החלפת ראוטר של בזק

דניאלה1311

Active member
מנהל
שאלה מצויינת לכן פניתי למנהלי הפורום לקבל תשובה יותר מדוייקת
תודה.

rafid1

Active member
מנהל
ההערה שהעירו- נכונה
בד"כ ל 40M ו100M (VDSL) כל נתבי בזק מתאימים. להתיחסות עניינית - כדאי שתצייני מה הנתב שלך?

דניאלה1311

Active member
מנהל
החלפת ראוטר של בזק
אני לקוחה של בזק. שדרגתי את המהירות מ-40 ל-100 מגה אבל לצערי מסתבר שהראוטר של בזק שעובד אצלי כבר שנתיים אינו מסוגל לפעול במהירות 100 מגה ויש צורך להחליף אותו. בזק מציעה ראוטר במחיר של 380 ש"ח אין לי מושג איזה ראוטר הם מציעים והם גם רוצים בנוסף עוד דמי שימוש חודשיים לכן הייתי רוצה להיות עצמאית ולקנות לעצמי ראוטר תואם בזק שיוכל לפעול במהירות של 100 מגה וגם בעל טווח טוב.
יש לי שלוש שאלות. הראשונה איזה ראוטר מומלץ לקנות ואיפה? והשניה האם ההתקנה דורשת מיומנות טכנולוגית (שאין לי) או שהיא פשוטה וקלה להבנה. שאלה שלישית האם כדאי לקנות בארה"ב ראוטר מבחינת מחיר ואיכות ואם כן איזה? מודה מראש על העזרה.

דניאלה1311

Active member
מנהל
הנתב שיש לי הוא vtech
מודל IAD604 מ 2017
קיבלתי ב-2017 את הנתב הזה חדש לא משומש ואין לי טענות אליו עד שעברתי לפני שבוע לתכנית של בזק ל-100 מגה. בדקתי את מהירות ההורדה היא משהו בין 52 ל-59 תלוי כמה טאבים אני פותחת וההעלאה היא 2761. אני חושבת שזה לא ממצה את היכולות של התכנית החדשה שהצטרפתי אליה, אבל אולי זה המצב? במידה ותגיד שאכן הנתב שלי לא מתאים חשבתי לרכוש נתב חדש. הסתכלתי קצת בלינק שהאורח שלח וראיתי שיש נתב מומלץ של TPlink VR600 ש-KSP מוכרת ב-412 ש"ח ובאיביי מוכרים אותו ב-400 ש"ח. אני מחפשת כמובן ראוטר+מודם כיחידה אחת ולא פיצול של שתי יחידות. ראיתי שיש נתב יותר זול ב-162 ש"ח שגם הומלץ W9970 אבל לא אכפת לי להשקיע כדי שיהיה לי כיסוי יותר טוב של הדירה בה אני חיה.
&nbsp
אשמח לתובנות ותודה על המענה.

rafid1

Active member
מנהל
"אולי זה המצב?"
הבדיקה בחיבור קווי לנתב? זה נתב
לגבי המצב - בבזק יכולים לתת לך הערכה די מדוייקת בבדיקה מולך - מה המהירות המירבים באיזור שלך, ושהמספר "100" לא יטעה אותך, מדובר ב-*עד* 100... אני לא אתפלא אם זה המצב...
&nbsp
מציע שתבדקי בעצמך (או מולם) גם אם גרסת הקושחה של הנתב מעודכנת.
יש כאן גרסאות להורדה, ואבל כדאי לברר תמיד גם מול בזק - http://147.235.246.142/tmp/
&nbsp
&nbsp

דניאלה1311

Active member
מנהל
תודה רבה ומה לגבי הנתב של TPlink?
שווה קניה? יש לי הרגשה שהנתב הנוכחי לא ממש מכסה טוב את הדירה ויש לי אקסטנדר והוסבר לי שהאקסטנדר גורע מעצמת הנתב (לא בטוחה במינוח) אבל בלעדיו אין לי קליטה בסלון. תודה.

cheif

Member
מנהל
הסבר
אקסטנדר - או מאריך טווח בעברית - אינו גורע מעוצמת הנתב אבל הביצועים, כלומר המהירות האפקטיבית המתקבלת, נמוכה. עדיף ורצוי לחבר את האקסטנדר לנתב באמצעות כבל רשת.

דניאלה1311

Active member
מנהל
תודה רבה
אבל לשים את האקסטנדר ליד הנתב יפתור לי את בעית הקליטה בסלון? אגב האקסטנדר שלי של אדימקס לא בא עם אפשרות לחבר כבל.

cheif

Member
מנהל
מיקום אקסטנדר
את האקסטנדר יש למקם, פחות או יותר, באמצע הדרך בין הנתב לבין המקום שבו רוצים לקבל את הקליטה.

rafid1

Active member
מנהל
אבל...אז עלולים ליפול על הכבל המתוח ממנו אל הנתב...

למעלה