החל ממחר אני מתחיל/מתחילה ב...

lupland

New member
החל ממחר אני מתחיל/מתחילה ב...

מי מאיתנו לא מכיר או לא אמר את המשפט הזה כמה פעמים בשנה האחרונה(לפי הספירה הלועזית)? ידעתי וגם דאגו להזכיר לי במשך השנים שצריך לעשות קצת ספורט.אבל מה יותר מענג מאשר לחזור הביתה.להרתיח מים להכין כוס קפה ולהדליק סיגריה.ועוד אחת.ועוד אחת ועוד ועוד.ואז.כמו איזו ציפור קטנה שלוחשת באוזן אתה נזכר שאמרת לעצמך אתמול שהיום תתחיל להתעמל.כי אמרו לך שזה טוב לטובת חילוף חומרים בגוף.שזה מחזק את העצמות ובונה שרירים חזקים.ויש עוד ועוד ואפילו יש כאלו ממשפחת בני האדם אך לא שייכים למשפחת הזכרים שאמרו שזה מאוד "מוסיף" וגם סקסי!!! ביום הכנס הגעתי מוקדם יותר ולאחר כמה זמן ישבנו לנו בשולחן בכניסה בחורה מנתניה.כוכי.ד"ר אליאס טובי.ועוד בחורה שאני לא זוכר את שמה. בשלב כל שהוא דיברתי עם ד"ר טובי שהוא מנהל המכון לאימונולוגיה קלינית מהמרכז הרפואי בני ציון(לשעבר רוטשילד ככה אמרה אימא שנולדה שם) בחיפה והוא הסביר לי את החשיבות שבהתעמלות. מאז עברו כמה ימים וכמו שהזכרתי אמרתי לעצמי כל יום "מחר" "כן כן מחר" ואז צלחה עלי רוח האלוהים היום אחר הצהריים.העפתי את הסיגריה.עליתי על ביגדי מדס ויצאתי לדרך.במקום לרוץ ברחובות היפים בחרתי כמובן לרוץ לשדות רצתי לפחות 5 ק"מ.לא רע יחסית לפדלאה.כמובן שאחרי עשינו תרגילי שחרור וכל מיני סטים. החסרונות:אחרי 2 ק"מ חשבתי שאני נופח את נשמתי.ואולי רק משום הבושה שלי מפני עצמי סיימתי את כל המסלול. משהוא בתוכי אומר לי שמחר אני אקום ואלך כמו רובוטריק. היתרונות: השדות.השטח הפתוח.איזה אויר.וכשעברתי ליד עץ גויאבות כמו שאומרים "השתכרתי" מהריח.אוף איזה ריח. ואחרי "הצלחה" כזאת איך אפשר בלי לקנח את היום באיזה מגש טוב של פיצה. (האמת שידידה טובה הזכירה לי אתמול את תענוגות הג´אנק פוד ובמהלך הריצה כבר תיכננתי את זה )ועוד כמה דקות זה צריך להגיע. זהו.סתם סיפור פשוט שלא דורש תגובה.אלה אם גם את אחותי מתכננת "החל ממחר" לעשות דבר מה ובה לך "להתפאר" שעשית זאת כמוני לפני "המשפחה". אז מקווה שעבר על כולכם יום טוב.אני עוד אשאר על המחשב בשעות הקרובות ולמי שלא.לילה טוב עכשיו אני כבר שעתיים אחרי.שתיתי כמעט 2 ליטר לימונדה של פריגת.

ilush

New member
סחתיין....

הי אסף, כל הכבוד!!!! ברוך הבא למועדון "מי שאיכפת לו מהגוף שלו" (למרות הסיגריות, הקפה והג´אנק פוד..) אין כמו פעילות גופנית לגוף (כמובן...) ולנפש ! כמו שאמרת- לפעמים הרבה יותר נוח אחרי יום עבודה/לימודים (שלא לדבר על יום שבו בכלל לא יוצאים מהבית מסיבה זו או אחרת...) לבוא הביתה, להתיישב מול הטלויזיה/מחשב, לדבר בטלפון,לקרוא עיתון ועוד מיליון עיסוקים אחרים- רק לא לעשות ספורט- באמת, למי יש כח לצאת שוב מהבית, ועוד בשביל להזיע?!?! אבל באמת, הפעילות הגופנית כל כך חשובה לכל אדם, ולדעתי בייחוד לחולי לופוס- היא משפרת את המודעות הגופנית, משפרת את מצב הרוח, מגבירה זרימת דם וחילוף חומרים וכתוצאה מכך מפחיתה כאבים ועוד ועוד ועוד- תלוי כמובן גם בסוג הפעילות שבוחרים. (נשמע קצת מיסיונרי,אני יודעת- מה לעשות, זה חלק ממני, חלק מהמקצוע שלי..) אין אף אחד שיכול להגיד שהוא לא יכול לבצע איזושהי פעילות גופנית. לא כולם חייבים להיות "קרביים" כמוך (ושוב-סחתיין...)- יש עוד המון סוגים של פעילות גופנית ברמות קושי כאלו ואחרות ואני בטוחה שכל אחד יכול למצוא את הפעילות הספציפית שמתאימה לו ביותר. שווה ומומלץ בחום !!! אני מאמינה שלכל אדם מומלץ לשמור על הגוף שלו ולהתייחס אליו בכבוד אבל אנחנו מוכרחים, באמת! אז מעבר לבדיקות ולתרופות, חשוב גם להקפיד על תזונה מתאימה, פעילות גופנית והזנה לנשמה. אז זהו פחות או יותר, שמחה שאסף העלה את הנושא- כך יצא לי להביע את דעתי בנושא שהוא כ"כ חשוב לי. מקווה שהתעורר אצלכם איזשהו חשק להתחיל גם כן ואשמח לעזור ולענות על שאלות בתחום. זה הכל בינתיים, לילה טוב והמשך שבוע טוב, הרבה בריאות, אילנית.

lupland

New member
סחתיין...קרבי עאלק...

תודה לך אלנית.לא צריך להיסחף.לא פייטר/קרבי...עדיין. אבל אני בודק משהוא.אם אמשיך ואתמיד אני מבטיח לדווח לך בעוד חודשיים לפחות. מקווה שעבר עלייך יום נעים. לילה טוב לך אסף

3ויוי

New member
../images/Emo78.gif../images/Emo72.gifאסף נפש בריאה

בגוף בריא ,,,נפש חולה בגוף חולה מתיחות ריצה הם היתעמלות מצויינת וביחוד בשדות,כמו שעשית. לי כאן אין את הלוקסוס הזה ,אני צריכה לעשות הליכה לאורך כביש מלא מכוניות ואין אף גן או פארק לנשום כאן. מכון כושר זה מחוץ לתחום ולמאמן כושר אישי אני יכולה רק לחלום . מה שנותר לי הוא לחשוב שיום אחד אעשה או יוגה או טאי צי.המתאימים לקצב הכואב של אבריי. וזה יהיה כשאתחיל להיתיחס יותר לעצמי. שלך ויוי.

gaia20

New member
אסף יקר, אמרתי וקיימתי....

ובכן, גם מה שאתה כתבת מזכיר לי משהו.... לפני כמעט חודש, קבלתי שטיפת מוח נגד עישון+ התערבות שאני אפסיק לעשן עד סוף השבוע שהיה באותו שבוע.... ופה אמרתי "מעכשיו אני מפסיקה לעשן" (ולו רק כדי לא לצאת "פארשית" בהתערבות...
) יום שבת הקרוב, זה יהיה בדיוק חודש להפסקת העישון שלי. עם הפסקת העישון כמובן גם הנס קפה ירד מהפרק וזכיתי להוריד מחיי שני רעלים- סיגריות וקפה..... אני גאה בעצמי, אמא גאה בי... כולם שמחים שגאיה, החשישניקית שמעשנת כבר 7 שנים... (כן, כן... מגיל 14.... לא טעיתם בספירה...
)הפסיקה בפעם אחת, בניסיון השני (ניסיתי בעבר להפסיק לעשן פעם אחת). אז, אסף.... "אם רוצים...." (תמשיך את המשפט.....)

lupland

New member
"והדרך עודנה נפקחת לארך"

....אושר.נחת.סיפוק..." גאיה.איך עשית את זה? זרקת אותי ואת כל החשישניקים עם ורידי הקפה לטובת החנונים שטוענים שהם בעלי מודעות לגופם? לא אסלח לך לעולם. ומה עם מילותיו של השיר הידועה של אדמורנו זהר ארגוב: "בדד אלך.רק סיגריה איתי.בדד.כמו אויר לנשימה כמו חבר..." גאיה.תקשיבי לי: "בואי הביתה.אני כבר לא אומר אף מילה לא ארים ת´יד.בואי הביתה.הנה הסיגריה כבר דלוקה והקפה על השולחן אז בואי הבייתה". היי.תני חיוך.כל הכבוד לך.אני בדרך....מתישהוא....אגיע....

gaia20

New member
אסף יקירי...

לא זרקתי אותכם... אני רק מראה לכם את אבני הזהב... הדרך הנכונה... בקרוב, אני מקווה שכל מעשני הפורום, החשישניקים שלנו, ילכו בדרכי.... אסף רק שתדע- ההרגשה שעשיתי את זה, זו ההרגשה הכי טובה בעולם.... לפני 3 שנים, שאלו אותי בדיוק באותו זמן כמו עכשיו, אחרי תחילת השנה החדשה, אם הגשמתי איזשהי משאלה בשנה שחלפה לה.... במשך ה 3 שנים האלו, לא הגשמתי כלום, אך השנה בחיוך ענקי, אני שמחה להגיד שזה היה החלום הסמוי שלי, להפסיק לעשן..... אסף, קדימה אחרי....

ilush

New member
כל הכבוד ילדונת !!!!

חזקי ואמצי !!! באמת כל הכבוד- החזיקי מעמד ! אין צורך להוסיף בדבר נזקי העישון, כולנו מכירים ויודעים- הוספת לעצמך בריאות, זה בטוח! ולכל שאר המעשנים (גם אני בינהם...)- לא להתייאש, אני באמת מאמינה שאם רוצים... בנוסף,סיפור קצר שאני תמיד מזכירה לעצמי- באחת ההרצאות של הדאלאי למה, במהלך ההפסקה, מישהו "תפש" את הדאלאי עצמו מעשן! אותו אחד שמטיף לאהבה עצמית, אהבת הגוף והנפש, טיהור הגוף, חיים בריאים וכו´. שאלו אותו "איך ייתכן שאדם כמוך מעשן?" הדאלאי למה ענה שמותר לכל אדם שיהיה לו חטא/הרגל מגונה אחד, אחרת הוא לא בן אנוש. אז זהו, בד"כ אני מתייחסת לעישון שלי כמו אותו חטא (לא שלא קיימים עוד אי אילו, אבל בכל זאת...). זה הכל בינתיים, שיהיה יום טוב לכולם, אילנית

קטיפה

New member
גאיל´ה..

אני מאוד גאה בך! מגיל 14? השתגעת? סתם סתם מי אני שתשפוט אותך.. יש לי חברה כזו..שגררה אותי גם לזה..באסה..

למעלה