החלפת שמן בחמאה במתכוני עוגות

החלפת שמן בחמאה במתכוני עוגות

בעוגה בחושה פשוטה וקלאסית יש כוס שמן. יוצא מצויין ולאף אחד אין תלונות. אבל אני רוצה להחליף את השמן בחמאה. איך זה הולך? מה המקבילה לכוס שמן, והאם יש השפעה על המרקם?
שאלה שניה – אם אני רוצה להחליף חלק מהנוזלים בטחינה גולמית, שיצא טעם של חלווה, זה אפשרי? מה מחליפים ובאיזה יחס?
 

bali

New member
מנהל
תשובות

לגבי החלפת כוס שמן במתכון לעוגה בחושה, אפשר להחליף ב 200 גרם חמאה מומסת. חשוב להמיס כדי שהשומן יהיה נוזלי.
שמן שומר על העוגה יותר עסיסית כיוון שהוא לא מתמצק לאחר האפייה ובקירור, וחמאה תתמצק, אבל מצד שני הטעם של החמאה יוסיף לעוגה.

לגבי טחינה, טחינה היא לא נוזל כמו שהיא שומן. אם את רוצה להוסיף לעוגה טחינה, הוסיפי אותה במקום חלק מהשומן שבה. חצי כוס טחינה גולמית יחליפו חצי כוס שמן או 100 גרם חמאה מומסת. מכיוון שטחינה נוטה להסמיך בערבול עם נוזלים, ייתכן שיהיה צריך להוסיף לתערובת העוגה עוד קצת נוזלים (מים/חלב/מיץ תפוזים בהתאם לסוג העוגה) כדי שהתערובת לא תהיה סמיכה מדיי.
 
למעלה