החלשות הין היפני

gypscoun

New member
החלשות הין היפני

שלום לכולכם,

אני מתכנן שהייה ארוכה ביפן בעוד כשנה, ולאחר שתקצבתי את השהות בין יפני, הבנתי שהמטבע נמצא בחודשים האחרונים בשפל הגדול ביותר מזה שנים. אני חושש שתנודות במטבע כלפי מעלה יכולות לעלות לי באלפים רבים של שקלים והייתי רוצה להיערך לכך מראש במידת בצורך.

לכן, אני רוצה לקבל את חוות דעתכם לגבי המגמה העתידית של מטבע הין היפני.
נכון לעכשיו הוא עומד על שער של כ 0.366 מול השקל, ותהיתי האם (לאמיצים שפה) ישנה הערכה גסה לאיפה יעמוד המטבע בעוד כשנה מהיום (אוגוסט 14).

מובן לי שהשאלה פשטנית למדי, ובכל זאת אני סקרן לגבי חוות דעתכם והייתי שמח להצליח לקבל תמונת מגמה כללית. אני לא מצפה לתשובה ברמת הנקודה העשרונית כמובן, אלא יותר על כיוון כללי (ייעלה, יירד, באופן מתון או באופן חד)

מודה לכם מאוד

gypscoun

New member
אכן, ובכל זאת..

אנשים שמעורים בנושא ומתעסקים בו יכולים להביע דעה/השערה על בסיס הנתונים שיש בידיהם.
הרי כל העיסוק במסחר/מט"ח/מניות וכו' מבוסס על התפיסה שבתוך אין-סוף המשתנים (האקראיים לעיתים תכופות), ניתן לפתח כלים מדעיים שיכולים לתת הסתברות כלשהי (לעיתים קלושה, לעיתים גבוהה למדי) בנוגע למה צפוי להתרחש. הרי היה מיותר לקיים פורום מסוג זה אם הכל היה עניין של אקראיות ומזל, הלא כן?

ואם נחזור לשאלתי, מובן לי שזאת שאלה מורכבת. אך אני לא מבקש לקבל ניתוח מקצועי עם אחריות, אלא מנסה להבין את ההתרשמות הכללית של אנשים שמעורים בנושא. אני אסתפק בתשובה כללית כמו "מסיבות כאלה ואחרות הכלכלה היפנית עומדת בפני קריסה ולכן צפוי שהין יחלש", או לחילופין "עושה רושם בחודשים האחרונים שהכלכלה היפנית מתייצבת ולכן סביר שהמטבע ימשיך לעלות" - וכל מה שבינהם (אין לי מושג בזה, כמו שכבר ציינתי).
שנה זה יותר מדי? אז כמה חודשים.

אל דאגה, אני לא אסכן סכומי עתק בשל תגובה כזו או אחרת על-גבי הפורום. אבל מספר תשובות עשויות לתת לי כיוון מסויים - ביחד עם שיקולים אחרים.

rafipips

New member
בוא נתחיל מעובדה פשוטה

לא תמצא סוחרים שסוחרים על - יין שקל .
והמטבע הזה לא קיים בשום פלטפורמט מסחר .
אז זה שבנק ישראל מפרסם שערים יציגים שלו זה עדיין לא מאפשר למישהו לנתח אותו .
חלק לא מבוטל מהסוחרים ביניהם אני לא סוחרים בכלל על יינים .
בנוסף בתקופה הנוכחית כל תחזית מעבר לשבוע הקרוב היא בגדר קריאה בקפה .
נקווה שיהיה מישהו שכן יוכל לתת לך תשובה .
שבוע טוב ומבורך

למעלה