החלפת שפות אקסל

mehashev

New member
היי לפני כ-10 שנים אולי פחות היה אדם נחמד בפורום שהכין לי אקסל שטור אחד בו עברית וטור אחד אנגלית הכוונה היא שברגע שאני נמצא על תא בטור של העברית כל מילה שאקליד תהיה בעברית וכאשר אני עומד על תא בטור השני אז כל הקלדה תהיה באנגלית מבלי שאצטרך ללחוץ אלט+שיפט. לאקסל הזה יש יתרון כי הוא מקצר זמנים לצורך כתיבת מילון. הבעיה היא שזה אקסל שפעל על אופיס 2003 וכיום כשהוא מופעל על אופיס 2019 הוא גורם לבעיות כולל ריסטרטים של המחשב בעת השימוש באקסל. אולי קשור לפקודת מאקרו. אין לי מושג איך להכין אקסל כזה בעצמי שיעבוד טוב על אופיס 2019 לא מבין בפקודות מאקרו אם זה קשור

מיכאל אבידן

Member
מנהל
היי לפני כ-10 שנים אולי פחות היה אדם נחמד בפורום שהכין לי אקסל שטור אחד בו עברית וטור אחד אנגלית הכוונה היא שברגע שאני נמצא על תא בטור של העברית כל מילה שאקליד תהיה בעברית וכאשר אני עומד על תא בטור השני אז כל הקלדה תהיה באנגלית מבלי שאצטרך ללחוץ אלט+שיפט. לאקסל הזה יש יתרון כי הוא מקצר זמנים לצורך כתיבת מילון. הבעיה היא שזה אקסל שפעל על אופיס 2003 וכיום כשהוא מופעל על אופיס 2019 הוא גורם לבעיות כולל ריסטרטים של המחשב בעת השימוש באקסל. אולי קשור לפקודת מאקרו. אין לי מושג איך להכין אקסל כזה בעצמי שיעבוד טוב על אופיס 2019 לא מבין בפקודות מאקרו אם זה קשור

1. נהוג לציין את גרסת וארכיטקטורת מע' ההפעלה.

2. הצמד לכאן את הקובץ שמשתבש ב- 2019.

mehashev

New member
מערכת הפעלה וינדוס עשר ביט 64 בעברית.
אופיס 2019
מצורף הקובץ שלפני הרבה שנים מישהו נחמד הכין, כשאני עובד איתו לפעמים בעת לחיצה על שמירה המחשב עושה ריסטרט. אז אני לא יכול לעבוד איתו.

קבצים מצורפים

• אקסל 2003.xls
    2.1 MB · צפיות: 6

mehashev

New member
האם כדי להכין קובץ כזה בעצמי שיש בו בסה"כ טור עברית טור אנגלית ושבמעבר תאים הוא יחליף שפות לבד בלי alt shift האם עליי להבין בתכנות? פקודות מאקרו? במעמקי הזיכרון שלי אותו אדם שהכין את זה בפורום תפוז לפני הרבה מאוד שנים, עשה את זה תוך דקה. ולכן אני משער שאו שהיה לו כזה מוכן או שזה משהו קל להכנה.... לבנות לעצמי מילים קשות באנגלית ולהחליף עם אלט שיפט שפה כל פעם זה תהליך מתסכל. הרבה יותר נוח שיש מראש טור שלם שכל הכל בו תהיה בעברית, ועוד טור שכל הקלדה בו מראש תהיה באנגלית (עושה אוטומטית אלט שיפט)

מיכאל אבידן

Member
מנהל
האם כדי להכין קובץ כזה בעצמי שיש בו בסה"כ טור עברית טור אנגלית ושבמעבר תאים הוא יחליף שפות לבד בלי alt shift האם עליי להבין בתכנות? פקודות מאקרו? במעמקי הזיכרון שלי אותו אדם שהכין את זה בפורום תפוז לפני הרבה מאוד שנים, עשה את זה תוך דקה. ולכן אני משער שאו שהיה לו כזה מוכן או שזה משהו קל להכנה.... לבנות לעצמי מילים קשות באנגלית ולהחליף עם אלט שיפט שפה כל פעם זה תהליך מתסכל. הרבה יותר נוח שיש מראש טור שלם שכל הכל בו תהיה בעברית, ועוד טור שכל הקלדה בו מראש תהיה באנגלית (עושה אוטומטית אלט שיפט)

כשיודעים תכנות (ו/או כל דבר אחר בחיים) הכל קל, פשוט ואורך דקות...

אני, דווקא, לא מצדד בשימוש במוטציות של ALT+SHIFT.

יש פקודות אחרות.

כשאתפנה אשתדל לכתוב משהו קצרצר שיעבוד על שתי העמודות שהדגשת בקובץ !!!

מיכאל אבידן

Member
מנהל

מצ"ב הקובץ שלך.

מחקתי בו את כל המקרואים שהוצבו בכל|!| הגיליונות.

אתה מוזמן לעיין ולחקור את המקרו שהצבתי במודול ThisWorkBook ואת שורת ההכרזה ב- Module1.

קבצים מצורפים

• אקסל 2003.xls
    2.1 MB · צפיות: 4

mehashev

New member
ראשית רב תודות לנדיבותך לא שיערתי שתמצא זמן לסייע באופן אישי תודה מקרב לב.
שנית חוששני שנפלה טעות ייתכן שההסבר שלי לא היה טוב.
הגיליון אמנם מחליף שפות אבל זה בתנאי שנשארים עם גיליון ישן נושן וממשיכים לשמור את החוברת על 97-2003.
הרעיון במקור היה שאפשר יהיה לשמור את הקובץ כאקסל רגיל המתאים לאופיס 2019.

כאשר אני שומר את הקובץ כאקסל רגיל, התכונה של החלפת שפות הולכת לעולמה, ולא קיימת יותר. כלומר בניסיון לשמור את הקובץ כ- EXCEL WORKBOOK צריך להגיד שלום להחלפת השפות האוטומטית. רק אם ממשיכים לשמור את הקובץ באקסל היסטורי 97-2003 תישמר גם התכונה של החלפת שפות אוטומטית.

1605081992346.png

למעלה