החלפת שם המשפחה לאחר נישואים

החלפת שם המשפחה לאחר נישואים

בעד/נגד

במה אתם בחרתם
השארתם או שיניתם לשם המשפחה של בן הזוג

מה דעתכם על זוגות שלוקחים את שם המשפחה של השני ויש להם 2 שמות משפחה

לבעלי יש שני שמות משפחה -

המקורי והעברות שלו. אני צירפתי אחד מהם לשם המשפחה שלי - כך שגם לי יש שני שמות משפחה, כשאחד מהם משותף לשנינו (משרד הפנים לא מרשה שלושה). גם לילדות יש שני שמות משפחה - אלה של בעלי.

a wild rose

New member
זוגות שלשניהם יש את שני שמות המשפחה

זה היה טרנד לפני כמה שנים, אבל כבר ממזמן לא נתקלתי בשכאלו, ובעיניי זה משהו שיכול להיות נחמד, אבל קצת מסורבל. שמתי לב שבימינו אנו המצב של להחליף לשם המשפחה של הבעל וזהו זה התרחיש הפחות נפוץ - יש יותר מצבים כמו לשמור את שני השמות, לא להחליף בכלל או ששני בני הזוג מחליפים לשם משפחה כפול, ונתקלתי גם בתופעה אחרת: להחליף ביחד לשם אחר לגמרי, מה שנשמע לי מוזר במקרה של זוג שאני מכירה אישית, במיוחד כי האשה כן שמרה על השם שלה ורק הוסיפה את השם השני (הבחירה בשם החדש הושפעה גם מהשיקול הזה).

גם אני שמעתי על החלפה לשם חדש לגמרי...

אני חושבת שאם היינו מחליפים לשם חדש לגמרי- משני הצדדים היו מתאבדים

לאבא שלי היה מאוד קשה שלא השארתי את השם שלי כי מבחינתו זה סימל את העזיבה הסופית שלי את המשפחה (כן, הוא דרמטי...).

A לוןA

New member
את טועה בנתונים

קראתי לא מזמן (לא מוצא את המקור ) שמעל 80% מהזוגות מחליפים לשם המשפחה של האב. יש כנראה שיכבה מסוימת באוכלוסיה שם זה פחות נפוץ- אבל היא מיעוט יחסית לכלל האוכלוסיה (רק תחשבי על האוכלוסיה המסורתית-דתית-חרדית וערבית, ששם זה בכלל לא שאלה. מחליפים וזהו.)

kagome10

New member
נגד, מטעמים פמיניסטיים

אני לא עוברת למשפחתו של הגבר. אני לא מתכוונת לשנות את שם משפחתי לשם משפחתו של בן הזוג שלי (אולי אשנה אותו מתישהו לשם המשפחה של סבתא רבא שלי, אני לפעמים חושבת על הרעיון הזה). אולי נשתמש בשם משפחה כפול, אולי הילדים יקבלו רק את השם שלי, אולי נבחר שם חדש רק לעצמנו (זה מתאים לי מאוד מבחינת הסמליות. שם המשפחה הי הפעם שם של משפחה מורחבת שחייה ביחד בתור חמולה. בימינו זוגות יוצרים משפחה חדשה). אולי לא יהיו לנו ילדים וכל אחד ישאר עם שם המשפחה שלו...
לדעתי אחד הרעיונות החמודים הוא להמציא שם שלישי, ואז כל אחד מבני הזוג מוסיף את השם לשם שלו, ולילדים יש רק את השם החדש. מה שחמוד כל כך ברעיון הזה הוא שהוא בר קיימא. שני שמות נהיים מסורבלים עם הזמן (למרות שאפשר להעביר שמות לפי המין - מאמא לבת ומאב לבן, ואז זה בר קיימא, למרות שהסירבול של שני שמות נשאר). לא ברור מה יהיה עם הילדים - ארבע שמות זו הגזמה, אז בכל מקרה יצטרכו לבחור.
וככה לילדים יש שם אחד בילדותם, ואם הם ממשיכים באותה שיטה אז גם הילדים בנישואיהם יוסיפו שם חדש לשם המשפחה שלהם, והילדים שלהם יקראו רק בו, עד שהם בעצמם ינשאו...
&nbsp
&nbsp

kisslali

New member
זה קצת עניין תרבותי

אני הוספתי את שם אבי לשם בעלי, בשנים האחרונות אני משתמשת רק בשם אבי למרות שרשמית יש לי עדיין שם כפול. לדעתי זה מסורבל ומיותר כי מה זה בעצם משנה?!?!

ללי

1precious1

New member
כגבר

אני דיי פטור מהדילמה הזו

אישתי בחרה לשנות את שם המשפחה שלה לשם המשפחה שלי/שלנו.
מכיוון שהיא בחרה כך לא הייתה דילמה או ויכוח בנושא ואין לי מושג אם היא עשתה זאת כלאחר יד או שהיא איי פעם חשבה אחרת או הייתה לה בעיה עם זה.
אני יכול להבין את הקטע ואני חושב שגם לי הייתה בעיה במידה והייתי צריך לכאורה בכל כורחי לשנות את שם המשפחה שלי.

שרונית28

New member
אני הוספתי את שם המשפחה של בעלי לשלי

מאחר ואנחנו רק בנות אז החלטתי להשאיר את השם נעורים שלי
מה גם שבכל מיני מקומות מזהים אותי עדין ע"פ שם הנעורים גם אחרי
אי אלו שנים נישואים.
&nbsp
פעם הבן שלי שאל למה לי יש 2 שמות משפחה ולא רק אחד- הסברנו את הבחירה שלי
והוא קיבל.

דף חדש4

New member
אני דור ישן

אני אוהבת להרגיש שאני שייכת לגבר, עם או בלי מרכאות. אולי הפמיניסטיות יאכלו אותי בלי מלח- אבל אני לא אוהבת את ההצהרות החצוניות של עצמאות- "אישי" במקום "בעלי" ושמות משפחה עם מקף שגוררים אחרי הנשואין. אני אשה בזכות עצמי. אני יודעת בדיוק מי אני ואני לא זקוקה להוכחות חצוניות כמו שמירת שם המשפחה שלי כדי להרגיש עצמאית בתוך הקשר הזוגי. לכן- אין לי בעיה בכלל לקחת עלי את שם המשפחה של הגבר. להיפך- זה גורם לי עונג לתת לו את הכבוד הזה.

איילה א

New member
היתה דילמה.

אני הייתי בעד לאמץ שם משפחה חדש, למרות שאני מאוד אוהבת את שם המשפחה שלי (במצלול ובמשמעות), בעיקר בגלל שאני ממש לא אוהבת את שם המשפחה של בעלי (במצלול ובמשמעות). הוא לא רצה להיפרד מהשם שלו, ואני לא רציתי לאמץ את השם שלו. בסופו של דבר כל אחד מאתנו הוסיף את השם של השני, בת.ז מופיעים לכולנו שני שמות. בפועל כל אחד מאתנו משתמש בשם נעוריו למעט במצבים שמצריכים רישום מדויק ו/או קשורים לילד. לכל מי שתוהה מה הילד יעשה - ובכן, זו כבר תהיה החלטה שלו בבוא היום.

למעלה