החל מאיזה גיל ניתן לאבחן

EFRATY10

New member
החל מאיזה גיל ניתן לאבחן

באם ילד סובל מבעיות קשב וריכוז?

איריס56

New member
גיל אבחון

אפרתי, בזמנו ניתן היה לאבחן אותם מגיל די מבוגר 3-5 כיום ניתן לאבחן כבר מגיל שנה לפי מה שנאמר לי. בהצלחה, איריס

איריס56

New member
איבחון

ילד הנמצא במעקב טיפת חלב או במעקב רופא ילידם ושם מגלים אם יש לו עיכוב התפתחותי ואז גם מפנים אותו ליחידה להתפתחות הילד. במכון להתפםתחות הילד ישנם אנשים מקצועיים שמאשרים אם אכן ישנה בעיה מוטפלים בה מיידית. במזנו כשהבן הבכור שלי היה בן 8 חודש הבחנתי לאחר שמישהו משך את תשומת ליבי לנושא שאלון לא עושה תנועות ודברים שילד בן גילו אמור לעשות - לי לא היה מושג כי זה היה הבן הבכור שלי. בטיפת חלב אישרו שיש בעיה והמליצו בפני לגשת ליחידה. את חושבת שעשיתי זאת? לא - סבלתי מתיסמונת בת יענה הכנסתי את הראש באדמה בתיקווה שהכל יעלם והכל לא נעלם אלא נעשה יותר גרוע. בסופו של דבר הגענו ליחידה בגיל שנה וכבר אז איבחנו שיש עיכוב התפתחותי. כיום הם יותר מודעים שאם ישנם תסמינים מסויימים זה מעיד על בעיה ומיד משייכים את הבעיה לתסמונת המתאימה. אני מקווה שלא את ולא מישהו אחר יעשה את אותה טעות טיפשית שלי ויגיע מייד לאיבחון ולא יצפה שהבעיה תיעלם מאלייה כי זה לא יקרה. כל טוב, איריס

Diana M

New member
הפרעות קשב וריכוז

מאוד קשה לאבחן ילדים עם הפרעות קשב וריכוז לפני גיל 3-4 מפני שגבולות הנורמה רחבים מאוד. כמו כן לא נהוג לתת טיפול תרופתי לפני גיל בית ספר. אלא אם כן מדובר במקרים מאוד קיצוניים. במקשה של חשד מומלץ להתחיל עם פניה ליחידה להתפתחות הילד ומשם למשיך. בהצלחה דיאנה

EFRATY10

New member
ואיך אפשר לעזור לו שיתרכז בשעת מפגש

וסיפורים בגן ובבית?

למעלה