החלפת מיסבים במניפת מזגן

gb228

Active member
מזגן אלקו אינוורטר 35i
יש רעש שאני משוכנע שנובע מכך שהמיסבים של המניפה גמורים (רעש חיכוך שמידי פעם יכול גם להפוך לרעש חריקה)
בגלל מיקום המזגן, החלפה שלו בחדש קצת מורכבת - מעבר למחיר של חדש יהיה צורך להעתיק את מיקומו כי הרגע הוא ממוקם די קרוב לתקרה ובמזגנים החדשים שבהם היניקה נעשית מלמלעלה ולא מהחזית נדרשת התקנה יותר מרוחקת מהתקרה, דבר שלא ניתן לעשות במיקום הנוכחי. אז אני מנסה להמנע מכך.
עד כמה מסובך זה להחליף את המיסבים - אם לא נדרשים כלים מיוחדים זה נראה לי בתחום היכולת שלי, עם קצת הנחייה.
אם זה מאוד מסובך או דורש כלים מיוחדים - מה יכולה להיות העלות של עבודה כזו על ידי טכנאי.

יוסי זיו1

Active member
במזגן יש מיסבים במנוע ומהצד השני בוקסת פליז כמיסב החלקה בתוך תותב גומי, את המיסב החלקה הזה ניתן לגרז ללא צורך בפרוק מסובך על ידי הסרת מעטה הפלסטיק והוא נמצא משמאל, מנוע או מזגן עם מפוח כפול שיש לו מיסב החלקה נוסף באמצא רצוי שטכנאי מיומן יטפל בו כי אתה עלול לגרום לנזק .
עלות? תלוי מה לא תקין, אם זה מנוע עצמו תגיע לסביבות ה 600-700 ש"ח , מיסב החלקה כמחצית הסכום.
אבל יכול להיות גם רעש חריקה כמגומית תותב הגומי הנגדי שמתחברת למנוע שהיא קרועה.

gb228

Active member
תודה, אציץ על זה באחד הימים הקרובים ואראה איך מתקדמים

gb228

Active member
פתחתי.
הרעש בבירור מגיע מאיזור המנוע (בצד הנגדי של המניפה אין כל רעש).
מה שאני רואה זה שיש את המנוע (אדום) ואני רואה את קצה הציר של המניפה (באיזור העיגול הירוק) - האם יכול להיות שהיחידה בינהם זה איזשהו קופלומג - שרוול כלשהו? אני לא מצליח להבחין בדיוק אבל העש מגיע או מהמנוע עצמו או מהיחידה שבין העיגולים.
עוד לא נכנסתי לזה, אבל האם פירוק איזור המנוע בעייתי במיוחד (בינתיים פירקתי את כל המכסה ואת מגש הניקוז)

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2022-07-19 at 1.12.24 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-19 at 1.12.24 PM.jpeg
    KB 368.3 · צפיות: 18

יוסי זיו1

Active member
פרוק איזור המנוע בעייתי מכיוון שצריך לפרק את הבית כרטיס פיקוד וכל הכבילה שמסביבו,שים לב לתגובה הקודמת שלי בשורה האחרונה זה קשור לקופלונג המדובר,
יש דגמים שאפשר להגיע לבורג שמחזיק את המאיץ ולשחרר אותו ,תסתכל במאיץ בחלק הימני ,סובב לאט לראות אם יש פתח בכנפונים להכנסת מברג ,אם אין אז הבורג לניתוק המאיץ מהמנוע נמצא מתחת לפלסטיק שמחזיק את המנוע במקומו.

gb228

Active member
תודה. זיהיתי את בורג ההידוק של הציר - נמצא ממש על קצה המניפה.
אני רואה שבאמת יש כמה "שכבות של פלסטיק" שצריך לפרק לפני שמגיעים למנוע.
אנסה לזהות את דגם המנוע כדי לא לפרק סתם, לפני שיש לי תחליף

יוסי זיו1

Active member
שלח את צילום תווית המזגן שבדופן ימין ואנסה לעזור לך ,אם זיהית את הבורג פתח אותו ותשחק עם המאיץ ימינה שמאלה ותראה אם תותב הגומי שלם או המאיץ יזוז מהתותב שימצא קרוע ואז אתה לא צריך מנוע אלא מאיץ.

gb228

Active member
תודה, הנה המדבקה

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2022-07-19 at 4.16.04 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-19 at 4.16.04 PM.jpeg
    KB 31.6 · צפיות: 8

יוסי זיו1

Active member
באלקטרה לא תמצא, יש מנוע חלופי, נקרא ZEM800 להשיג בחנויות המיזוג, מה שכן המזגן שלך צריך דחוף ניקוי יסודי, הוא מלא לכלוך ועובש.

למעלה