החמאס מתחנן ללחם, ולא חושב לשחרר את החטופים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

הכאוס בעזה גובר: "מחבלי חמאס מתחננים לקמח, אם להם אין אוכל - גם לחטופים אין"

רעב המוני, ועדיין עקשנים.

משתפרת1

Well-known member

הכאוס בעזה גובר: "מחבלי חמאס מתחננים לקמח, אם להם אין אוכל - גם לחטופים אין"

רעב המוני, ועדיין עקשנים.
החמאס עצמו שודד משאיות של אספקה הומאנית, ואז מוכר את המצרכים ביוקר. לא אתפלא אם תחקיר כלשהו יזהה שהכנופיות ששדדו את הקמח משתייכות לחמאס. מאחר וההאשמות כנגד ישראל כוללות הרעבה של אזרחים, האינטרס של חמאס הוא לחזק את הטענה הזו, להראות מה שיותר תורים של רעבים ללחם ושל נלחמים על קמח ולזעוק "זו ישראל". יחיא סינואר לא שקל 35 ק"ג כשהרגו אותו, אשתו שנמלטה במנהרות עם תיק מעצב-על לא נראתה מורעבת. לחמאס לא חסר דבר. אך העולם אוכל בתיאבון רב את התעמולה על המחסור ששודדי החמאס יוצרים.

דיברגנט חדש

Well-known member
החמאס עצמו שודד משאיות של אספקה הומאנית, ואז מוכר את המצרכים ביוקר. לא אתפלא אם תחקיר כלשהו יזהה שהכנופיות ששדדו את הקמח משתייכות לחמאס. מאחר וההאשמות כנגד ישראל כוללות הרעבה של אזרחים, האינטרס של חמאס הוא לחזק את הטענה הזו, להראות מה שיותר תורים של רעבים ללחם ושל נלחמים על קמח ולזעוק "זו ישראל". יחיא סינואר לא שקל 35 ק"ג כשהרגו אותו, אשתו שנמלטה במנהרות עם תיק מעצב-על לא נראתה מורעבת. לחמאס לא חסר דבר. אך העולם אוכל בתיאבון רב את התעמולה על המחסור ששודדי החמאס יוצרים.
אכן, לא רק העולם, גם התשקורת הישראלית ומסתבר גם גולשים כאן בפורום :rolleyes:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הזעקות של התושבים מחיר הסיגריות

1,000 דולר לחפיסת סיגריות: עלייתן של כנופיות הבוזזים בעזה. החמאס זועק לקמח

ריקי זו אני

Well-known member
אני מצטערת שאני נאלצת לבלבל מוחם של בני אנוש... בדבר דרך תגמולים לבני אנוש ותוצאות מקוות... שנקבל... או במילים אחרות מקבלי שכר מול העצמאים.
המוני מומחים מחזיקים בדעה שחלוקת המזון חייבת להתבצע ע"י הריבון..., קרי צה"ל כרגע עד שיגיע כח ריבון אחר שיקבל אחריות וזה לא יהיה חמאס או פתח' ושאר טרוריסטים...כי קמח זה כח. סיגריות זה מכפיל כח...
למי העובדה הפשוטה הזו לא מתקבלת? אפשר להגיד רמטכ"ל ואני טוענת שזה חייב להיות שכיר... שאגורה לא תרד משכרו...

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מצטערת שאני נאלצת לבלבל מוחם של בני אנוש... בדבר דרך תגמולים לבני אנוש ותוצאות מקוות... שנקבל... או במילים אחרות מקבלי שכר מול העצמאים.
המוני מומחים מחזיקים בדעה שחלוקת המזון חייבת להתבצע ע"י הריבון..., קרי צה"ל כרגע עד שיגיע כח ריבון אחר שיקבל אחריות וזה לא יהיה חמאס או פתח' ושאר טרוריסטים...כי קמח זה כח. סיגריות זה מכפיל כח...
למי העובדה הפשוטה הזו לא מתקבלת? אפשר להגיד רמטכ"ל ואני טוענת שזה חייב להיות שכיר... שאגורה לא תרד משכרו...
קיימת בעיה רצינית ברצועת עזה ומה שתיארת הוא רק חלק ממנה, אבל מהווה דוגמה מצוינת לסיטואציה. יש פער בין הפיקוד הבכיר של צה"ל לדרג הממונה ובמצב הנוכחי ישראל פשוט לא חותרת להשגת מטרות המלחמה, וממילא זו לא יכולה להסתיים בצורה כזאת (שכן הסיום יבוא רק לאחר השגת מטרות אלו בעקרון).

אז הדרג הממונה הורה, הנחה, פקד. שוין. אבל מי שמקבל את ההחלטות בשטח מה לעשות, זה לא הדרג הממונה אלא הפיקוד הבכיר של הצבא. זה נכון לגבי כל שיטת הפשיטות שרבים (מומחים בטחוניים) יוצאים נגדה ואשר על פניו מונעת התקדמות של ממש. זה נכון ככל הנראה גם בסוגיה שתיארת, של האחריות על הסיוע ההומניטארי.

במצב שאנו נמצאים בו כרגע, אנחנו תקועים. זה לא צפוי להשתנות כל עוד לא יוחלף הפיקוד הבכיר של צה"ל (אלא אם כן יהיה בכוחו להחליף דיסקט מתישהו, אבל אם זה לא קרה עד עכשיו אין לי סיבה מיוחדת להאמין שזה יקרה בהמשך).

ai27

Well-known member
כשצבא ארה"ב מעביר להם מנות קרב - בעזה זורקים אותם בטענה שזה לא אוכל
הסבירו שהם אוהבים לאפות טריות עם חומוס ושווארמה,
לא מנות קרב עם חומרים משמרים.

זה נשמע לך כמו משהו שאנשים רעבים אומרים?

שמלת תחרה1

Well-known member
כשצבא ארה"ב מעביר להם מנות קרב - בעזה זורקים אותם בטענה שזה לא אוכל
הסבירו שהם אוהבים לאפות טריות עם חומוס ושווארמה,
לא מנות קרב עם חומרים משמרים.

זה נשמע לך כמו משהו שאנשים רעבים אומרים?
בדיוק, זה נשמע כמו אנשים שבעים, ומחפשים להרעיש בחינם.

למעלה