החלפת קמח תופח בקמח ללא גלוטן בעוגה

עדן1004

New member
החלפת קמח תופח בקמח ללא גלוטן בעוגה

שלום,

לאיזה קמח אני יכולה להחליף במתכון של עוגת שוקולד בתוך תבנית שקעים קטנים?
הכוונה מה מתאין לעוגה שכזו שהטעם יהיה קרוב לטעם הרגיל של עוגת שוקולד עם קמח תופח.
ושאלה שנייה מבחינת המינון איך מתבצעת ההמרה בין הקמחים השונים ביחד לקמח רגיל?

תודה
 

טליאמתי

New member
תלוי מה כמות הקמח במתכון. אם מדובר בכמות קטנה

(בסביבות החצי כוס) אפשר לנסות עם קונדיטור. כמו כן, אם העוגה היא עוגה רטובה או עוגת קרם, הטעם של קונדיוטור יורגש פחות.
אם כמות הקמח גדולה יותר, רצוי להמיר בקמח טוב יותר (תערובת רב תכליתית של בראל/קמח תמי/MIXB). בקמחים האלה ההמרה היא 1X1 והוספת אבקת אפיה לפי המשוואה: 1 כוס קמח=1 כפית אבקת אפיה.
בנוסף יש במתכוני הפורום קטגוריה של תערובות קמחים שמעורבבות בבית שבהן משתמשים חברי הפורום. אפשר לנסות גם אותן.
כמו כן, ישנם גם קמחים תופחים נ"ג (תמי ובראל).
&nbsp
סוג הקמח לא ממש משנה עבור שימוש בתבניות שקעים אלא זמן האפיה (שבדרך כלל קצר יותר בתבניות הקטנות)
 
למעלה