החלק של ג'ורג' מרטין בהצלחה

Another Girl

New member
החלק של ג'ורג' מרטין בהצלחה

כשסינתיה כתבה בשרשור היומולדת לג'ורג' מרטין, שיחיה, "מזל טוב לביטל ה-5" נזכרתי באמת באמרה זו והרהרתי בה מעט. האם ג'ורג' מרטין באמת הרוויח את ה"תואר" הזה בצדק? האם בלי לכתוב, להלחין, לנגן או לשיר אף אחד משירי הלהקה עדיין אפשר להיחשב כביטל חמישי? ויותר חשוב- האם הביטלס באמת היו מה שהיו לולא העיבודים הנפלאים שלו? (או ההחלטה הגורלית בפועל להחליף את פיט בסט?...) חומר למחשבה.

דקלה9

New member
שאלה טובה

בעיני, סין (כרגיל) צודקת. אין אדם לבד מג'ורג' מרטין שניתן להכתיר אותו באמת ובכנות כ"ביטל החמישי". הוא האדם היחיד שיש לו חלק אמיתי ביצירה שלהם. בלעדיו הם לא היו יכולים לממש את כל הפנטזיות המוזיקליות שלהם (ר' מקרה For the Benefit כשג'ון ביקש "צליל של קרקס")... אני שמחה שיצא לי לראות את האדם הגדול והמקסים הזה פה, בארץ, כשהוא הופיע עם מוסיקאים ישראלים ועם הפילהרמונית בירושלים. זו היתה חוויה מדהימה ובאמת הרגשתי שאני רואה "אחד מהם".

גרמה

New member
גם לדעתי...

אני חושב שהוא ללא ספק הביטל ה-5... וכמה שהחבר'ה היו גאוניים...לדעתי בלעדיו הם לא היו מגיעים לעולם לרמה שהם הגיעו אליה.. הוכחה לזה קיבלתי כששמעתי באנתולוגיה את הדמואים הראשונים של ג'ון לסטרוברי פילדס..לעומת העיבוד הסופי של מרטין.

Another Girl

New member
גם אני נוכחתי בגאונות של מרטין

באנתולוגיה (ה-CD) השנייה שיש לי... כששומעים את העיבודים הראשוניים לשירים, כמו Fool on the hill,לדוגמה, רואים כמה כל התוספות הקטנות לכאורה או צליל זה או אחר באמת יכולים לעשות את ההבדל...

Miss CB

New member
בהחלט ביטל חמישי...

נכון, הוא לא ניגן (גם ג'ורג' לא... חחח סתם אני האחרונה שתגיד את זה) אבל מה שהוא כן עשה, העריכה והניהול עצמו, לפעמים חשובים כמו המוסיקה (אני מפחדת להגיד "חשובים יותר", אבל אני לא אופתע אם זה נכון). בכל אופן, בכל אלבום ניתן לראות את ההשפעות של מרטין (חוץ מלט איט בי, כי זה ספקטור
) - אבל הדוגמא הכי טובה לדעתי היא באבי רוד. בלי ג'ורג' מרטין לא היה אבי רוד נשמע כמו שהוא נשמע, כלומר, אם בכלל היה האלבום יוצא בסופו של דבר. כל המריבות הובילו לחוסר תקשורת בין החבר'ה, ומרטין פשוט לקח את הדברים שהם הקליטו וערך אותם בעצמו, עבד קשה מאוד והוציא אלבום מופת, אחד הטובים בהיסטוריה. גו מרטין.

yo t a m

New member
בהחלט

הוא עיבד את שירי הלהקה לשירים מדהימים בדרך כלל. אמנם הוא לא היה זה שיצר את הבסיס לשיר, אבל הוא בהחלט פיתח את השירים מאד. אם למישהו מגיע להיות ביטל חמישי (חוץ מיוקו
), זה לג'ורג' מרטין.

Miss CB

New member
כן ../images/Emo45.gif

(
טאאווו , טי נהנ נה נה נה ני נא נה נה נאווו...
)

נהדר!

דקלה וואו! אני לא מאמינה שראית את המופע הזה, יש לי אותו על קלטת וידאו... (
= ירוקה מקנאה) האיש גאון. איזה עיבודים... תענוג! חוץ מזה, שהקטעים הכי מוצלחים במופע הזה, היו דווקא קטעי הקישור בין השירים שבהם מרטין סיפר על חוויותיו עם הלהקה ומיני רכילויות חמות על ג'ון ופול. והוא אף אמר שזה היה כבוד גדול בשבילו לעבוד עם 2 הכותבים הטובים ביותר במאה ה-20... *הוא יודע על מה הוא מדבר חברים*.

דקלה9

New member
../images/Emo9.gif

גם אני הייתי בשוק שאני שם. זה היה אחד הדברים הכי מרגשים שעשיתי. אגב- גם לי יש את הקלטת המופע...

למעלה