החל מיום 24/12/23 יחולו שינויים קבועים בקווים: 943,946

connex

Active member
קו 946 צפוי להתבטל

943 - שיוצא מבית שאן בשעה 8:40 ישונה לשעה 9:00

946 - שיוצא מירושלים יהפוך לקו 943 ויצא בשעה 16:15
אפיקים מפעילה את הקו הזה מכורח רכישת אגד תעבורה. אבל הקו לא אמור לעבור לתפעול אגד במסגרת הזכייה בעוטף ירושלים? אין לאפיקים מה לחפש בבית שאן (ואם תשאלו אותי גם לא בראש העין,פתח תקווה, מעלה אדומים, אשדוד,אשקלון,יבנה,רחובות,תל אביב וכנות)

אפיקים מפעילה את הקו הזה מכורח רכישת אגד תעבורה. אבל הקו לא אמור לעבור לתפעול אגד במסגרת הזכייה בעוטף ירושלים? אין לאפיקים מה לחפש בבית שאן (ואם תשאלו אותי גם לא בראש העין,פתח תקווה, מעלה אדומים, אשדוד,אשקלון,יבנה,רחובות,תל אביב וכנות)
המכרז בו זכתה אגד הבת (עד שיהיה שם טוב יותר) לא כולל את כל עוטף ירושלים אלא רק את גבעת זאב ומבשרת (וגם בלי קשר את אשכול קווי בני ברק ירושלים שהוצמד אליהם) ולכן הוא נקרא "עוטף ירושלים מערב".

קווי מטה בנימין ובכללם קווי כביש אלון בואכה בית שאן לא כלולים בו וצפויים לעבור במסגרת אחרת (שעדיין לא ידועה, אולי מכרז) ביחד עם מעלה אדומים.

DAVIDADATO

Well-known member
המכרז בו זכתה אגד הבת (עד שיהיה שם טוב יותר) לא כולל את כל עוטף ירושלים אלא רק את גבעת זאב ומבשרת (וגם בלי קשר את אשכול קווי בני ברק ירושלים שהוצמד אליהם) ולכן הוא נקרא "עוטף ירושלים מערב".
לדעתך חברת הבת של אגד תורכב מנהגים חדשים או מנהגי אגד קיימים?

connex

Active member
לדעתך חברת הבת של אגד תורכב מנהגים חדשים או מנהגי אגד קיימים?
אמנם לא שאלת אותי, אבל אני מעריך שיהיה סוג של יו טרן. הרי כל האשכול התחיל מזכייה של חברת בת של אגד (אגד תעבורה) שנקנתה על ידי אלקטרה ואוחדה עם החברה השנייה שהם קנו-אפיקים. לכן אני מניח שחלק מהנהגים באשכול ימשיכו אצל החברה בת של אגד
גם לי כמה שאלות
איזה סניף של אגד מפעיל את קווים 547,552,560 לערד וקרית גת מאשדוד?
אם זה סניף אשדוד, מדוע גם קוים אלו לא עברו מפעיל?

אמנם לא שאלת אותי, אבל אני מעריך שיהיה סוג של יו טרן. הרי כל האשכול התחיל מזכייה של חברת בת של אגד (אגד תעבורה) שנקנתה על ידי אלקטרה ואוחדה עם החברה השנייה שהם קנו-אפיקים. לכן אני מניח שחלק מהנהגים באשכול ימשיכו אצל החברה בת של אגד
גם לי כמה שאלות
א. אני מאמין שהנהגים יהיו מעורבים, חלקם יעברו מאלקטרה-אפיקים, חלקם יגיעו מאגד וחלקם אולי בכלל ממפעילים אחרים, בדגש כמובן על אלה שפועלים באזור. במקביל לזה שכל המפעילים פועלים כל הזמן להכשיר נהגים חדשים (בעיקר כי יש גם כאלה שעוזבים את הענף לנצח). לא אתפלא אבל אם הרוב של הנהגים ייקלטו מאותו סניף של אלקטרה אפיקים כמו שקונקס ציין.
ב. רק לגבי הדיוק ההסטורי. טגד תעבורה לא זכתה במכרז עוטף ירושלים. האשכול הועבר אליה במסגרת ההסכמים עם אגד ללא מכרז.
הסיפור הוא שבתוכנית התחרות המקורית וההסכם עם אגד משנת 2000 נאמר שברגע שמוציאים 8% מאגד היא כבר יכולה לגשת למכרזים באמצעות חברת בת.
ל-8% הגיעו מאד מהר ואגד תעבורה שהוקמה לצורך זה החלה לזכות במכרזים בקצב סיטונאי (זכתה באלעד כבר ב-2003, רק אחרי שלוש שנות תחרות והפעילה באמצע 2004, ואחר כך זכתה גם בצפון הנגב ולא רבים זוכרים אבל היא זכתה גם בביתר עילית ואחר כך ויתרה על הזכייה לטובת המציע השני.
במכרזים האלה היא ניצחה באמצעות דמפינג, כלומר הצעה נמוכה באופן מחשיד שמעלה ספק לגבי יכולת ההפעלה, שעוד לא היו מנגנונים מפותחים למניעתו (וגם היום זה קשה) והיא יכלה להציע זאת בין היתר בזכות הגב של אגד הגדולה. אם תרצו מעין שיטת מקדונלדס למלחמה ברשתות המבורגר מקומיות (נספוג כמה שנים של הפסד כי לנו יש יותר אורך נשימה מהמתחרים). ועלה חשש אמיתי שהתחרות הצעירה תיגדע באיבה.

לשם כך התכנסו אגד ומשרד התחבורה למשא ומתן על שינוי ההסכם. ובו הוחלט על יעד הרבה יותר רחוק לכניסה למכרזים (שאני לא זוכר מהו אבל הוא הגיע רק עכשיו כשאגד היא בערך 30% מהענף). וומנגד, מאחר שמדובר במשא ומתן אגד קיבלה תמורה אשכולות קווים ללא מכרז להעברה לחברת הבת שלה לתקופת זמן מוגבלת תואמת פחו או יותר לתקופת זמן מכרזית. אלה היו נתניה עירוני, אשדוד עירוני ועוטף ירושלים.
בעוטף ירושלים אגד תעבורה התקשתה להיכנס לנעלי אגד במהירות ולכן הוא עבר בשלבים לאורך כמה שנים, ובכל שלב שהוא מעין תת אשכול ההסכם מסתיים בזמן אחר. לכן מעלה אדומים ומטה בנימין מאוחרים למבשרת וגבעת זאב.

846

Active member
גם לי כמה שאלות
זה אשכול אחר של משרד התחבורה, בלי קשר לסניף אגד שמפעיל אותם

846

Active member

קווי מטה בנימין ובכללם קווי כביש אלון בואכה בית שאן לא כלולים בו וצפויים לעבור במסגרת אחרת (שעדיין לא ידועה, אולי מכרז) ביחד עם מעלה אדומים.
השם הנבחר: "דרך אגד"

846

Active member

השם הנבחר: "דרך אגד"

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2023-12-19 at 13.17.10.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-19 at 13.17.10.jpeg
    KB 173.8 · צפיות: 15
למעלה