שלום טכנאי קרמר ומשה 53 המוכר לי מייעוץ קניית מזגן לפני מספר חודשים. ברור שאכנס לחנות מוכרת ואמינה ואשמע מספר רמקולים למרות שהמבחן לאיכות השמיעה האמיתית יהיה בביתי. מומחה יכול לייעץ ולהלעיט נתונים טכניים שרק הוא מבין אם בכלל. . לגבי מכירת זוג הרמקולים: מניסיוני ,סבלנותי וממרום גילי יגיע הקונה . דוגמה טובה זו מכירת המזגן שלי לפני כחודשיים. חיכיתי חיכיתי והוא הגיע . העיסקה הייתה טובה לשני הצדדים ובינתיים אין תלונות מצד הקונה. עם הרמקולים זה יהיה פחות מסובך ויותר פשוט. מבטיח לעדכן במידה ותרצו.
טוב... אז יש לך זיכרון. ונכון. אני די נוהג לתת הצעות בתחומי מוצרי החשמל ומוצרי הבידור הביתי. זהו התחום החביב עלי.
ואגלה לך סוד..
לפני כמה שנים רציתי לרכוש מערכת סטריאו ורמקולים. היעד העיקרי שלי באותו רגע היה הרמקולים.
נכנסתי לחנות מתמחה, שהיה בה מבחר "סביר" אבל לא ענק של רמקולים, ואמרתי למוכר הנחמד, שאני רוצה להתרשם מההיצע שלו.
הוא כמובן אמר שהוא מתחבר למגבר אחד ולנגן אחד, והוא רק יחליף בין הרמקולים. להצעתו, הוא יתחיל בטוב ביותר ויירד בהדרגה. כשאגיד ש"עד כאן אני מוכן להתפשר",
הוא יתחיל לדבר על המחירים.
הוא השמיע לי את הראשון, וירד לשני - של"טעמו" לא היה נחות ממנו בהרבה.
עצרתי ואמרתי, שאם השאר יהיו נחותים עוד יותר, הוא יכול לעצור. כי או שאקח את הראשון, או שאחפש בחנות אחרת. פחות טוב מהראשון לא רציתי כלל לשמוע. נקודה.
בסוף, יצאתי מהחנות כי המחיר נראה לי גבוה מאד.
חודש מאוחר יותר, בעל החנות עבר למקום אחר, ואז, לקראת המעבר הוא ערך מעין מכירת חיסול. באתי, התמקחתי ולקחתי את הרמקולים ואת המגבר.
ומה אגיד לך? לאחר כמה שנים, המגבר קצת איכזב אותי. הוא טוב, אבל... חסר בו משהו. למזלי, חשדתי שהמשהו הזה חסר בגלל המגבר ולא בגלל הרמקולים.
אז חיפשתי מגבר מיד 2 ומצאתי משהו שנראה לי מאד.
רכשתי, והעולם השתנה מקצה לקצה. אותם רמקולים התחילו לשיר, וכעת כבר אין לי שום כוונה לשדרג. אני מאד מרוצה מהיש.
וכן. עשיתי שידרוג נוסף ורכשתי גם DAC. בבית צחקו עליי, אבל אני חושב שהרעיון היה בהחלט טוב.
אז הבשורה הרעה היא, שמכשירים טובים עולים ביוקר ויש עוד בשורה די רעה: גם החיווט עולה ולא בזול. כבלים טובים משפרים תוצאות ואין כל וויכוח על כך.
אבל הבשורה הטובה היא, שכשאתה נהנה מהם, אתה לוחש לעצמך שעשית בחירה נכונה, כי זה מהנה אותך תמיד.
ויש לי חבר שאימץ רק חלק ממשפט שלם שאמרתי לו פעם: אמרתי לו, שכשהוא יושב מול מכשיר אחד (טלוויזיה, מערכת שמע או רמקולים), אין לו באותו רגע עוד מכשירים שהוא יכול להשוות אליהם, ולכן מה שיש לנגד עיניו (או אוזניו) זה מה שיש. לכן, הוא בהחלט מוכן להתפשר על מכשירים בינוניים במחיר יחסית זול, כי הוא לא עורך השוואות... אבל הוא רק מתעלם צהעובדה, שכשהוא רואה דשא בגוון פלורסצנטי, או כשהוא מאבד באסים, שומע באס מהדהד והפסנתר צורם? זה לא ממש מפריע לו.
לי? לי זה מאד מפריע. כי כשאני רואה סרט טבע, אני רוצה לחוש שפתחתי חלון אל הטבע ואני רואה בדיוק את הגוונים שנראים שם. וכשאני שומע, אני רוצה לשמוע בבירור גם את צלילי הנשימה של הנגנים.