החלפת מטפלת בצורה יפה

yudika

New member
החלפת מטפלת בצורה יפה

שלום לכולם, אני קוראת את הפורום לסרוגין כבר שנתיים לערך, עברתי הרבה תהפוכות נפש והגעתי למצב די שליו החברה שלי מטופלים בבית ( אבא ואשתו היא עם אלצהיימר והוא אולי בדרך - מקבל אקסלון יותר משנה ואין כמעט התקדמות)עם מטפלת 24 שעות שלה ו16 שעות עבורו : מטפלת ו 3 ימי מועדון). הגעתי למצב השלמה רגשית עם מצבם ומתעסקת יותר עם המצב הטכני : לאפשר להם טיפול הכי טוב ורווחה מקסימלית. עד לפני חצי שנה היתה לנו מטפלת טובה עם ראש גדול שחזרה הביתה. מאז יש לנו מטפלת שאנחנו לא כל כך מרוצים ממנה ולאט לאט מתברר שהיא ממש לא טובה. הבלגתי על הרבה דברים כי במטופלת שלה היא מטפלת בסדר אבל יש בעיות של אמינות שהולכם וגוברים וגם בטיפול בהם יש פתאום כל מני קצרים וחוסר אכפתיות והשקעה מצידה.. בקיצור הבעיה: הוצעה לי מטפלת אחרת. ראיתי אותה והיא נראית ממש בסדר עם המלצות טובות. השאלה היא איך אני מחליפה אותה? אני מוכנה לשלם לה עבור ימי ההודעה מראש כי אני פוחדת ממה שהיא עלולה לעשות או לא לעשות אם תידע שהיא הולכת, אבל האם להתת לה יום יומיים ? נראה שהיא מכירה אנשים ולא לבד בארץ. האם אפשר לשלח אותה בכל זאת תוך כמה שעות ? נשמע אכזרי אני יודעת אבל נראה לי שהיא מרגישה שהיא בדרך החוצה, מה עושים מה עשיתם במצבים דומים??????, אני מתה להיות בסדר ( המחלה שלי) איתה אבל מה עם הורי? אני יכולה להיות איתם רק שעה שעתיים ביום????

yudika

New member
הלו ! למה אין תגובות? אין לכם ניסיו

ן עם עובדות זרות ? אשמח אם תוכלו להפנות אותי לפורומים אחרים או למי שיש ניסיון דומה. אודה לכם מאוד!

שריוש2

New member
יודיקה...

אנחנו היינו במצב דומה. החלפנו מטפלת פעמיים. אם מצאת מטפלת שנראית לך, תבדקי מתי היא יכולה להתחיל לעבוד, ולפי זה תודיעי למטפלת הנוכחית. תקחי אותה לשיחה ותסבירי לה בצורה יפה, שאת רוצה להחליף מטפלת. אנחנו, החלפנו את המטפלת הראשונה בגלל שלא התאימה לטפל בחולה אלצהיימר, ומעוד כל מיני סיבות. הודענו לה כמה ימים לפני - כן, נפרדנו ממנה יפה, ושלחנו אותה. המטפלת השנייה שהגיעה, נבהלה מהמצב של סבתי, וממה שמוטל עליה לעשות, ופשוט התחזתה לחולה: כל היום במיטה, לא מוכנה לאכול, לא לשתות, לא להתקלח ולהכנס לשירותים, בלי חום ולא רוצה לראות רופא. מיד חשדנו שהיא משקרת. וגם אם לא, לא רצינו לקחת עלינו את האחריות שיקרה לה משהו. צלצלנו לסוכנות, הסברנו להם את המצב, ועוד באותו היום היא כבר עפה. אני אישית חושבת שזה יהיה בסדר גמור אם תודיעי לה כמה ימים לפני, שהיא תוכל להתארגן על עצמה. רק קחי בחשבון שיכול להיות שהמטפחת הבאה לא תוכל להגיע מיד איך שהנוכחית תעכזוב, ואז תצטרכי למצוא סידור להורייך לכמה ימים, עד שהחדשה תבוא. בהצלחה!

בעיה לא פשוטה ולכן לא התיחסו

מה הייתי עושה? אם יש לך בעיית אמינות איתה ואת חוששת שהיא תפגע בהורים או ברכוש שלהם באיזושהי צורה, אני מציעה שפשוט תשכרי לה מקום לשבוע באיזו אכסנית נוער באזור מגוריך ותעזרי לה לארוז את חפציה ולהתפנות מיד עם ההודעה על שילוחה. תעשי זאת בתקיפות אבל באדיבות ובכבוד, היא בן אדם, ובור ששית ממנו מים לא זורקים ב אבן. אבל אם את סומכת עליה, תני לה הודעה מראש, שבי איתה על מה שמגיע לה ופשוט אמרי שלום. חשוב מאד גם לעדכן את ההורים על השינוי שעומד להתחולל. שבת שלום.

ronnyw

New member
חלפת מטפלת

שלום, לא עניתי, כי התלבטתי מה לענות... אני בעולם המטפלות כבר ארבע שנים, אבל עוד לא החלפתי מטפלת... (היו כמה שפסלתי לאחר שבוע שבועיים, שזה הרבה יותר קל, אבל לפטר אחרי תקופה ארוכה - יותר מסובך.) בכלל לפטר עובד, גם בחיי היום-יום הישראליים שלנו זה קשה, כי כולנו יודעים מה זה לאבד מקור פרנסה. קודם כל - כל שיקולי ה"להיות בסדר עם המטפלת" בטלים, אם היא אינה מבצעת מלאכתה כראוי. בראש ובראשונה עליך להיות בסדר עם הוריך, ודעת שהם מקבלים טיפול אופטימאלי. בעניין הזה אין פשרות. אני חושבת שהדרך לעשות את זה הכי קל ופחות פוגע - זה כסף... לשלם מעבר למה שמגיע. מה שכן - צודקת אפס שתיים. אם את חוששת שהיא עלולה לנקום או "להעניש" - שלמי לה על כל תקופת "ההודעה מראש", מצאי לה מקום מגורים חלופי - וזהו. תחתכי האחת. (אגב, אם מצב היחסים הוא כזה גרוע - על אחת כמה וכמה שעליך להיפטר ממנה - ומהר). לעומת זה, יתכן שגם היא תישמח להיפטר מימכם, ואפילו תשמח לערוך חפיפה עם מחליפתה (ושוב - כסף עוזר...). לא יודעת אם עזרתי הרבה, כי אין לי נסיון... אפשרות נוספת - להפיל את התיק על חברת כח האשם שלה (פחות מומלץ.)

yudika

New member
תודה על התגובות מצאתי פתרון ודיו

רווח לי. ביום ראשון בבוקר אודיע לה "אעזור לה " לארוז ואקח אותה למשרד חברת כח האדם. ראשית הם הציעו להחתים אותה אצלם ושאשלם לה אצלם את גמר החשבון. וכך הם יוכלו להפנות אותה הלאה למקום מגורים ואולי מקום עבודה חדש למרות שהם לא ששים לעשות זאת. כמובן שאשלם לה יותר, חשבתי על 100$ נוספים. מניחה שזה יספיק לכמה לילות באכסניה למרות שיש לה חברות בתל אביב שאוליתוכל לישון אצלם. מקוה שלא תבקש המלצות כי איך אוכל להמליץ לאור חוסר האמינות שלה?? אני כבר על רסקיו מהיום שלמזלי אכן מרגיע. מאוד קשהלי אבל היא מאוד מופנמת וסגורה ואני חששת ממה שהיא עלולה לעשות בבית שלהם אם אשאיר אותה איתם לבד. לי בטח שלא יהיה שקט. תודה שוב לתגובותיכם, אשמח לשמוע עוד ולעדכן אותכם בקרוב.

yudika

New member
אופס, המטפלת חלתה..

כל היום אני על הרגליים. בבוקר קיבלתי ממנה טלפון שהיא לא יכולה לתפקד מרגישה לא טוב. למזלי המטפלת החדשה הגיעה בתור עוזרת להיום בשל המחלה. רופא שהזמנתי למרות רצונה אבחן כאב ראש ודכאון והמליץ לשלוח אותה הביתה... היא נשארה כל היום במיטה ללא אוכל שאני יודעת עד שהלכנו בשעה 21:00. המטפלת החדשה ממש נהדרת נכנסה ישרלעניינים ויצרה קשר נהדר עם אבי ואשתו. עכשיו, מה אני עושה ? איך אני אומרת שלום לזו החולה? איך אני מסלקת אותה ? היא כבר שאלה אם זו תוכל לבוא לעזור גם מחר... קטסטרופה.

נראה לי שיצא לך דווקא טוב

עכשיו תוכלי לפטר אותה בעילה של "להיטיב את מצבה". הרופא קבע שהיא מדוכאת וקשה לה ולכן את ממש נחמדה אליה ושלוחת אותה הביתה ומהר. בהצלחה. בסך הכל, אנו לא ממש רוצים לזכור שהמטפילם בהורים החולעם שלנו הם אנשים עם רגשות, מאווים, צרכים ורצונות כמו של כל אדם. שהם, לרוב, משאירים משפחה אליה הם מאד מתגעגעים. (העובד של אבי מעולם לא ראה את בתו יחדתו בחיים, מעולם לא חיבק או נישק אותה, כי הוא עזב לארץ כשרעיתו הייתה בחודש השמיני להריונה, לכי תביני) לא קל להם. ולפעמים הם מותחים את עצמם עד לקצה גבול היכולת שלהם ומעבר לה וע"י כך פוגעים בעצמם ובמטופלים שלהם. האחריות עלינו היא לשים גבולות. כנראה שלא כל אדם בנוי לחיים כאלה.

yudika

New member
החלפתי- עדכון ומוסר השכל

אחרי כמה ימי "מנוחה" אני יכולה לספר לכם מה קרה לסקרנים "סתם" ולמי שיש עובד זר וכדאי שישמע.. ביום שבת בבוקר המטפלת מצלצלת אלי לומר שהיא לא מרגישה טוב.. היא לא יכולה לצאת מהמיטה. לאחר מחשבה קראתי לזו שהציעו לי ושהתרשמתי ממנה לטובה כדי שתעזור במקומה וככה אבא שלי גם יראה אם הוא מתסדר איתה. למרות רצון המטפלת קראתי לרופא מהביטוח שהתרשם שאין לה בעיה רפואית שהוא יכול לראות ואמר לי שהיא כנראה עייפה נפשית ורוצה הביתה.- זאת מנסיונו, ראה כבר בעבר. המטפלת החדשה תוך שעתיים שלוש כב שינתה את האוירה בבית. הכול היה קליל אפילו אשתו של אבי שקשהלה עם אנשים חדשים חייכה אליה תוך זמן קצר והסכימה שתטפל בה. עשתה אוכל יש מאיין, המקרר היה ריק לחלוטין, הבאתי אוכל מהבית שלי, מסתבר שהיא לא עשתה קניות כבר כמה ימים לפני כן. לאחר כמה לילות ללא שינה ביום ראשון בבוקר אחרי שהיא ביקשה שתגיע שוב זו ש"עזרה לה " ולאחר שההיא נשלחה לקניות ואבא שלי ירד למטה עם המטפלת שלו הושבתי אותה והודעתי שאנחנו מסיימים את העסקתה שקשה לה משדי והיא לא מצליחה להשתלט על העבודה. התגובה הראשונה שלה היתה - ידעתי. בקיצור, עזרתי לה לארוז כדי למוצא בחדרה שאריות של לחם וגבינה ( היא לא רצתה לאכול בשבת) ובקבוק ספרייט ריק ( היא לא רצתה לשתות בשבת)... ובשקית שהתעקשתי לבדוק את תוכנה בקבוקי וודקה ריקים !!! ( ירדה לזרוק אותה לפח ונעדרה 15 דקות , כנראה הלכה לפדות את הבקבוקים- אבי אמר שאכן ירדה בערבים לזרוק זבל וחזרה אחרי 15-20 שקות ). לא אמרתי דבר, לקחתי ואתה למשרד שם הכינו לה דף ויתור תביעות, שילמתי לה ימי חופש ימי הודעה מראש ועיגלתי לה למעלה את כל הסכום. שילמתי לה שם ונפרדתי ממנה לשלום. למזלי היא הית המאוד מופתעת כנראה ולא עשתה קונצים כי למחרת המטפלת של אבא סיפרה לו שהיא אמרה לה ש"לא נצליח להיפטר ממנה בקלות" היתה לה גם החוצפה לצלצל אלי אתמול לבקש מכתב המלצה.. אמרתי שאני לא יכולה אבל שתפנ האלי מעסיקים פוטנציאלים ואספר להם על התכונות הטובות שלה. מסתבר שהיא לא מעוניינת לחזור לארצה - יש לה משפט עם המעסיקים הקודמים שלה בקרוב. מזל שהחתמתי אותה במעין מחברת על כל סכום כסף שקיבלה מאיתנו. מוסר השכל ? : שמתחילים להרגיש בבטן שמשהו לא בסדר כדאי לבדוק ברצינות ואפילו אם לא מוצאים (את השתיה למשל - היא הרבה פעמים שאלה אותי אם אני אגיע האותו היום ולא הבנתי למה, אבא שלי אמר שהוא חושב שהריח משהו מוזר אבל לא רצה לומר סתם, ואישתו שבה טיפלה פיזית לא יכולה לומר כלום..) רצוי לחשוב על רענון הכוחות... לא חשבתי שאגיע לכזה מצב, והנה הצטרפתי למועדון.

למעלה