החלפת נאבה אחורית לסוג אחר, האם אפשרי?

block156

New member
החלפת נאבה אחורית לסוג אחר, האם אפשרי?

אהלן חברים

אשמח אם תעזרו לי במשהו קטן.
אני רוכב על Felt Z6 , ויש לי גלגלים של Easton EC90 עם נאבה אחורית של Novatec F372SB וקדמית A271SB
לאחר כשנה של רכיבה איתם אני שומע רעשים מהנאבה האחורית ( קרקושים כאלה כשמסובבים את הגלגלג ממש ממש לאט )
כששמתי את האופניים על סטנד וסובבתי את הגלגל, שמעתי שהרעש ממש רציני ודורש כפי שנראה החלפה של הנאבה האחורית

* הייתי אצל מכונפן , הוא פירק את גלגלי השיניים ואת המייסבים , סידר משהו בקטנה, אבל המצב חזר לסורו .

רציתי לדעת, האם אתם ממליצים על הנאבה הנ"ל ? האם אני מחוייב להחליף נאבה בדיוק כמו שהייתה לי או שאני יכול לשדרג?

כמו כן , יש לי יכולות טכניות ( כלים וכו' ) , האם אני יכול להחליף את הנאבה בעצמי ? או שעדיף לתת את העובדה למכנופן?

זה הסוג שיש לי כרגע:
http://www.ebay.com/itm/2013-New-No...pt=AU_Sport_Cycling_Parts&hash=item23304d2baa

תודה על הכל

Maxim br

New member
אותי מטריד ה "סידר משהו בקטנה"

פעם הבא תחליף את 4 המיסבים וסע לברכה....אפילו ל NSK זה בסדר.
אלא אם כן יש בעיה כלשהי בשיני\תושבות הפריילוף וגם אז מספיק שתחליף פריילוף.
&nbsp
כמו כן להחליף נאבה זה סיפור לא זול ובטח ובטח לא ישים ברמת ה "בעצמי"...
&nbsp
בהצלחה

block156

New member
יש לך המלצה למייסבים איכותיים?

וכשרשמתי שסידר משהו בקטנה, התכוונתי שהוא ממש פירק את כל גלגלי השיניים מאחורה, הגיע ממש לנבכי הנאבה, וסידר
אך הרעש חזר אחרי כמה חודשים
&nbsp
בכל אופן, אני אקנה מייסבים , יש המלצה לסוג טוב?
&nbsp

oren_hershco

New member
כמה הגיגים

א. מי אמר שהבעיה אצלך היא בכלל במיסבים? אולי יש אטם דפוק, אולי בעיה במנגנון הראצ'ט של הקסטה, אולי איזה חלק אוקולון שהתבלה.
אם הבעיה חזרה אחרי מספר חודשים, כנראה שלא איתרת אותה בכלל.
כדאי לבצע חיפוש בפורום הזה או הזה. אם לא תמצא, אתה יכול להעלות הודעה ולשאול.

ב. בהנחה שאיתרת את מקור הבעיה האמיתי, אתה יכול לפנות ל Easton או ל- Novatech ולברר על רכישת רכיבים. בד"כ תקלות כאלה נפתרות בהחלפת רכיב פנימי, ללא צורך להחליף את כל הנאבה.

ג. אם אתה לא מוצא חלקים, אתה יכול לרכוש נאבה זהה (אחורית, לא צריך סט) ו"לשחוט" ממנה את כל הרכיבים הפנימיים לטובת הנאבה שלך. זה מאפשר לך לתקן את הבעיה בלי לבנות את כל הגלגל מחדש.

שים לב ש"החלפת נאבה" פירושה בניית כל הגלגל מחדש. זה מצריך בהרבה מקרים גם שפיצים חדשים, ומיומנות, וכלים, ומה הטעם לבצע את כל זה בשביל להרכיב שם עוד פעם נאבה שתחזיק שנה?

geva

New member
ממתי איסטון בונים עם נובאטק?!

אני בכלל לא בטוח שזה גלגל של איסטון....

sinamois

New member
ברור שאיסטון

אתה טוען שהסינים לא יודעים לייצר איסטון? מה, רק איסטון יודעים לייצר איסטון? בסה"כ צריך להדביק מדבקות...

מסכים איתך, אין מצב שזה איסטון מקורי אלא אם מישהו בנה את הגלגלים מחדש עם הנאבות הנ"ל

oren_hershco

New member
ולגבי החלפה ל"סוג אחר"

מכיוון שקשה למצוא נאבה שמעגלי יציאת השפיצים שלה יהיו זהים בדיוק למה שיש לך כיום, משמעות ההחלפה הזו היא שאתה משאיר רק את החישוק (כי גם שפיצים תאלץ להזמין מחדש, באורכים הנכונים)

החישוק הוא בד"כ החלק הכי מתבלה בגלגל; דווקא אותו להשאיר "לא עושה שכל". הכל אפשרי, כמובן. יש מבחר גדול של נאבות, ומחשבוני אורך שפיצים יעזרו לך להזמין את השפיצים הנכונים (עוד אחד)

אם זה הכיוון שאתה בוחר בו, ההמלצה שלי היא ללכת למכונופן צמרת כמו דניאל ישראל או יובל שוסטר. אל תעבור טירונות בניית גלגלים על גלגל יקר כזה.

block156

New member
תשובה מפורטת, תודה רבה

תודה רבה
אנסה לבדוק את כל מה שהצעת
&nbsp
יום טוב!

boazon2

New member
יש לי נאבה חדשה כזאת בבית בשקית

אבל עלות של גלגל כזה שלם עולה כמו הנאבה

למעלה