החלפת שמנת לצמחית

yael2016

New member
החלפת שמנת לצמחית

במתכון טראפלס שוקולד קרמל- מביאים סוכר עם מים לרתיחה עד שמתקבל הקרמל. מורידים מהאש ואז מוסיפים שמנת. מערבבים ביחד ולאחר מכן שופכים מעל השוקולד.
האם במקרה כזה- ניתן להחליף את השמנת לצמחית?
המתכון המקורי - http://www.cookingchanneltv.com/recipes/julia-baker/chocolate-caramel-truffles.html
תודה!
 

TCHM

New member
לא מומלץ אלא אם כן יודעת לעשות זאת בזהירות...

ובמנות קטנות לאחר צינון הקרמל. השמנת הצימחית תתפרק.
אפשר לעשות זאת עם שמנת מדוללת ב-50% מים או שמנת צימחית
לבישול וגם אז יש לעשות זאת בעדינות ובבחישה חזקה ולהוסיף 60 גר'
מרגרינה/מחמאה לנוזל המדולל בחימום עד המסה (לא להרתיח).

לחילופין ניתן להשתמש ב"קרם לוטוס"* ולדלל במעט שמנת צימחית או
מים בחימום קל ולהוסיף לתערובת השוקולד המומס.

* או מחית תמרים/חלבה פרווה, כמובן שהטעם יהיה שונה.
 

חנהפ

Active member
אפשר להמיר לשמנת צמחית

ממליצה על השף הלבן שלא מתפרק בטמפרטורות גבוהות, או קרם קוקוס
 
למעלה