החמרה וניידות-זקוק לעזרה

israel1963

New member
החמרה וניידות-זקוק לעזרה

עברתי ניתוח בגב והשתל לי שתל מתכתי , במשך תקופה של שנה הייתי ב-100 אחוז נכות. המנתח שבדק אותי לפני שבוע ,ראה שיש צליעה קלה וגם לא קבועה ,כמו כן הנני בעל נכות של 36 אחוז . אני מטופל קבוע במשככים ,וכן מקבל טיפול פיזיוטרפי קבוע,יש לי בעיה בהפניית הראש לצד שמאל. הייתי רוצה לדעת האם להגיש על החמרה וגם על ניידות עקב חוסר יכולת לעתים לרדת מהאוטו ולהמשיך ברגל?יש סיכוי לתו נכה? אני מדגיש כי הנני עובד ולא מקבל שום תמיכה. לכן האם תהייה התייחסות אלי בועדה ,או יטרטרו כרגיל?יש סיכוי להגדלת האחוזים ומה זה נותן? אשמחת לקבל תשובתכם

הטבות הניתנות לנכים

עובדים, ניתנות באופן כללי באחוזי נכות גבוהים מאד, בד"כ 80% נכות ומעלה. כיוון שאתה עובד ואין ירידה משמעותית בכושר ההכנסה שלך, בהנחה שאינך נכה קשה עדיין, ספק אם קביעת דרגת נכות רפואית קצת יותר גבוהה, תיתן לך משהו. אשר לניידות. בהסכם הניידות קיימת רשימת ליקויים שעל פיה נקבעים אחוזי המוגבלות בניידות. לא ניתן לסטות מן המבחנים הקבועים שם. שאל את הרופא שלך האם אתה מתאים לאחד מן הליקויים הללו. אם כן, בהחלט כדאי לבדוק את נושא הניידות.

ניידות

הוועדה לניידות איננה עולה כסף. ואיננה קשורה ללקות כללית. היא נפרדת לחלוטין. תוריד מהאינטרנט, אתר המוסד לביטוח לאומי את הטופס הצהוב ותגיש אותו למילוי לרופא הבכיר שמטפל בך במרכז רפואי. אם הרופא חושב שאתה זכאי, גם אם הבעיה שלך איננה רשומה בסעיפים, הוא יכול להוסיף אותה בכתב יד. צלם והגש למשרד הבריאות באיזור מגוריך או באמצעות המל"ל. תוזמן לוועדה רפואית שתקבע. בהצלחה.

רק כדי להסיר ספק

ליקוי שאינו מופיע ברשימת הליקויים בהסכם הניידות, אינו מזכה בניידות! לא ניתן לעשות "התאמות" בקביעת דרגת מוגבלות בניידות.

israel1963

New member
אני מבולבל

זה סותר את מה שאתי הסבירה לי.כי לי אין סעיף שמתאים לטופס של מל"ל. אבל יש צליעה קלה . מה עושים בכל זאת? מהמבולבל

דברי נכתבו על יסוד הכרותי את ההסכם

והפסיקה שהתגבשה סביבו, וניסיוני האישי לאורך שנים בערעורים לא מעטים לבית הדין לעבודה על החלטות ועדות ערעורים - ניידות. צר לי, אך זו תשובתי הטובה ביותר. עד היום לא נתקלתי ולא קיבלתי מידע מהימן, על מקרה אחד שבו נקבעה למבוטח מוגבלות בניידות שלא על פי רשימת הליקויים שבהםכם הניידות. אגדות אורבניות, לעומת זאת, יש למכביר, לא רק בתחום דיני הביטוח הלאומי.

למעלה