החלפת מקום עבודה- התלבטות

החלפת מקום עבודה- התלבטות

שלום

אחרי כמה שנים של עבודה בחברת סיעוד, אני בודקת החלפת מקום עבודה (אני עייפה ומותשת ולכן זקוקה לשינוי).

היה לי ראיון במרכז יום לקשיש. התפקיד מאוד מתאים לי אך מדובר בחצי משרה,
המעסיק הוא עמותה, מדובר על 3500 ברוטו + נסיעות, יש פנסיה וקרן השתלמות.
העבודה 4 פעמים בשבוע מ-8 עד 13.

אני אהיה זקוקה לעוד הכנסה, ושאלתי עם איזה עוד תפקיד אפשר לשלב כשעובדים 4 פעמים בשבוע בבוקר?
האם המשכורת בסדר/סבירה?

הלב אומר לי לקחת את זה כי לא מסוגלת יותר בעבודה, מצד שני מפחדת לעשות טעות ולהתחרט אחר כך.

ליצולה

New member
סביר חלקית

3500 זה אומר 7000 למשרה מלאה- שזה המינימום לעובד מתחיל (!!) כיום לפי הפעימה האחרונה. לפי הבנתי, יש לך כבר וותק ונראה שהוא לא מגולם בשכר. אני הייתי יוצרת קשר עם האיגוד ומתייעצת איתם.

לגבי עבודה נוספת- בעיני האידאלי בעבודה סוציאלית על מנת לא להשחק, זה לשלב משרת ע"ס ומשרה בתחום אחר. אני משלבת לדגומא ע"ס (בבית חולים) ומשרת הוראה במכללה ומאוד נהנת מהשילוב.כמו כן אופציה נוספת היא לשקול לפתוח קליניקה פרטית ולשלב מתן טיפולים פרטיים לאוכלוסייה שאת מתעניינת בה ויש לה שוק. בשביל זה עדיף בעיני תואר שני או המתחות מסוימת.

וכמובן, תמיד אפשר לנצל את חלקיות המשרה ללימודים

matmid1

New member
תנאי ההעסקה נשמעים סבירים

לדעתי, ביחס להסכם שגובש עם העמותות זה נשמע הוגן (אם כי זה לא מפתיע שהשכר הענפי המינימאלי הפך להיות גם המקסימאלי...).
בנוסף, יש יתרונות בעבודה ובתנאים שציינת (התנסות בעבודה טיפולית יותר ובכך העשרת הניסיון התעסוקתי בתחום הזקנה, שעות עבודה
נוחות וטובות, יכולת סבירה לשלב עם עבודה במקום נוסף וקרן השתלמות שקבלתה אינה מובנת מאליה במקומות פרטיים).
מעבר לכך, נראה לי שמתכונת העבודה במרכזים אלה פחות שוחקת ואינטנסיבית ביחס לחברות סיעוד.
אולי יהיה מקום להתמקח על גובה השכר עם צבירת ותק מסוים במקום עצמו והפגנת יכולות וכישורים.
במידה וההפרשה לקרן פנסיה (ב-% מסך שכר הבסיס) היא לפי צו ההרחבה (15% לשנת 2013 ו- 17.5% לשנת 2014),
הייתי מנסה להתמקח על הגדלת ההפרשה (בשאיפה ל- 20%, השתתפות של לפחות 13% מצד המעסיק).
שימי לב שההפרשה לקרן פנסיה וקרן השתלמות מתבצעת משכר הבסיס עצמו (3500) וכי לא "משחקים" ומפצלים את רכיבי השכר,
כך שההפרשות מצד המעסיק תהינה נמוכות יותר בפועל.
במקומך, אני הייתי נוטה לקחת ולנסות (גם אם תתחרטי, לא נראה לי שתתקשי לשוב ולהשתלב בחברות סיעוד שמשוועות לעובדים).
בהצלחה עם מה שתבחרי.

sher2004

New member
אין ספק שנראה שמדובר בעבודה יותר נוחה

וקרן השתלמות זה פלוס. יש הרבה משרות שאת יכולה לשלב: תסתכלי באתר שתיל והאיגוד ותמצאי משרות חלקיות בהן נדרשת עבודה אחר הצהריים. את תמיד יכולה להתחרט ומי שלא עושה טעויות לא לומד

תודה לכולם

אני בהחלט נוטה לקחת את זה, בכל מקרה אמור להיות ראיון נוסף.
היום בעבודה כשהתרוצצתי בין ביקורי בית הבנתי שאני לא מסוגלת להמשיך ככה, בכיתי מעייפות וחום.

למעלה