החלפת קמחים

מיכל164

New member
החלפת קמחים

טיפים מקורס בישול לצליאק: ניתן להמיר את הקמחים הבאים אחד בשני: טיופקה -קמח תפוחי אדמה-קורנפלור-מרמולייט. קמח קינואה- קמח אורז -קמח סויה. קמח שקדים- קמח אגוזי לוז-קמח בוטנים. כשמכינים לחם על הבלילה בעלת מרקם פחות מוצק ויותר נוזלי. חשוב לאפות בחום נמוך לא יותר מ160% אפיה איטית יותר.
 
תודה על המידע!

הערות: עם ילדינו עדיף להיזהר כי אצלם גלוטן זו לא הבעיה היחידה - היו שהגיבו לא טוב למרמולייט. סויה ובוטנים הם אלרגנים רציניים. לגבי יתר הקמחים - אולי לא מיותר להזכיר כאן שוב שכל פריט חדש שנכנס לדייאטה צריך להיבחן לחוד (לא לנסות בבת אחת כמה דברים חדשים), בזהירות (בכמויות קטנות) ומתוך תשומת לב להשפעה אם יש. ותמיד כדאי לשלב ברוטציה (כל ארבעה ימים או יותר). יותם שלנו, למשל, היה אלרגי בעבר לטפיוקה.
 

מיכל164

New member
תמי תודה.

האמת שלא תמיד כל כך קל לשלוט על כל מרכיבי המזון ולזכור איזה אוכל שונה הילד אכל. לאחרונה אבנר שלנו שוב התחיל בדיבור קצת נוקשה וחזרתי (לא כמו בעבר, אבל לעומת תקופה של כמה חודשים שזה לא היה כלל ישנה איזו שהיא הרעה) התחלתי לחשוב מה השתנה בתזונה וקשה לי לדעת. על כל פנים שוב תודה על התזכורת. אשתדל לשים לב.
 

vered73

New member
שאלה לי בענין אפיית לחם

בזמנו ניסיתי לאפות בבית עם תערובת מוכנה. כזו שמוסיפים מים ואולי ביצה, לא בטוחה, ואופים. עשיתי שלוש תבניות, ויצא משהו דמוי קצפת אפויה (נשיקות) רק קשה כמו סלע יצוק!!! לכן, החלטתי להצמד ללחמים הנפלאים שיש במאפיה ללא גלוטן. (ולפעמים גם לחטוא ולקנות את העוגיות נטולות הסוכר שלהם) לפני שלושה ימים, היתה לי שיחה עם תלמה בענין הלחם. הבנתי שרבות כאן אופות. לי, אין כח לדברים הללו. הלחם היחיד שאני מוכנה לאפות זה הלחם שזורקים את כל הדברים לתוך מכונה לבנה ויפה כזו, שמים כמה תבלינים או פירות יבשים, ויוצא לחם 'פיצוץ' מלא גלוטן וחיטה מלאה. (יאמי! אבל אסור לילד) אשמח לשמוע או להמשיך את השרשור הזה לענין האוכל: מי אופה, איך אופה, ומי מסכים/ה להדגים במטבח הפרטי איך עושים בדיוק וגם מה הטעם. צוציק בררן לא קטן, אם כי לאחרונה כפי שהבטיחה הגננת בתחילת השנה החל להתפרע עם טעימת מזונות נוספים. אבל בלחם יש לנו את הקטע שלו, וזה בסדר כל עוד אני מגבילה את הכמות (סויה + תקציב). PLEASE מי שיכול לעזור לי בענין האפיה + מי חישב האם באמת כדאי גם מבחינת החשמל וההוצאות הנלוות האחרות אם יש. (מה לעשות, אנשים שוכחים, אבל בסיכומו של דבר הכל $$$)
 
אנחנו אופים לחם כבר שנתיים וחצי. להלן

המתכון: 2 כוסות קמח אורז מלא 2 כוסות קמח חומוס 1 כוס קמח שקדים (אם אין אז 1 כוס של קמח תירס או 1 כוס של קמח כוסמת,ואם אין שום דבר אז להוסיף עוד חצי כוס קמח אורז+חצי כוס קמח חומוס) 1 כוס קמח טפיוקה 2 כפיות פייברקס 2 כפיות קסאם גאם בטטה מגורדת בפומפיה דקה 1 כפית מלח 3 כפות סוכר או 4 כפות פרוקטוזה 2 כפיות סודה לשתיה אח"כ אני לקוחת קערה בינונית עם מים קרים ומוסיפה אליה 5 כפות שמן זית ,מערבבת ומוסיפה בהדרגה לתערובת הקמחים ומתחילה ללוש. הבצק לא צריך להיות קשה ,הוא צריך "להתפזר" בין הידיים.אח"כ מכניסים את הבצק בתבנית משומנת טוב ואופים בתנור בערך שעה-ב-180 מעלות..צריך לבדוק עם קיסם אם מוכן . אני בדרך כלל אופה חצי שעה בטורבו וחצי שעה בתוכנית הרגילה ואז הלחם יוצא פריך. אנחנו אופים על בסיס שבועי ולפי החישובים שעשינו בעבר זה יוצא יותר זול מלקנות . בנוסף מאור רגיש לחלבון של ביצה וגם בלחמים הקנויים יש שמרים אז עדיף לנו לאפות. בהצלחה
 
האם מישהו ניסה תהשמש בקמח טפיוקה? אני ניסיתי

פעם אחת להוסיף אותו ללחם והוא יצא מאוד מר. אחר כך כשטעמתי את הקמח עצמו הבנתי למה-הקמח עצמו מאוד מר! יש פה מישהו שמשתמש בקמח הזה?
 
קמח טפיוקה משמש לייצוב מעדני חלב למשל,

אני השתמשתי ליצירת כדורי פלאפל ויצא מאוד טעים ואוורירי. דניאלה
 
השתמשתי בו לציפוי שניצלים

עם קמחים נוספים כגון חומוס ואורז עם תבלינים ויצא טעים שמתי גם קצת בבצק לפיתות שהכנתי בעלי אהב הילד לא בטוח ולדעתי לא יצאו אווריריות מספיק האם סודה לשתייה בסדר לשימוש? אנסה פעם הבאה אגב טפיוקה נפלאה להסמכת תבשילים ודייסות
 
למעלה