החמור ביותר - הפקרת חייל בשבי

קמנצינד

New member
החמור ביותר - הפקרת חייל בשבי

את העסקה לשחרור מחבלים תמורת גלעד שליט היה צריך לבצע מזמן - גם אם היה שליט נחטף על ידי חמאס יום לאחר ששוחרר מהצבא, כאזרח. גם אם זה היה קורה בגלל חוסר זהירות מצדו. גם אם המחבלים היחידים המסוכנים היו נמצאים בכלא הישראלי, ולא מתהלכים חופשיים בשטח, וחמאס היה דורש את שחרורם תמורתו. מדובר בערכים. גלעד כבר נהפך מזמן לסמל, המשקף את ערכינו כחברה וכמדינה; עד כמה אכפת לנו גורלו של חייל אחד, אזרח אחד. כל נכה, בין שהוא נכה צה"ל או מסיבה אחרת, כל אם חד הורית, כל קשיש, כל יתום, כל מובטל, ובכלל כל אזרח וחייל במדינת ישראל - חשוב שיידעו שהמדינה תדאג להם. חייל אמור לדעת, שאם ייפצע יקבל טיפולים ושיקום ואם ייפול בשבי, יפעלו בלי ליאות כדי להחזיר אותו הביתה. מבחינת הערכים שלנו ומבחינת הביטחון הלאומי של המדינה- התמודדות עם ניסיונות חטיפה נוספים והגנה מפני מאות מחבלים שישוחררו בעסקת חילופי שבויים ויחזרו לעסוק בטרור - כל אלה חמורים ומסוכנים פחות מאשר מצב של הפקרת חייל בשבי. (פורסם לא מזמן בעיתון 'הארץ')

Shira Esther

New member
את יודעת

מה חייל אחד ששחררו אותו מהשבי אמר פעם? שהוא ידע שישראל תעש הכל לשחרר אותו, אבל לא במחיר סיכון המדינה. אני בעד עסקה, אבל להגיד ששחרור של מאות רוצחים הוא עניין של מה בכך לעומת שחרור גלעד, זו שטות. אם זה היה עניין פשוט כל כך, עסקה כר היתה נחתמת.

יונה1

New member
אבל אם שמעת את זה במו אוזניך

אז אולי תוכלי לתת לי תאור חיצוני שלו, או פרטים על איפה הוא שירת ומתי נפל בשבי?

Shira Esther

New member
לא שמעתי זאת במו אזני.

שמעתי זאת מפי אבי, ששמע את האיש ברדיו. כשאדבר איתו אשאל על פרטי השבי, אם זה כה משנה לך.

יונה1

New member
אין לך בכלל מושג כמה זה משנה לי

למעשה, אפילו בדל אינפורמציה בנושא הזה, שיכול לחדש לי - מעניין אותי ביותר. אשמח מאד לשמוע את תשובת אביך. תודה מראש!

Shira Esther

New member
מדובר

בחייל שהיה בשבי הסורי, והתראיין בתכנית של טלי ליפקין-שחק.

יונה1

New member
תודה רבה

באמת ידוע לי קצת על שיחות כאלה שהתנהלו בחדר בו שהו הקצינים (לאחר ארבעה וחצי חודשים בהם הוחזקו בבידוד). קשה לי ביותר להאמין שכך גם חשבו כאשר הוחזקו בבידוד בצינוק. אבל זו שאלה ששווה לשאול אותם. חבל שראובן הבריח מכאן את מעט פדויי השבי שהואילו בטובם לכתוב פה. חשוב מאד לספר גם על שבויי מלחמת ששת הימים שהסכימו לדחות את שחרורם עד שישוחררו גם אסירי "עסק הביש". אכן יש סיפורי גבורה יוצאי דופן.

יונה1

New member
כך או אחרת

כדאי לך גם להפנים דברים שבאים מכלי ראשון (מפדוי שבי, ולא ממני או משיחה ברדיו ששתינו לא שמענו): אני אומר לכם מנסיוני האישי, כי אין מחר בשבי. אתה חי ומת כל יום מחדש בשבי. עולמך הפיזי והנפשי תלוי ונאחז בחוט דק שעה שעה. אני חש בכל נימי נפשי את מחשבותיהם ותחושותיהם של גלעד אודי ואלדד ממעמקי הכלא בו הם מצויים. אני יודע שמחשבותיהם מכוונות אלינו, אל עמם, מדינתם וצבאם. אלדד אודי וגלעד מאמינים בכל מאודם, כפי שאני וחבריי לשבי האמנו, יום יום ושעה שעה כי הכל מגויסים, ללא לאות לשחררם. הם מאמינים, כפי שאני וחברי לשבי האמנו, כי המאמץ לשחררו הינו רציף, עקשני וללא פשרות. לא מאמץ של ישיבות ממשלה בימי א' בלבד, לא מאמץ חד פעמי בביקור שר זה או אחר ולא בעת הפגנות, אלא בכל רגע ורגע. על מעוז תקווה זו חיים, ומחזיקים מעמד השבויים בתנאים קשים מנשוא ובמצוקה חסרת גבולות. על שביב תקווה זה בניתי אני את עולמי השפוי בחדרי החקירות ובחשכת הכלא המצרי.

גליתי10

New member
לידעתך כול אזרח עזה שני הוא מחבל בפוטנציאל,אם

תתני לו נשק או הזדמנות, חבל שלא שמעת את הנאום של ראש השב"כ לשעבר...עמי איילון. אז זה כבר לא משנה אם ישוחררו עוד רוצחים. הכול הפך להיות ענין של אגו ומאבקי כוחות על חשבונו של גיל-לעד שליט. ידע כול חייל בישראל, כי לא נשקוט עד שישוחרר ושום מחיר לא יעצור בעדנו. אחרת מי ירצה לשרת בקרבי אם ידע שיש סיכוי שיפול בשבי, ואז יחיה בגהנום נצחי?

למעלה