החמרה במצב קבלת החלטות

eyaala

New member
החמרה במצב קבלת החלטות

שלום לכולם
בננו בן 5וחצי שנים נולד עם קלאבפוט חד צדדי טופל בדניס בראון עד גיל 3 ושלושה חודשים...
הכל היה טוב עד שלאחרונה חלה נסיגה.
היינו בועדה טרום ניתוחית והומלץ לנו לנתח העברת גיד ובאותה הזדמנות גם הארכה(לא היה צורך בהארכת גיד בעבר)
היינו גם אצל פנסקי ליעוץ והוא המליץ על סדרת גבסים של 8 שבועות על מנת להשיג תיקון מושלם(הכוונה לאותם גבסים כמו בהתחלה עם סיבוב של הרגל והעקב) ולאחר שיושג תיקון נשקול כיצד להמשיך האם בפיזיוטרפיה או ניתוח.
אנחנו מתלבטים כיצד להמשיך הלאה אנחנו חלוקים ביננו כל אחד חושב אחרת וזה לא פשוט...
אשמח לשמוע הורים שהיתה להם נסיגה מה הם עשו... האם קודם השיגו תיקון ע"י גבסים? או ישר ניתוח...
האם יש פה מישהו שהיתה לו נסיגה וטופל אצל פנסקי עם גבסים והדבר מנע ניתוח?
תודה לכל הקוראים והעונים
אמא דואגת ומבולבלת

טאניוש

New member
היינו שם

בדיוק אותו סיפור. נסיגה בגיל 5 וחצי, תור לניתוח, גבסים + חזרה לנעליים בלילה. כרגע עם "אפוס" ובמעקב. מטופלים של דר' פנסקי. הילד בן 7 וחצי. אכן לא היה ניתוח עד כה, ואם נצליח לשמור על מצב הרגליים הקיים - גם לא יהיה צורך בו
. האמת שכרגע די שכחנו מעניין הקלאב פוט
.
אני יכולה לשלוח לך מס' טלפון שלי במסר במקרה ותרצי לדבר.
בהצלחה!

Tom לי

New member
שאלה על אפוס

היי טאניה,

הילד שלי בן 6, אנחנו מטופלים אצל פרופ' ווינטרוב שלא מאמין ב"דברים שלא נחקרו והוכחו מדעית" וזה כמובן כולל את נעלי אפוס. אני דווקא פחות שמרנית ותמיד מחפשת עוד משהו לעשות כדי לשפר את המצב. הרגל של תום נכנסת פנימה בהליכה, לפי ווינטרוב לא מדובר בנסיגה אלא בתיקון מקסימלי התואם את מידת החומרה של הק"פ אבל אני בכל זאת לא שקטה ושוקלת כן לנסות את האפוס. יש לי כמה שאלות:

1. האם פנסקי המליץ על אפוס או שהתחלתם באופן עצמאי?
2. כמה זה עולה והאם מקבלים החזרים מק"ח?
3. כמה שעות ביום צריך להיות עם המעליים? אתם יוצאים איתם החוצה או רק בבית?
4. כל כמה זמן צריך לנסוע לחברה לכיוונון הנעליים?

תודה

טאניוש

New member
תשובות

1. כן, בהמלצת דר'פנסקי.
2. אחרי מימון של ק"ח, עולה בסביבות 2000 ש"ח לשנה, זה כולל ערכה + מספר ביקורים (לא זוכת כמה, אבל מספיק...). אם המידה מתחלפת תוך שנה וחצי, מחליפים חינם. ללא השתתפות של הקופה, עולה בסביבות 10000 ש"ח. בכדי שהקופה תממן, בהפניית האורטופד צריך להיות כתוב משהו על בעיית ברכיים. הרופא לא יכול לכתוב את מה שאין, אבל ק"פ זאת בעייה מורכבת, כך שכנראה אפשר לראות גם בעייה בברכיים, רק להזכיר לרופא שחשוב שיציין את זה.
3. כמה שיותר. אנחנו מצליחים בין שעתיים ל-4 שעות, וזה בסדר. בהתחלה נועלים רק בבית, אחר כך גם בחוץ. אפשר ללכת איתם גם למסגרת. הרעיון הוא לעשות פעילות רגילה איתם. לא מומלץ לטפס על מתקנים, מסוכן...
4. פעם בחצי שנה, אלא אם כן מתעוררת בעיה כלשהי.

בהצלחה!

oriala2

New member
גם אנחנו היינו שם....

הי
עברנו אותו סיפור כמוך וכמו טאניה. אוריה הייתה בערך בת 5 כשחלה נסיגה. עד אז טופלנו בהדסה אצל פרופ' פורת. אוריה הייתה עם דניס בראון עד גיל 3 (לפי ההמלצות שהיו אז). כשחלה הנסיגה המליצו לנו על ניתוח ואז פגשנו את ד"ר פנסקי המדהים. הוא המליץ לנו אותו הדבר ואכן השתכנענו שאין מה להפסיד. אוריה עברה סידרה של 4 גיבוסים (תקופה שזכורה לה עד היום ככיפית במיוחד!) ואז קצת פזיותרפיה ונעלי אפוס (שלאחרונה לא ממש מתמידה איתם אבל משתדלים...)
נכון להיום היא לא צריכה ניתוח ואנחנו מקווים שכך יישאר. הק"פ לא ממש "נשכח" משיגרת יומנו כי מאז נולד גם איתן שכיום בן שנתיים וישן עם נעליים כל לילה אז יש לנו תזכורת...
עד כדי כך שכבר שבועות שלא נכנסתי לפורום שפעם ביליתי בו מספר פעמים ביום...אם תרצי לשוחח שלחי לי מסר ואשלח לך את המספר שלי.
בהצלחה רבה!

eyaala

New member
תודה ושאלה...

למה הכוונה נעלי אפוס גם אצל טניה ראיתי אפוס לא ידעתי למה הכוונה זה נעליים?
בת כמה אוריה היום?

oriala2

New member
לשאלתך...

אוריה היום בת 8 וחצי, 3 שנים אחרי הנסיגה.עד לא מזמן הגענו לביקורת כל שלושה חודשים אצל ד"ר פנסקי (יחד עם איתן, טיול משפחתי...) ויש לנו ביקורת באוגוסט בתקווה שהפעם הוא יתן לנו "חופש" של חצי שנה עד לביקורת שאחריה (למרות שאנחנו תמיד נהנים להגיע אליו!)
לגבי נעלי אפוס תכנסי לאתר של אפוס ותמצאי הרבה מידע ותמונות על הנעליים. בעיקרון הנעליים "מאלצות" את הרגל כל הזמן לשמור על שיווי משקל, מעין פיזיותרפיה, בגלל כדוריות גומי שנמצאות בסוליה. כל כמה זמן אנחנו נוסעים לאפוס כדי לכוונן את הנעליים שזה די טרטור וגם אפילו יקר מאוד מאוד אבל כנראה שווה את המאמץ. זה שיפר לאוריה את ההליכה (באפוס דורכים על מסלול מיוחד וממוחשב שבודק פרמטרים שונים בהליכה ואפשר להשוות אותם עם נעליים ובלי נעליים וללא ספק יש שיפור עם הנעליים)

רק רציתי להגיד לך

המון המון בהצלחה בכל מה שיהיה, יוצא לי לחשוב עליך הרבה... ואין לי עצות בנושא :(

והמון המון תודה לך על הנעליים.

eyaala

New member
הי

תודה רבה!!
השמחה היא שלנו שיכולנו לעזור

את מוזמנת להיות בקשר ובכלל אני פה לכל שאלה עידוד או עזרה מכל הלב...
איך הולך לכם? איך ההסתגלות לנעליים?
מקווה שעובר לקטנציק בקלות

פרלמנים

New member
הי, טוב לראות אותך כאן, למרות הנסיבות

האם וייגל המליץ על הניתוח?
אני חושבת שתמיד אפשר לפנות בעתיד לאופציה הכירורגית והפחות שמרנית, אבל כדאי מאוד לנסות קודם את האופציה של הגבסים, כדי לדעת שעשיתם את המקסימום לפני שהגעתם לחדר הניתוח.
מצטערת שלא עניתי עד עכשיו, עניינים טכניים שנפתרים לאט לאט...

eyaala

New member
הי

הי
אכן וייגל המליץ על הניתוח והיינו בועדה טרום ניתוחית בשניידר שקבעה באופן חד משמעי שצריך לנתח.
אני מאוד חוששת מהניתוח ומעדיפה את האופציה השמרנית בעוד שאייל מעדיף ניתוח(לא מעט עימותים בנושא והלחץ רק מוסיף)...
היינו אצל פנסקי כזה מקסים פלג אוהב אותו והוא התלהב ממנו בטרוף היתה כימיה טובה .
קבעתי תור לפנסקי לגבסים ואני מקווה שגם אנחנו נצליח להמנע מהניתוח... יהיה קשה עם הקטנציק אבל נעבור את זה ... אנחנו עוברים לקיבוץ בסוף החודש והכל יצא יחד...
מקווה שהכל טוב אצלכם ד"ש חם לאסף

פרלמנים

New member
הי יקירה

אצלנו הכל מצוין, תודה לאל.
אשמח לשמוע על ההחלטה לעבןר לקיבוץ (זוכרת שהתלבטתם בנושא הזה בעבר), לאיזה קיבוץ?
איך בסופו של דבר החלטתם על פנסקי?

מצרפת את ההודעה הזו על הנסיגה ל"שאלות הנפוצות" בעניין נסיגות, ואשמח להתעדכן כאם בפורום על כל התפתחות.

אמסור ד"ש לאסף, מסרי גם את לכל הגברברים ...

למעלה