצא מהחיבור של המסך ללוח אם, ומתחבר למצלמה.
מצאתי וידאו שמראה את הפירוק של המחשב של הדגם של המחשב שלי.
אגב, החיבור עצמו בקצה נשאר חשוף.
1669148128278.png

frankthe2

Active member
אם החיבור חשוף אז מאוד מומלץ ללפף סביב החיבור החשוף סרט בידוד מה קרוי איזולירבנד. מהתמונה אני מתקשה להבין מה חשוף או לא.

shar135

New member
הצד שהחץ מצביע עליו (מתחבר לפס זהב)
מתחת לפס אלומיניום. זו תמונה מוידאו שמצאתי ביוטיוב, אבל אצלי זה בדיוק אותו דבר, גם אותו דגם.
בעיקרון, יכול להיות שהייתי צריך לשאול לפני, אבל הרכבתי את המחשב זה די בעיה לפרק את הפאנל ( מבלי לשבור אותו :)) וללפף איזולירבנד.
עצה לאיך לפרק את הפאנל בשלמות ( צריך לפרק מספיק מהחלק העליון כדי שאוכל ללפף)?
מה הנזק שיכול להיות.?

shar135

New member
טוב, אז הצלחתי לפרק בשיא העדינות את החלק העליון החלק המנותק מופיע בתמונה הראשונה ואותו ליפפתי באיזולירבנד.
דחסתי אותו בעדינות בתוך המסגרת,הוא מונח עם האיזולירבנד על החלק הכסוף/אלומיניום והמסגרת פלסטיק סוגרת אותו.
סליחה על איכות הצילום.

2 שאלות:
1: האם בצורה שליפפתי את האיזוליברנד ואיך שהוא מונח בתוך המסגרת לא תהיה לי בעיה? מרגיש לי מעט "עבה" בתוך המסגרת.
2: הוא יכל להישאר חשוף ללא בידוד?

1669203106445.jpg

1669203106454.jpg

למעלה