החלפת מנחה לקראת סוף כתיבה

שלום לכולם, אני תלמידת דוקטורט, חדשה בפורום זה, בשלב של כמעט סיום תיזה. לאחרונה הודיע/ה לי המנחה שלי שאינו/אינה מעוניינ/ת להמשיך בהנחייה, מסיבות אקדמיות (אין סכסוך בינינו או משהו דומה). הוא/היא מעוניינ/ת שאני אבצע את תהליך ההודעה, ושאעבור לאוניברסיטה אחרת ולמנחה אחר/ת כדי לסיים את התיזה. אני מעוניינת להישאר באוניברסיטה הנוכחית, אבל הבנתי שהוא/היא לא כל כך מעוניינ/ת בזה. אני מבררת כרגע מה האופציות העומדות בפניי: החלפת מנחה בתוך האוניברסיטה, בקשה לאישור מנחה מאוניברסיטה אחרת בארץ או בחו"ל או מעבר לאוניברסיטה אחרת, ואיך לעשות את הצעד של ההודעה בצורה הכי חכמה שאפשר, מבלי שהדבר יפגע בי ו/או במנחה שלי. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי עצה / רעיון נוסף. תודה.

אין לי עצות אלא רק סימפטיה

ותהייה. האם המנחה יכול לעמוד בדרכך אם את רוצה להישאר במוסד הנוכחי. זה שהוא "לא כ"כ מעוניין" נשמע לי קצת מפוקפק

לא פשוט בכלל -וגם אני שולחת ../images/Emo24.gif

לגבי עם מי לדבר - ראש החוג והרשות לתלמידי מחקר. בעיני, ממש אין סיבה שתתמודדי עם זה לבד, וזה אינטרס של האוניברסיטה שתסיימי ולא רק אינטרס שלך. זה לא כל כך פשוט ותקין לנטוש דוקטורנטית, במיוחד לקראת הסוף. זה סוג המקרים שאני לא יודעת אם הייתי מתעקשת באמת להישאר עם אותו מרצה נוטש, אבל בודאי שהייתי מתעקשת שהמערכת תבוא לעזרתי. בכל אופן כמו קודמתי - מלוא הסימפטיה, ואנחנו אוזן קשבת לכל הקיטורים (המוצדקים) על המצב שנוצר.

Unicorn98

New member
לא מבין בזה בכלל, אבל מציע אמפתיה...

גם בלי להתמצא, אני מניח שזה תהליך לא פשוט שמוסיף על הבלאגן המובנה הטבעי שבסיום המחקר. שיעבור בקלות
.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

וגם כמה שאלות: לא הרבה עצות, אבל גם
גדול, וגם - אני מצטרפת לאבנירוּ, אין סיבה לעזוב אוני ולהיכנס למערכת שלמה של ערכים וחוקים של אוני' חדשה. וגם אין סיבה אמתית להחליף נושאו והצעה וכו' - כי זה נראה לי מה שמקובל ונדרש במקרה לש מעבר בין מוסדות... הרעיון של רשות המחקר הוא באמת הגיוני. ושוב אבנירו ה
צודקת. ונדמה לי שיש אופציה נוספת של עבודה מתוך האוני' ע מרצה חיצוני. מישהו יודע? שמע? מכיר?\ וכמובן - זה בדיוק המקום לקיטורים. את מוזמנת, בתקווה שלא יהיו לך הרבה מדיי סיבות לקטר.

LastFlowers

New member
לפנות ליועץ או האחראי על עניינים אקדמיים בחוג

אם את טוענת שהסיבות הן אקדמיות (חילוקי דעות מתודולוגיים?) לאוניברסיטה יש אחריות כלפיך, בעיקר אם היית בשלבי סיום תזה. מי שזה לא יהיה שמנחה אותך אינו רשאי למנוע ממך לחפש מנחה אחר בפקולטה, בטח לא בשלב כה מאוחר כשעיקר המחקר נמצא מאחוריך. פני אליהם לא מתוך טרוניה, אלא מתוך מצוקה אקדמית. אולי יסכימו למצוא לך איזו "חותמת גומי" במסווה בירוקרטי של 'מנחה שותף' כי את ממילא לקראת סיום התזה, לכי תדעי...

רב תודות לכול המייעצים, היום התחלתי בבירורים בנושא, ואעדכן כשיהיו לי תובנות נוספות.

למעלה