החלפת מזוזות וסערה בבית

navit4

New member
החלפת מזוזות וסערה בבית

שלום ,
החלפנו מזוזות בבית לפני שבועיים וקצת מאז לא הפסיקו לקרות דברים רעים , כלב שהיה לנו הרבה שנים אושפז וגרר הוצאות כספיות גבוהות ולאחר מכן נפטר ובראש השנה נוצר ריב משפחתי גדול וכואב שגרם לנתק בין אחד הילדים הנשואים לבין ההורים , האווירה בבית מגעילה ורעה ובנוסף בחור איתו יצאתי נפרד ממני.
אני זו שדחפה את ההורים להחליף את המזוזות ולבדוק אותם אני גם יצרתי מצב בו ביקשתי שאבא שלי יפסיק לעבוד בערב שבת.

מה עליי לחשוב? או להרגיש? , חשבתי שכאשר נוסיף הגנה לבית בדמות המזוזות דברים יירגעו ותחל תקופה טובה ובריאה , כרגע קורים דברים מכאיבים. קשה לי מאוד ואני בוכה המון.
גם בחג בכיתי הרבה.
אנא עזור לי להבין כיצד אוכל לגשת לה' בצורה טובה יותר ולהוריד מעצמי את העומס הנפשי הכואב והכבד אשר נקלעתי אליו.

:(

עליך להרגיש טוב שעשית מצווה חשובה (מזוזות)

ולחשוב שממצוות מזוזה לא יכל לצאת כל רע (בהנחה שקניתם מזוזות כשרות למהדרין במקום כשר) אלא רק טוב ויותר הגנה, וכן מכך שהשפעת על אביך לא לעבוד בערב שבת בוודאי שיהיה לו יותר ברכה.

לגבי כל הדברים "הרעים" שכתבת עליהם, אף אחד לא יכול לדעת מה באמת הסיבה שלהם ואם הם טובים או רעים, ויכול להיות שדווקא המזוזה כן שמרה עליך מאותו בחור שאולי לא באמת מתאים לך, ועכשיו תהיי פנויה להכיר יותר במהרה את בן זוגך האמיתי משורש נשמתך, שאיתו תוכלי להקים בית נאמן בישראל בקרוב.

כדי לגשת לה' בצורה טובה יותר ולהוריד מעצמך את העומס הנפשי הכואב והכבד אשר נקלעת אליו, עליך להבין ולהפנים שהכל מאת ה', והכל רק לטובה, גם אם אנו לא רואים זאת במידי. אבל בוודאי שעם הזמן נוכל לראות ולהבין שהכל היה רק לטובה, ולכן צריך הרבה אמונה ב-ה', ולתת לו לנהל לנו את החיים כפי שהוא יודע שהכי טוב לנו, וכמובן להרבות כפי יכולתך במצוות שהוא ציווה אותנו לעשות לטובתנו.

בהצלחה ושנה טובה.

איתי179

New member
אל לך להיות עצובה

אפריד את תשובתי ל-2 חלקים: [תקין ולא תקין]

א. אם המזוזות שהחלפתם לא תקינות, אז ראו להחליפם. השאלה המתבקשת היא: האם קניתם קלפי מזוזה מאדם/מקום ירא שמים שאפשר לסמוך עליו? והאם לפני שקניתם, לקחתם את הקלפים לבדיקה? אולי לא היה צריך להחליפם.

ב.אם המזוזות שהחלפתם תקינות - אז קרה מה שקרה.
הראייה צריכה להיות: "הכל לטובה- גם אם אני לא רואה זאת כעת"
הכלב נפטר - כי ככה הקב"ה ראה לנכון לעשות [מה לעשות הוא לא חי לנצח]
הבחור נפרד ממך - אז יבוא אחר יותר טוב.

הקב"ה בוחר את הכי טוב בשבילך.
וכל הכבוד לך על הרעיון שצריך לבדוק מזוזות.

אופירA

New member
מנהל
לחשוב רק טוב (וממילא - גם להרגיש)

את ניגשת לקב"ה מצוין מאוד. הכל טוב. רק נדמה לך שהדברים רעים.
ברגע שהשתדלת שההורים יחליפו מזוזות ויפסיקו לעבוד בערב שבת - עשית מעשים שהקב"ה רוצה, ואלו מעשים טובים מאוד.
אם עשית טוב - אין לך שום סיבה להרגיש רע בנוגע למעשייך. תמשיכי לעשות דברים טובים.

כשאדם עושה את רצון ה', מותר לו לחשוב שדברים טובים שקרו לו לאחר מכן הם ביטוי לשביעות רצון ה'. כי זה מעודד את רוחו ומשמח אותו. וגם אם אין קשר ישיר, הוא בלאו הכי אינו יכול לדעת. אז אין שום בעיה ויש עניין לחשוב טוב ולהרגיש טוב.
כאשר אדם עשה את רצון ה' ופתאום קרו לו דברים לא טובים - אסור לו לחשוב שה' גמל לו רעה או דחה את מתנתו או מראה לו פנים זועמות. משום שזה כלל לא נכון, ולא הגיוני לחשוב בכיוון הזה, וזו עבירה לחשוב שהקב"ה מזעיף פנים וכועס על עשיית מצוות, וחס ושלום גומל רעה.
צריך לזכור ולדעת שהקב"ה עושה רק טוב, וכל מה שקורה הוא לטובה. אנו לא יכולים להבין למה ואיך, אבל יכולים להיות בטוחים שהכל לטובה. ואם משהו מפריע לנו מאוד בהבנה, אפשר להשאיר את זה בפינה בסימן שאלה, ולשאול כל שאלה שנשארה כאשר מגיעים בסוף החיים לעולם העליון. שם בהחלט יינתנו תשובות מצוינות (אם בכלל יישארו שאלות...).
בעולם הזה אין טעם לשאול את הקב"ה למה, אבל יש טעם לשאול אותו איך להתגבר, ולספר לו בפרוטרוט את כל ההרגשות הרעות שאת מרגישה והמחשבות שבאות לך (בטעות גמורה), בלי להתבייש ממנו. מאוד טוב לספר לו ולהתלונן בפניו.

אם נשבר כלי יקר, לא חושבים למה הקב"ה עשה לי את זה, אלא חושבים איפה המטאטא והכף לאסוף את השברים ולהשליך לפח.
לכן גם אם קרו דברים עצובים אחרים, חושבים מה גורם לעצב המסוים ומה אפשר לעשות בנידון, ומנסים לתקן את זה. לגבי הקב"ה - את יכולה להיות בטוחה בדבר אחד: הוא לא רוצה שתרגישי רע. הוא רוצה שתחפשי איך להרגיש הכי טוב שאפשר, ואיך להפוך כל לימון ללימונדה. למה הוא מחלק לימונים, זה נשאיר לו, זה עסק שלו. הזמן והחוכמה ילמדו אותנו עד כמה שהוא מנהל את העסקים מצוין ולא צריך לבדוק אותו כלל.

תזכירי לעצמך כל הזמן שעשית טוב, ואין לך שליטה על המתרחש בחיים. את לא מנהלת את העולם ואת ההתרחשויות, והדברים לא קורים בגללך. בגלל המעשים הטובים שאת עושה, נמנעים דברים הרבה יותר גרועים שעלולים לקרות. ברוך ה'.

למעלה