החלפת מאט סמית

rycbar

New member
החלפת מאט סמית

מי יכול לענות על השאלה, למה מחליפים את מאט סמית?
לדעתי, אחרי שצפיתי בכל 800 הפרקים (כן, גם משנות ה60) אני חושבת שלא היה -יהיה דוקטור מצויין כסמית.
אז מה הקטע?
rycbar מאוכזבת.

Lhuna1

New member
כי הוא רצה

הוא רצה לפרוש בשביל לעשות דברים אחרים.

rycbar

New member
אם זה נכון

איך איפשרו לו? על פי מה שקראתי, הסידרה הפכה לאייקון גם מחוץ לבריטניה.

timetraveler900

New member
הסדרה הפכה לאייקון הרבה לפני מאט סמית'

מה שעושה אותה כזה זה לא השחקן שמשחק את הדוקטור אלא הדמות שלו והרעיונות שמוצגים בפרקים. איך אפשרו לו? לדעתי הוא עזב בדיוק ברגע הנכון. חלק מהמהות של הדוקטור היא ההתחדשות ואם את משאירה שחקן אחד יותר מדי זמן הסדרה מאבדת משהו מה - "DNA" שלה.

תמיד יהיה קשה כשיתחלף דוקטור אבל זה כל היופי :)

BloodyRose

New member
הסדרה הפכה לאייקון מזמן, אבל

החל מהעונה החמישית התחיל קידום מאוד מאוד מאסיבי גם ב BBC America, מה שהכניס את הסדרה חזק מאוד גם לארה"ב.
זה לא קשור בהכרח לסמית' אלא ליחצנות של ה BBC

kinging123

New member
אני חושב שאם מאט סמית' לא היה מצטרף

עם הפנים שלו והקול שלו וההומור שלו, דוקטור הו היה ממשיך להיות "מסורתי" כזה, ולכן הוא fixed point in time and space. אבל אני מסכים בלב כבד עם מה שנאמר מעלי - הגיע זמנו לעזוב. אני לא רוצה שהוא יעזוב כמובן אבל התפקיד שלו מיצה את עצמו - מה לגבי קפלדי? אני חוזה שבגלל קפלדי הסדרה תתדרדר לשפל שהיא עוד לא היתה בו - אבל אולי אני סתם פסימי. אגב, אני אומר את זה בעקבות צפייה היום בבוקר במשחק המדהים שלו בChildren Of Earth של TorchWood, ולמרות זאת: לא.

May2112

New member
סתם התעניינות - למה הפסימיות על קפלדי?

אני מבינה את זה שקשה לחשוב על שחקן חדש שמשחק את הדוקטור, אבל כבר ראיתי מלא שממש שוללים את קפלדי..
ממש מעניין אותי למה אתה חושב שבגללו הסדרה תתדרדר לשפל שהיא עוד לא היתה בו?
הוא שחקן דיי מעולה והרעיון של דוקטור מבוגר מסתדר אחרי הספיישל 50..

אה ובקשר למאט - הוא בחר את הזמן הכי מושלם שהוא היה יכול לבחור כדי לעזוב! הוא הגיע לנקודה שהוא הרוויח מהסדרה כל מה שהוא היה יכול כשחקן. גם לא הייתה תחושה של הימרחות בסוף שלו (כמו במקרה של דייויד) ואנשים לא חיכו שהוא יסיים כבר. והכי חשוב, הוא הצליח להגיע למצב שבו כ-ו-ל-ם יתגעגעו אליו, גם אלה שלא חיבבו אותו בהתחלה (כמוני למשל).
אני באמת זוכרת שכשראיתי את העונה ה7 חשבתי שעכשיו יהיה הזמן המושלם בשבילו לפרוש (שבוע אחכ הייתה כבר ההודעה שגרמה לי לבכות בערך חח)

timetraveler900

New member
אני חושבת שדווקא מה שהיה משאיר

את הסדרה "מסורתית" זה אם סטיבן לא היה לוקח פיקוד. סגנון הכתיבה שלו שונה בתכלית משל ראסל טי דיוויס ולדעתי זה מה שלקח את הסדרה 180 מעלות לכיוון השני. ברור שגם סמית' גרם לשינוי כי הוא באמת שונה מדיוויד אבל גם כריסטופר אקלסטון שונה מדיוויד וכשהוא התחלף הרוח של הסדרה נשארה פחות או יותר זהה. לדעתי יש לזה קשר מהותי לעובדה שהשחקן הראשי והכותב הראשי צריכים להיות פחות או יותר באותו ראש וקשובים מאוד אחד לשני. אני לא יודעת איך זה בסדרות אחרות, אבל פה זה ממש מורגש.

GeJuFan

New member
שאלה יצא לך לראות

פרויקטים אחרים שקפלדי שיחק בהם מחוץ לעולם של הו?
מדוד דר בשחקן ברמת אוסקר ולא פחות מזה- למעשה הוא אכן זוכה אוסקר- הוא נמצא כמה וכמה רמות טובות מעל שלושת הדוקטורים האחרונים (וזה אם כל הכבוד והערצה שיש לי אליהם).
רק המשחק שלו בטורצ׳ווד היה חד משמעית המשחק הכי טוב בעונה הזו של הקאסט.

Lhuna1

New member
גם אותי מסקרן למה אתה כזה פסימי.

מצד אחד אתה אומר משחק מדהים, מצד שני ידרדר לשפל?
לא הבנתי.

Lhuna1

New member
חייבת להעיר פה שבעיני זה לא בהכרח דבר טוב

אני כמובן שמחה על הצלחת התוכנית בעולם, אבל יש גם קצת הרגשה שזה בא עם התחנפות לקהל האמריקאי, עם הקיטש והסבון שהם כל כך אוהבים, וזה הסגנון שמופאט הלך בו וגרם ללא מעט מעריצים ישנים להרגיש שהכתיבה נהייתה ילותית ורדודה יותר מאז עונה 5.
אישית הייתי מעדיפה שהסדרה פחות תצליח באמריקה ותשמור יותר על האיכותיות הבריטיות (לא שהן לגמרי נעלמו, אבל בכל זאת).

Lhuna1

New member
ודווקא הבחירה בשחקן מבוגר יותר

יכולה להיות סימן טוב בהקשר הזה.

Chandler Rulz

New member
נראה לי שמה שהפך אותה לילדותי זה יותר מידי

סיפורים על ועם ילדים.

timetraveler900

New member
מסכימה

הסדרה טיפל'ה איבדה מהייחודיות שלה.. אבל אני מניחה שזה מחיר שצריך לשלם...

May2112

New member
לגמרי מסכימה

ההומור והסגנון הבריטיים נדחפו קצת הצידה כדי לתת במה דווקא לתבנית האמריקאית של משולשים רומנטיים (שהופכים ממש לטריגו במרחב עם כל הכיווני זמן פה חח) שנפתרים ע"י הצהרה של טרו לאב..

ailag

New member
טרו לאב?

חוץ מאיימי ורורי...? לעומת, למשל, ״10״ ורוז שאנשים מהללים כסיפור אהבה, פתאום זה שאיימי ורורי מאוהבים (וכאן גם עם הצדקה סיפורית-עלילתית) זה משהו חדש שלא היה קודם?

May2112

New member
זה כן חדש בגלל הדרך שבה זה מוצג

רוז והדוקטור היה יחסית (מדגישה את היחסית) מרומז, אבל בסיפור של איימי ורורי נפרצו כל המחסומים וכל טיפת קיטש נסחטה לתוכו.
הסיפור על הילד החנון, הרגיל והביישן שמאוהב כל החיים שלו בילדה היפייפיה והמרדנית ועד שהוא משיג אותה זה לא שלם כי היא עדיין בורחת בלילה שלפני החתונה אבל אז במשך 2 עונות וחצי היא לומדת לאהוב אותו באמת ובוחרת בו בסוף.

זה מאוד יפה ומאוד תואם עלילה, אבל מצד שני זה גם מאוד בולט ומוגזם וכל פרק חייב להתרכז בזה (מהפרק הראשון שרואים את שמלת הכלה, לפרק שרורי מת ונופל לתוך הסדק והיא בוכה על זה, ממשיכים לכל עונה 6 שהתרכזה באהבה האמיתית פתאום שלהם ואז עונה 7 שהם רוצים להתגרש אבל הדוקטור מסדר את זה בשני רגעים).

את רואה הבדל בין הסגנון של מופאט שכן אוהב את הדרמות והסבון של הטלנובלות לעומת דייויס שאצלו זה היה שני לגמרי לעלילה.

לא אומרת שזה לא טוב, זה רק שונה ומאוד אמריקאי שם הכול מסתכם בהפילי אבר אפטר.

למעלה