החלפת תדר

david m

New member
החלפת תדר../images/Emo79.gif

שלום , הבוקר במעבר בבצרה מהרצליה ל פלוטו . לא הצלחתי להעביר ל 127.1 . תדר זה גם לא היה בין התדרים השמורים ברדיו (שעוברים אליהם בלחיצה בכפתור ליד כפתור ה TEST ). כיוון התדרים ע"י הכפתור השפיע רק על התדר המשני (התדרים באדום ) בעוד שאני רציתי לשנות את התדרים הראשיים (בנורות הצהובות) לחצתי על כל כפתור שהיה שם באזור , ועדיין כיול התדר השפיע רק על הנוריות האדומות. האם יש כפתור מיוחד שצריך ללחוץ עליו על מנת להשפיע על התדרים הראשיים ? האם זה תקלה ? . לא הספקתי לברר הנושא עם בית הספר. בברכה ותודה, דוד

צור בנר

New member
אם הבנתי אותך נכון

אז אתה ניסית לכייל מחדש את תדרי הרדיו הפעילים (IN USE). במכשירי הרדיו הכפולים, ניתן לכייל רק את תדרי ה STAND BY ואז, יש כפתור (בד"כ עם שני חיצים <--> )שלוחצים עליו והתדרים מתחלפים במכשיר: מה שהיה SBY עכשיו הוא IN USE או ACTIVE וההיפך. אם לא עניתי לך כראוי - נא הבהר את הבעייה.

david m

New member
מה שקרה

צור שלום , מה שקרה הוא דבר כזה. הלחצן המהיר (קטן עגול בצבע לבן) שמעביר את התדרים (בנורות הצהובות - שזה אני מניח ה PRIM )העביר אומנם תדרים , אך התדר של פלוטו לא היה בו . לכן ניסיתי לכייל את התדר של פלוטו דרך הכפתור השחור הגדול בצד ימין. אבל הוא השפיע על התדרים שהראו הנורות האדומות. אני מניח שאינני מבין איך זה עובד . כי בטח יש אפשרות להכניס ל MEMORY של הרדיו (בנורות הצהובות) את התדר בצורה נכונה. מקווה שלא חינטרשתי יותר מידי . אשמח לקבל הסבר מהעלי לעשות במצב בו נמצאתי. בברכה , דוד

tomper

New member
לי נשמע...

כאילו קרה בדיוק מה שצור אמר... בכל אופן לא "קרה" כלום וככה המכשיר אמור לעבוד... "הכפתור העגול השחור" משנה את התדרים שב- stand By, אין אפשרות לשנות ישירות את התדרים ש ב- Use (או כמו שאתה אומר- "אלו עם המנורות הצהובות (?!)") בכל מקרה כל מה שהיה עליך לעשות הוא לשנות באמצעות הכפתור השחור את התדר ש ב - STAND BY לתדר פלוטו, ואז ללחוץ על הכפתור במרכז המכשיר שמצוירים עליו 2 חיצים - כאלה <---->, וזה היה מעביר את תדר פלוטו ל USE (כלומר לאזור עם המנורות הצהובות...) יש גם אפשרות להכניס תדרים לזכרון המכשיר, אבל זה כבר סיפור אחר... מקווה שעזרתי ושזוהי באמת הייתה "הבעיה" עליה דיברת...

עם כל הכבוד לכולנו

ההגיון אומר שטייס שאינו מכיר את מכשיר הקשר הספציפי במטוס, וזה נשמע מכשיר לא סטנדרטי (איקום אולי???), ילמד את המכשיר על הקרקע, עם עזרה של מישהו אחר או בעצמו (בלי לחץ מסתדרים מצוין), ולא דרך שאלות בפורום ... אנחנו אפילו לא יודעים על איזה דגם מדובר! בכל מקרה זה בהחלט נשמע בעית משמש ולא בעיה במכשיר

eyalmnm

New member
אני איתך

לא הייתי עולה לאוירון לפני שוידאתי שאני מכיר איך להפעיל את מערכותיו השונות גם אם הם ניראות לא רלונטיות כרגע.

למעלה