שם מקורי 19
Member
החלפת נתב + פריסת AP: התייעצות
שלום לכולם,
ראשית: אני אדם עם הכשרה טכנולוגית, אך בתחום הרשתות לא ממש נגעתי עד היום. אז רחמים...
השאלות שלי אחרי ה ======, אם הרקע לא חשוב.
הרשת אצלי בבית היום הורכבה טלאים-טלאים, ואני מעוניין לקנפג אותה מחדש.
מה שיש היום:
נתב של בזק: VTECH NB403 (בשכירות)
מחובר לSWITCH שמפזר לכל הבית.
מחובר גם לרשת על קואקס (נרכש מחברת יס אליה אני מחובר - מאפשר לי להגיע לסלון בבית אליו אין דרך סבירה להגיע בפריסה).
ליציאת הרשת על הקואקס מחובר AP, עם אותו שם של הנתב (ע"פ ההמלצה באתר של נטצ'יפ).
במיקום אחר יש לי AP אחר, עם שם שונה.
אם זה משנה, ספק האינטרנט של הוא פרטנר.
בפועל:
1. החיבור עם הSSID "השונה" חזק וטוב בסביבתו. הנתב והAP בשם הדומה נותנים חיבור מג'עג'ע ואיטי.
2. לא ברור לי איך המיתוג האוטומטי בין שתי הנקודות עם אותו SSID מתבצע בפועל.
3. אני משלם 10 ש"ח בחודש לבזק על שכירות של נתב - ואני יכול לשלם (אפילו להם) את אותו סכום לרכישה...
אז:
============
1. אם ארצה להחליף את הנתב של בזק:
1א. באתר של נטצ'יפ יש המלצות לנתבים שכוללים מודמים. לעומת זאת, ראיתי לא מעט המלצות להפריד למודם לחוד ונתב לחוד, מה שגם יאפשר החלפת תשתית בעתיד. הגיוני?
1ב. אם התשובה ל(1א) היא כן - איזה מודם מומלץ, ואיזה נתב?
2. האם יש הבדל בין חיבור המתג לנתב, ופיזור כלל החיבורים מהמתג, לבין פיזור חלק מהנתב עצמו וחלק דרך המתג?
3. מה מומלץ בד"כ: SSID אחיד לכלל הAP, או שונים?
4. בהנחה ששכחתי את הסיסמאות לAPים אצלי - אני מניח שאפשר לרסט אותם למצב מפעל ומשם להתחיל קינפוג מחדש. זה נכון?
5. עוד משהו שחשוב לדעת / לשים לב?
תודה!!
שלום לכולם,
ראשית: אני אדם עם הכשרה טכנולוגית, אך בתחום הרשתות לא ממש נגעתי עד היום. אז רחמים...
השאלות שלי אחרי ה ======, אם הרקע לא חשוב.
הרשת אצלי בבית היום הורכבה טלאים-טלאים, ואני מעוניין לקנפג אותה מחדש.
מה שיש היום:
נתב של בזק: VTECH NB403 (בשכירות)
מחובר לSWITCH שמפזר לכל הבית.
מחובר גם לרשת על קואקס (נרכש מחברת יס אליה אני מחובר - מאפשר לי להגיע לסלון בבית אליו אין דרך סבירה להגיע בפריסה).
ליציאת הרשת על הקואקס מחובר AP, עם אותו שם של הנתב (ע"פ ההמלצה באתר של נטצ'יפ).
במיקום אחר יש לי AP אחר, עם שם שונה.
אם זה משנה, ספק האינטרנט של הוא פרטנר.
בפועל:
1. החיבור עם הSSID "השונה" חזק וטוב בסביבתו. הנתב והAP בשם הדומה נותנים חיבור מג'עג'ע ואיטי.
2. לא ברור לי איך המיתוג האוטומטי בין שתי הנקודות עם אותו SSID מתבצע בפועל.
3. אני משלם 10 ש"ח בחודש לבזק על שכירות של נתב - ואני יכול לשלם (אפילו להם) את אותו סכום לרכישה...
אז:
============
1. אם ארצה להחליף את הנתב של בזק:
1א. באתר של נטצ'יפ יש המלצות לנתבים שכוללים מודמים. לעומת זאת, ראיתי לא מעט המלצות להפריד למודם לחוד ונתב לחוד, מה שגם יאפשר החלפת תשתית בעתיד. הגיוני?
1ב. אם התשובה ל(1א) היא כן - איזה מודם מומלץ, ואיזה נתב?
2. האם יש הבדל בין חיבור המתג לנתב, ופיזור כלל החיבורים מהמתג, לבין פיזור חלק מהנתב עצמו וחלק דרך המתג?
3. מה מומלץ בד"כ: SSID אחיד לכלל הAP, או שונים?
4. בהנחה ששכחתי את הסיסמאות לAPים אצלי - אני מניח שאפשר לרסט אותם למצב מפעל ומשם להתחיל קינפוג מחדש. זה נכון?
5. עוד משהו שחשוב לדעת / לשים לב?
תודה!!