החמות בעלת לב הזהב. סיפור אמיתי.

עציון

New member
החמות בעלת לב הזהב. סיפור אמיתי.

הרקע: יש לה כלה אחת. ויש לה חתן אחד. יש לה עוד שלושה ילדים מבוגרים. היא עובדת חצי יום מחוץ לבית וחצי יום בתוך הבית. תמיד אמרו עליה: וואלה, איזה לב זהב. איזו בשלנית. איזו מארחת. והיא, עם חיוך ענק היתה אומרת: עזבו, אני אוהבת את זה. ילדיה תמיד סמוכים לשולחנה. היא לא יודעת להגיד "לא". תמיד טורחת. תמיד רוחשת. מקפצת מכאן לשם. עומלת. הדבורה קטנה עליה. כלתה(וסליחה שאני כותב זאת) מעולם לא אמרה לה, עזבי, שבי, נוחי אני אעשה את זה ואת זה. תמיד היא ובעלה באו אל המוכן. החתן הטרי וביתה אהבו אף הם לסמוך על שולחנה. הילדים, ילדים? גברים מבוגרים אצו רצו לשולחן העמוס ולא חשבו שאמנם אין כמו אמא אבל אמא לא יצוקה מברזל. עוד אמש, בשיחת טלפון בין מחותנים, אמרתי לה:" ....למה לא תצאי לחופשה, קצת מנוחה?" והיא? "עזוב" היא אמרה. "זה הכיף שלי".. הבוקר, היא התמוטטה. איבדה הכרתה. וכעת, עומדים הילדים ליד מיטתה בביה"ח וכוססים ציפורניים. "מה יהיה?" הם שואלים. כן. בנות יקרות. כולם חכמים לאחר מעשה. ואל תגידו: מה ,היא לא יודעת להגיד, לא? לא. היא לא יודעת. ואם תגיד הרי היא אוטומטית מכשפה. היא לא ידעה להגיד לא. אבל, אני חותם על כך, כשתבריא ותצא ומביה"ח היא תהיה מלכה. מה זה מלכה? האם אמא של המלכה. אז מנסיון הפרטי שלי, אוסיף לקחים אותם הנחלתי לילדי: 1. הבהרתי לכולם, שההורים שלהם(אני ואשתי) אנשים עובדים (וזה חשוב להזכיר לילדים שחושבים שעבודה זה לונה פארק) 2. ולכן, אין בעיה לבוא ולהתארח. אבל כל אחד שבא, לא בא עם ידיים ריקות. 3. הכנות לארוחות -כולם לוקחים חלק בזה. לא טוב? לא מוצא חן בעיני מישהו? אז תודה רבה. "היום אני חולה- אין קבלת אורחים". 4. אולי זה נשמע עד כה אכזרי. רוע לב. לא ולא. נשבע לכם שהכל מתנהל על הכיפק אם כי פה ושם יש חריקות אבל כאלו שניסלחות. ולאחר מגילה כה ארוכה אשמח לשמוע ולקרא תגובות.

M A M

New member
לא מכירה את המחותנת/חמה אבל...

מההכרות שלי עם אנשים אני יודעת שיש כאלה שפשוט נהנות לקחת הכל על עצמן וזה לא שמישהו לא רוצה לעזור גם, אלא פשוט מרגישים לא נעים לעשות זאת ליד אחת כזאת. מה שכן, אני מצדדת מאוד בגישה שלך להגיד לילדים שההורים שלהם גם הם בני אדם עם קשיים וכו´, ועל-כן כל אחד צריך לשים יד. גם אמי נקטה בשיטה זו ולמרות שלפעמים זה מעצבן, בסה"כ כולם יודעים היום להעריך את האופן הישיר הזה, ככה מרגישים בנוח באמת ובלי נקיפות מצפון, וגם לילדים עצמם יש סיפוק מזה שהם לא עול על צווארי הוריהם. כשאני באה לאמי לשבת - תמיד עם עוגה ועוד משהו בשבילה, קרם-גוף או משהו כזה, היא גם נהנית מהיחס וגם אני מרגישה שעשיתי לה טוב. כמובן שהכי חשוב זה לעשות הכל ברוח טובה ומתוך אהבה וכבוד הדדי. אני מקווה שאוכל ללכת בדרך זו גם כאשר אני אהיה חמה. בהצלחה לכם.

הגנובה

New member
בוקר טוב אליהו../images/Emo124.gif

אני לא מבינה את השיטה הזו שכולם באים להתעלק על בת-חוה אחת כל הזמן! אנחנו משפחה די גדולה - אנחנו ארבעה ילדים - שניים נשואים עם חמישה נכדים בינינו, אמא שלי אלמנה... אנחנו חוגגים את כל החגים ברוב פאר והדר ומכינים מטעמים ממטעמים שונים... אבל לעולם!! לעולם לא!!! לעולם לא נופל כל הארוח על המארחת בלבד! כל אחד מביא איתו את המנות שהכין לפי חלוקה שהחלטנו עליה ביחד... אימי, גיסתי ואני מתאספות, מחליטות מה נכין לאכול, מחלקות בינינו את המטלות... וכך כולנו מגיעות רעננות לארוחה - לאחר הארוחה מתחלקים כולם בנטל של הכלים והסידור ואז יושבים ביחד עד השעות הקטנות של הלילה, מדברים, צוחקים, רוקדים והחג מורגש בכל אחד ואחד מאיתנו! לא יותר טוב ככה?

סמך

New member
רגע, רגע, רגע!

ציטוט מדבריך: ". כלתה(וסליחה שאני כותב זאת) מעולם לא אמרה לה, עזבי, שבי, נוחי אני אעשה את זה ואת זה. תמיד היא ובעלה באו אל המוכן" - סוף ציטוט. ולמה הכלה צריכה לומר (או לעשות)??? הרי היא האורחת. בעלה, הוא בן הבית בבית אימו. ואם אימו חינכה אותו שאינו צריך לעשות דבר - שתאכל את מה שבישלה.

עציון

New member
בעצם למה לא הכלה?

כתבתי את ענין הכלה מאוד בזהירות כי ידעתי שתבא תגובה שכזו. אבל, מדוע הכלה לא תציע עזרה לחמותה? מה כבר יכולה ההצעה לזעזע? לא ידועים ולא מוכרים לך הצעות של אורחים למארחים להושיט עזרה? אז מה, בגלל ההגדרה "כלה" היא פטורה ממתן עזרה? לגבי הבן. הוא זה שאוכל אותה לבסוף. אימו אומנם כרעה נפלה שדודה אבל הוא עכשו אוכל את הלב....

סמך

New member
ובכל זאת, אם הכלה רואה את הנוהג

בבית - האמא מתפקדת כשפחה, והבנים לא נוקפים אצבע, למה לה לנהוג כיוונית ברומא? (וברובד אחר - למה להרגיל את בעלה למצב דומה מבחינתה - היא השפחה, הם האפנדים???) מה שהקפיץ אותי, כמובן, זה הציפייה מכלה, לנהוג בשונה מבעלה, רק מפני שהיא אישה והוא גבר. אצלי בבית - גם לבעל וגם לילדים תפקידים שווים בנושאי מטבח ונקיון. (ובע"ה - את הכלות שיבואו יום אחד, הבנים שלי יארחו על הצד הטוב ביותר).

מוכר ועם המון מוסר השכל בסופו../images/Emo10.gif../images/Emo8.gif

כמו שאומרים בחבר´ה של הילדודס : "אתה יודע להביא אותה בקטנות ומתחת לחגורה"
אבל פה נגעת לי בניתוח!
לפחות 1/2 מהסיפור הוא המשפחה שלי, והחצי השני (ועוד טיפה) זה הצד של בעלי. אצל אימי (שהיא כבר די מזמן לא בת 16 שנה) כולם באים להתארח על מוכן וזה כולל הכל כולל הכל. בנותיה (אני ואחותיי הבוגרות מימני במעט) נוטלת על עצמן את המשימות הקשות כמו קניות בחצי השני של העיר, סחיבה, הסעתה למספרה בסוף יום העבודה להתפנק בערב חג, עריכת השולחן, פינוי ונקיון הרמטי של הבית לאחר האירוע. צר לומר (למרות שלכולם יש ילדים) אבל מיד בתום הארוחה שתי גיסותיי "הנפלאות" פתאום מגלות שתוך כדי ארוחה נולדו להן ילדים (לאחר שבמשך הארוחה לא שמו לב ונתנו לילדיהם לשבור חצי בית ורק בצרחותיי היו חוזרים לשולחן או יוצאים לחצר) וצריך לטפל בהם!!!. אז כמובן שהעבודה שוב לא מתחלקת והגיסות הן האורחות לכללללללל החיים. אצל חמותי הסיפור בטיפה שונה כש האורחות כאן הן בנותיה ! שתי בנותיה כל כך עצלניות שאם (חלילה) היו מתות בתעודת הפטירה בסעיף סיבת המוות היה כתוב : ע צ ל נ ו ת !!!. חמותי שהיא אישה מאוד לא בריאה ומזמן כלו כוחותיה, יודעת שאני והכלה השנה נרים ארוחה לתפארת מדינת ישראל כשכל דרישתינו מימנה לדאוג לעריכת השולחן יחד עם חמי ולעשות את הסלט האהוב של ילדיה. ואני והכלה השניה שכורעות תחת הנטל עם עבודה בחוץ, משפחה בבית והכנות רבות לא מקבלות ולו תמיכה אחת קטנה מבנותיה העצלות למעט: מה אתן מכינות? (בקול מתפנק ומעצבן)והפלא ופלא בתום הארוחה שוב נולדים ילדים חדשים המחייבים אותן (הנסיכות) לטפל בהם ולא לעזור בפינוי ונקיון. צ´מעו : הארוחות הללו זה שגעון של דבר, עוד חג בשנה ותהיה התפוצצות אוכלוסין !!!! אתה זוכר שרשמתי בהתחלה שאני באה סינדרלה ויוצאת ליכלוכית? בגלל זה !

עציון

New member
סיגל, הנה זה בא...

לפחות שמעתי ממך זו הפעם על כלות שלא נוקפות אצבע . את קוראית להם "גיסות" אבל הן כלות אימך. ובכן, בנקודה זו אנחנו לא חולקים. (וזה למעשה סתירה לדבריך, שברגע שמתקיפים כלות את עומדת מאחוריהם וחושפת שיניים חדות...). אני בכל זאת מציע, לפחות כדי לצאת טוב מהענין וברוח טובה, תבואי ליכלוכית ותצאי צחורה כשלגיה.

כן כשזה מדבר על גיסותיי../images/Emo6.gif

אבל אל תשכח שגם אני כלה (ולא כבדה
) אז לחמותי אני נהדרת (לדבריה) וגם לאימי (אין כמוני) אבל גיסותיי הנצלניות מוציאות אותי מדעתי
(הן מצד משפחתי והן מצד משפחת בעלי ) למרות...... שלעסתי גיסה אחת אתמול (ואשמור על השניה לשעת חירום בלבד
) יש למישהי גיסה להלוות לי עד השבוע הבא

בולי27

New member
עציון, לא ידעתי שהמושג כלה=עוזרת

או יותר נכון עוזרת בחינם... כן אני אורחת, ואם הילדים של חמותי לא עוזרים למה אני צריכה לעזור? אני הכלה אז אוטומטית אני גם העוזרת???? פעם הייתי מתווכחת עם חמותי שתיתן לי לעשות משהו, לעזור, אבל אי אפשר לעשות אצלה כלום! וחוץ מזה אם כבר מישהו צריך לעשות משהו זה שתי הבנות שלה ורק בסוף אני, כי מה לעשות אבל אני כן אורחת..... חוץ מזה כשבאים אלי הביתה אני מבקשת ממישהו להביא אוכל? לנקות אחרי? אז לא רק שאני לא מבקשת, פעם אחרונה שחמותי באה להתארח אצלי היא הביאה איתה את האוכל. לא אכפת לי (באמת שלא) אם היא מתעקשת להאכיל את כולם באוכל שלה (אבל ממש לא איכפת לי) אבל..... חמי שראה שגם אני בישלתי, העיז לצעוק עלי שהעזתי להכין אוכל (בביתי שלי כן?) אז יש אנשים שלא מגיע להם עזרה. ואני עדיין בעמדה של כלה היא לא העוזרת של אף אחד. אם כולם עוזרים אפשר להצטרף, אבל לצפות ממנה שתעשה הכל???

smagi

New member
אם הגיסות שלך עצלניות..

ואת תנהגי כמוהן זה הופך אותך לאחת מהן! אם זה מה שאת רוצה להיות... בקשר לאוכל שחמותך הביאה וההערה של חמך לדעתי הכוונה היתה טובה אבל לפעמים מרוב שהסאה גדושה אנחנו מפרשות את הדברים בצורה שלילית. הלוואי ולי היו מביאים הביתה אוכל ולא הייתי צריכה לשבת ולבשל.

בולי27

New member
אם אמא שלהן חינכה אותן ככה שהיא

המשרתת שלהן, זה לא אומר שבגלל שיש לי חינוך קצת יותר טוב אני גם צריכה להיות המשרתת שלהן. ואני מצטערת מאוד אבל אני לא המשרתת שלהן, ומבחינתי אני מוותרת על כל "התענוג" של הארוחה אצלהם! ובקשר לחמי, אם היית שומעת איך הוא צעק עלי לא היית כל כך בטוחה שהיתה לו כוונה טובה. הוא ראה בזה עלבון שאני הכנתי אוכל (כי אולי אני לא סומכת על אישתו שתביא אוכל, או חס וחלילה אני רוצה שבעלי יאכל מהאוכל שלי) לא יודעת את הסיבה בדיוק, אבל כוונות טובות אי אפשר לשייך לה בכל מיקרה. לפני מספר שבועות, הכנתי לחמתי עוגה והבאתי איתי, סתם בלי שום מאורע. (לא יודעת מה נפל עלי), היא הראתה לי המון שימחה על העוגה. וכשהיא הגישה קינוח היא שמה גם את העוגה שאני הכנתי וגם את העוגה שלה, שתיהן היו שמרים כך שבאמת אחת מהן היתה מספיקה, אבל היא לא רצתה להעליב אותי (כנראה) אז היא הגישה את שלי, אבל גם את שלה (וכמובן שלכולם היא הגישה משלה) וכשקמנו ללכת היא החזירה לי את העוגה ואמרה לי שניקח אותה אנחנו....(לא לקחתי אותה, אבל זו פעם אחרונה שהבאתי איתי משהו!)

עציון הראה מזוית ראייתו ../images/Emo98.gif

ואנו מראות מזוית הראיה שלנו. חשוב להדגיש בולית שלכל מטבע יש שני צדדים. (למרות שאת וגנובית תוכתרו לבסוף בזכייה הכי גרועה של החמות/ם בפורום
) בערבית מרוקאים (חמה = עם ניקוד של צרה מתחת לח´ ופתח מתחת ל מ´ ובמילעל) התרגום לעברית הוא : חום גבוה !!!! ועכשיו תני לדמיונך דרור

עציון

New member
בולי 27: כלה עוזרת?? לא לזה התכוון

המשורר. הכלה מצטרפת לכל השאר ולא מנקה הלק(מה שכתבתי לפני שבועיים) דוקא שכולם עוזרים. אבל הבה נניח לזה. אנחנו טוחנים מים. הכלה צריכה- לדעתי, להציע עזרה. קיבלו ההצעה=מה טוב. לא, לא צריך טובות. אבל לפחות היתה נחמדה וזה לא עולה כסף ובשורה תחתונה גם לא שמעתי שמישהי מתה בגלל הצעת עזרה. לי היה מקרה דומה כפי שסיפרת. אלא, מאי, קצת הפוך. אישתי הכינה את כל האוכל לשבת וכלתי הטריה הביאה עימה אוכל. מה אמרתי לה? "ע...את גדולה.מה שהבאת יהיה התוספות וטוב שהבאת כי י...כבר על הפנים." דהיינו, ואני חוזר על כך בפעם המי יודע: כל עזרה תבורך. ובעברית: את מכבדי אכבד ואפילו יותר....

nightroll

New member
אצלנו

ההורים שלי אמרו לנו רק לעזור לערוך את השולחן ולהוריד ממנו ולעשות כלים. את הבישולים הם באמת אוהבים לעשות בעצמם, ואני לא מתווכחת. פעם בכמה זמן הם מבקשים שנביא קינוח, לא יותר. וכדי שנבוא ונרגיש בנח הם קנו שיהיה להם בבית בשבילנו: פורמולה, דייסה, בקבוקים, חיתולים, מגבונים, לול, רזרבה של מצעים. אמא של בעלי מבקשת מאיתנו להביא איתנו הכל, כולל מצעים ואוכל. אני מבינה את זה עד לנקודה הזו: למה אני צריכה להביא והבת שלה לא? בעיקר בתקופה שבה אני הייתי עם ילדה ובהריון עם הבן, שבוע לפני אישפוז, והבת שלה היתה נשואה ללא ילדים וללא הריון וללא בעיות. אגב, למרות שזה היה בעיני מעוות לחלוטין, חשקתי שיניים, הבאתי מה שנתבקשתי להביא, ולא אמרתי כלום לא לה ולא לבעלי. אין לי הערכה כלפי חמותי, אבל אני לפחות משתדלת.

mrq

New member
לעציון!

אתה וואלה ואחלה צודק. ורציתי לומר לך שאני לא נשואה אבל בשביל חמתי לעתיד אני עושה הכל לא משנה מה. ואמא שלי גם לפני וגם אחרי שעברה ניתוח אני עדיין עושה את מה שאני עושה. ניקיון, כיבוס, גיהוץ, ואני מאוד אוהבת את זה. אני עושה את הכל מכל הלב.

למעלה