החלפת קורת בטון בקורת ברזל

davesh

New member
החלפת קורת בטון בקורת ברזל

היציאה למרפסת, בבית שאני נמצא בתהליכי רכישה, היא די נמוכה (נראה לי שבסביבות 205). מעל ליציאה הזו יש קורת בטון שעליה נתמך גג רעפים.
מכיוון שהגג של הבית מסתיים די נמוך, הפרגולה שנמצאת מתחת לגובה הגג גם כן מאד נמוכה ומגבילה את כמות האור (והאויר) שנכנס לסלון.
אני רוצה להרים את הגג בבערך 80 ס"מ, לשבור את קורת הבטון ולעשות ווטרינה יותר גבוהה. במקום קורת הבטון חשבת לעשות קורת ברזל שתתמוך בגג.
רוחב המפתח הוא 520.
עם מי צריך להתייעץ? האם יש קונסטרוקטור מיוחד שמתמחה בעבודות עם קורות ברזל? האם כל מסגר יכול לעשות את העבודה, או שצריך התמחות בברזל לבניין?
האם זה צריך להיות סיפור של עשרות או מאות אלפי שקלים?

רשר

Well-known member
מנהל
גישה מוטעה לשינוי שלד בנין - פנה למהנדס

רצוי לזה שתכנן את הבית,
אבל יש גם אפשרות אחרת בלי לגעת בקורה - התקן חלון צר מעליה ותעלה את הגג מעל החלון בתנאי שהשיפוע לא יחרוג מ 20 מעלות כי אז תהיה בעית חדירת מים מתחת לרעפים שתצריך פתרון אחר כמו פנל מבודד שתרוויח בידוד ואיטום ורעפים רק אם זו דרישת התב"ע,

davesh

New member
אני כמובן אתייעץ עם מהנדס/קונסטרוקטור

רק רציתי לדעת אם צריך גם מישהו שמתמחה בהחלפת קורות בטון בברזל, או שלכל קונסטרוקטור יש ידע.
הפתרון שאתה הצעת לא אסטטי, והייתי מעדיף להוריד את הקורה ולהגביהה את הווטרינה.
על פניו, לפי התוכניות זה נראה שהקורה רק מחזיקה את הגג, ואולי נותנת חיזוק צידי לקיר החיצוני של הבית.

רשר

Well-known member
מנהל
סביר שהקורה לא נועדה להחזיק את הגג הקל

יתכן שהיא נועדה לגשר בין הקירות והעמודים משני הצדדים (במיוחד קצה הקיר האדום) ולהפוך כך למסגרת תמיכה לכל הבית ולכן כפתרון הצעתי להשאירה ולפתוח חלון מעליה מתוך דרישתך לתוספת אור טבעי,
שים לב שזוית שיפוע הגג המתוכנן כבר נמוך יחסית (כ 20-25 מעלות) והרמת חלקו התחתון תוריד את הזוית לתחום הנמוך יותר עם בעיות משילוב גשם ורוח,

davesh

New member
אני לא רוצה לשנות את זוית הגג. אני רוצה להגביהה את כולו

אבל רק את הצד הזה. הצד השני ישאר בגובה שהוא היום (כמובן שהרוכב יזוז, מכיוון שנקודת המפגש בין שני השיפועים יזוז).
את החלון הקטן מעל לגג אני כמובן מתכנן לסגור עם בלוקים.

זהירות מתבקשת בהרחבה שנייה של בית ישן

DAVESH
נראה שהמקטע אותו אתם מעוניינים להרים הוא הרחבה של הבית המקורי.
ההרחבה נעשתה כנראה לפני שנים לא מעטות.....והבית המקורי וותיק עוד יותר.
מצב זה מורכב יותר מ"שיפוץ" או "שינוי" של מקטע בניין שעומד מאז הבנייה.

בהנדסה כמעט אין "אי אפשר", יש כמובן "כמה עולה" ?!?!?!

ההכוונה האחראית היחידה מפורום כמו זה היא זו שכבר קיבלת:
פנה לקונסטרוקטור שמתמחה בשיקום מבנים קיימים.
לא כל מהנדס אזרחי ולא כל קונסטרוקטור מתמחה במבנים ישנים.

אם ברצונך בהמלצות, אנא כתוב היכן הבניין.

בהצלחה

davesh

New member
איך הגעת למסקנה שזו הרחבה?

הבית משנת 87, ובגרמושקה המקורית האגף הזה מופיע.

הקטע המסומן נראה הרחבה. הגרמושקה - אישור הבניה להרחבה

הסתייגות - כל עצות פורום אינן קביעות, בעיקר בגלל שהן נסמכות על נתונים חלקיים ללא ביקור בשטח.

הבית "רק" בן 32 שנים?
נראה מהתמונות שהבית בן 50-60 וההרחבה משנת 1987......
היכן הבניין ובני כמה המבנים הסמוכים אליו?

בהצלחה

davesh

New member
הבית בכוכב יאיר

היישוב הוקם ב-1981, ורק בסביבות 1986 החלה שם בנייה מאסיבית. אז לא ייתכן שהבית בן 50-60.
יש לי גם צילום של טופס 4 שהוצא ב-1987.
אבל ... כשהבאתי קבלן טיח כדי לקבל הצעת מחיר לשליכט חיצוני לבית הוא כן הראה לי סדק בקיר החיצוני של הסלון (איפה שאני סימנתי בסגול), ואמר שזה תוספת בנייה, אבל כאמור זה מופיע ככה כבר בגרמושקה המקורית ולכן פסלתי את זה, אבל כשאתה כתבת שהאגף הזה הוא תוספת בנייה, זה הדליק לי נורה אדומה.

ייתכן והבית תוכנן מראש, אבל נבנה בשלבים

בנייה בשלבים, כאשר השלב השני נבנה כמה שנים לאחר הראשון, שקולה לתוספת בנייה או להרחבה.
כל הנכתב קודם על ידי רשר ועל ידי - שריר וקיים.

אם ברצונך בהמלצות על קונסטרוקטורים מומחים בשיקום - אנא כתוב זאת

בהצלחה

dell555

New member
אסביר בהרחבה

אתה צריך להתחיל עם אדריכל
מה אתה רוצה לעשות ואיפה אתה רוצה לשנות
האדריכל יבדוק גם ברשות המקומית שאתה נימצא בה כמה אחוזי בניה יש לך
האם אתה יכול להרחיב ? האם יש שטח לנצל ?
בשלב מסויים תצטרך גם למדוד את שטח שלך
לאחר התכנון של האדריכל אתה ניגש עם התכניות למהנדס אזרחי
מה זאת אומרת מהנדס אזרחי - מהנדס אזרחי שהוא בעל תואר ראשון בתכנון מבנים מדור מבנים הוא קונסטרוקטור יש מהנדסים אזרחים שמתמחים בניהול הבניה, יש כאלה שמתמחים בגשרים, יש כאלה שמתחמים במדידות הנדסה גאודזית, כל אחד ומה שהוא למד

המלצה שלי היא לקחת מהנדס ביסוס שגם יתכנן לך את המבנה וגם יערוך לך דוח קרקע שיש לה היום חשיבות רבה
מהנדס יועץ קרקע הוא מהנדס שיש לו תואר ראשון במדור מבנים קונסטרוקציה ותואר שני בביסוס קרקע מי שלא למד תואר במדור מבנים לא יכול להיות מהנדס קרקע יש לזה חשיבות רבה מאוד

הכל עניין של כסף כל שינוי הוא כסף החוכמה לקחת בנאדם מקצועי ונאמן
קח בחשבון שכל שינוי הוא כסף אפשר לעשות לך את הבית כולו חללית
אתן לך דוגמא להמחיש לך את העלויות

אדריכל שינה חלון של 2 מטר רוחב בגובה 1 מטר לחלון של 8 מטר בגובה 2.4
בעצם רצה לייצר כניסה של אור לבית, בית גדול וענק, יותר להרשים את החזית של הבית ולעשות אותו יותר הייטק כמו שאומרים
התוצאה שרק החלון הגיע לעלות של יותר מ 50 אלף שח
בסופו של דבר בעל הבית הקטין את החלון ל גובה שך 2.2 ברוחב של 3 מטר

בהצלחה

למעלה