החלפת מים באקווריום

shingi

New member
החלפת מים באקווריום

כול כמה זמן אתם מחליפים מים באקווריום וכמה אחוז בקצור מה ממולץ ומה מומלץ להוסיף למים המוחלפים

duel

New member
בקיצור

לבצע ריענוני מים קבועים כל 10 ימים-שבועיים. לרענן שליש מכמות המים בכל פעם. מומלץ להוציא שליש מים ע"י שואב רפש. למלא שליש מים בחזרה במי ברז. ללא הוספת אנטי כלור והוספות מלאכותיות אחרות. פשוט ביותר

dz108

New member
להוסיף אנטי כלור

למי הברז יש, חוץ מגז כלור מומס במים, הרבה סוגים של מתכות כבדות וכולירות אחרות שהמים אוספים בדרכם ממאגר המים דרך הצינורות. אנטי-כלור נצמד למתכות הנ"ל (ולכלור) - ומונע מהם להתמוסס במים ןלפגוע בדגים ובצמחיה. אם לא יבוצע שימוש בחומר, החומרים המזיקים הנ"ל יצטברו לאורך זמן באקווריום, ולכל הפחות יפגמו בבריאות הכללית של הדגים. ריענון ע"פ הספרות- מספיק 25% כל שבועיים; שאיבה מהקרקעית. מומלץ להעמיד את המים בדלי כ-45-60 דקות עם חומר אנטי כלור לפני ההוספה לאקווריום.

duel

New member
ץסביר לנו, איך החומרים הנל יצטברו

במים אם מבצעים ריענוני מים קבועים? בספרות שקראת, מה כמות הכלור שנכתבה שם ביחס ל-25% מהמים המוחלפים? האם ידעת שאחוזי הכלור במים משתנים מאיזור לאיזור בארץ? לא כתוב שם שכלור מתמוסס וכל מה שנשאר זה כלורמין? האם ידעת שאחד המינרלים שצמחים צריכים הוא כלורמין? לפני שאתה בא בעובדות שקראת אלוהים יודע איפה, כדאי שתתנסה אישית ואל תטעה - ניסית להוכיח שאתה בעל ידע ולא כל כך יצא לך .....

Suikun

New member
את כל זה יכלת להגיד

בצורה הרבה יותר נחמדה, ובלי להתקיף.

dz108

New member
אין לי כל כוונה לענות.

במיוחד מכיוון שאת/ה יודע/ת הכל; אם הייתי עומד על ידך, הייתי מקבל גם סטירה? מי שירצה תשובה מפורטת - שיפנה אלי במסר פרטי.

גלעד cool7

New member
באמת אין צורך שתריבו

שניכם אמרתם דברים נכונים, אך כל אחד ודעתו-וכך גם במקורות מידע כל אחד ימליץ על שיטה אחרת. דעתי האישית בנושא: קודם כלור תלוי בהרבה דברים כמו כמה תוספת מלאכותית נעשתה למים וטמפרטורת המים (גרף המסיסות של גזים עולם ביחס לירידת הטמפרטורה). בנוגע למתכות ושאר החומרים שעם הזמן ועם הדיפוזיה מתחילים להצטבר במים זה נכון, אך זה לא קשור לאנטי כלור. יש אנטי כלור, ויש כימיקלים לטיפול בתרכובות לא רצויות-יכול להיות שיש אנטי כלור משולב עם מפחית רעלים אך אנטי שתקנה אנטי כלומר "רגיל" הוא רק יטפל בכלור. כן חומרים בהחלט יכולים להצטבר במים (אני לא מתייחס לתרכובות ניטרט, אמוניה, פחמן דו חמצני וכאלו שנוצרות באקוריום, רק כאלו שמגיעות במים עצמם), הסיבה העיקרית-התאדות. במקרה שלנו המים מתאדים אך המומסים שבמים (מלחי נתן, אשלגן, מגנזיום, סידן וכו') אינם מתאדים וכך יכול להיות שעם הזמן מאוד מאוד לאט יווצר מצב שריכוז המומסים יעלה באחוזו. אני אישית נגד להשתמש בחומרים כימיים, כימיה ובילוגיה לדעתי אלו נושאים שעדיף לא לשלב יותר מידי באקוריום והמטרה היא ליצור מערכת אקסוזיומית ואקולוגית (סליחה אם אני טועה במושג, הכוונה היא לסביבה מאוזנת) כמו בקטריות שעושות את רוב העבודות פירוק רעלים. כמו שנאמר מעליי מומלץ לעשות ריענוני מים, אני מעדיף 20 אחוז כל שבוע. ובנוגע לכלור, אם אתם ממלאים מדלי-תנו לו לעמוד יום שלם לפני ההכנסה לאקוריום, ואם בכלל יש משאבת אויר מיותרת אז לאוורר איתה 2-4 שעות לפני ההכנסה לאקוריום. אצלי המילוי נעשה בעזרת צינור, ככה שהכלור מגיעה לאקוריום ישירות-אני משתדל שהזרם יתפזר כמה שיותר לפני שהוא פוגע במים (פיית הצינור נמצאת מעל לקו המים וככה נוצר מפל מים) וממכוון את המשאבת אויר למקסימום עוצמה (משאבה עם ויסות, ו2 יציאות שמתחברות לאבן אויר 80 ס"מ). וכלור לא הטריד אותי עד היום ולשמחתי אני נמנע מהוספה של עוד חומרים למים.

erreway2003

New member
אני מנקה את האקווריום כש..

אני רואה שהוא כבר צהוב ומזוהם ואני מחליף כ30% מכמות המיים

kobi10

New member
חברה, עם הרבה נסיון , לדעתי

דרכו של גלעד נכונה. אין צורך להתערב במערכת המאוזנת - הומוגנית- הנוצרת לאחר מספר ימים או שבועות באקווריום. אני לעולם לא מחליף מים אלה רק מוציא כ - 15% ובדרך עם שואב רפש ''רץ'' על הקרקעית. התדירות בערך כל חודש. לידיעתכם, מדובר באקווריום ציכלידים של 300 ליטר, למעלה משנה שאף דג לא מת. לא מוסיף שום מרכיב כימי למים. לאקווריום מאוזן יש את היכולת להתמודד לבד עם הכלור ( שמימילא מתנדף מהר בעזרת אבן אוויר). לסיכום כמה שפחות לשנות ולנגוע באיזון של האקווריום כך הדגים יהיויותר בריאים.

pirint124

New member
החלפת מים

כל עשרה ימים שבועיים מחליפים מים לשלושת רבעי האקוריום. שתי כפיות מלח עבה .ואנטי כלור וחומר נגד מחלות כללי ככפית מוסיפים למים. בהצלחה

kobi10

New member
לא לא לא - בפרוש בספרות

גידול הדגים באקווריומים מצויין כי אין להחליף מים. זה גורם להפרעות באיזון האקווריום. יכול להיות שאין לך תמותה רבה בגלל שציכלידיים מטיבעם דגים חזקים אבל בהחלט זה לא בריא לדגים. פעם בחודש / שלשה שבועות עד 15% מכמות המים מספיקה בהחלט, ללא זעזועים רבים .

pirint124

New member
החלפת מים

כן כמובן מדובר על ציקלידים חשבתי ששאלתך על ציקלידים. יש לקנות מכשיר המודד חימצון המים ואינפרומציה מדויקת תוכל לקבל שם. ידוע לי שכל סוגי הדגים מחליפים מים כל שבועיים כל פעם חצי אקווריום וזה כולל לכל סוגי הדגים

kobi10

New member
אני יוסיף ויחדד - בשום

אופן לא מחליפים לאקווריום מאוזן חצי מכמות המים כל שבועיים. זה גורם להרס המבנה ההומוגני של האקווריום. בכל מקרה אם אצלך הכל ''עובד'' טוב למרות ההחלפות בתדירות הגבוהה - המשך בדרכך. שבת שלום.

pirint124

New member
החלפת מים

ידידי תשאל כל חנות דגים גדולה כמה מים מחליפים ומתי ולפי התשובה תבין.כך אני עשיתי.= שבת שלום

slug

New member
מחליפים

מחליפים כל 10 ימים בערך כ- 20% מכמות המים באק' כול הדגים שמחים ומרוצים :)

למעלה