החנוך החילוני הקלוקל

החנוך החילוני הקלוקל

ש"ס - חינוך למופת ש"ס מחזירה את יהדות המזרח, ביחד עם כל עם ישראל, אל השורשים האמיתיים של פאר ישראל: תורת ישראל. בעוד שבוגרי בתי הספר של מדינת ישראל יוצאים לסמים, לפשיעה ולרצח, הרי שבבתי הספר של ש"ס אין פשע. אין סמים. ובכל היהדות התורנית האותנטית במדינת ישראל )מה שקרוי ´חרדים´( לא היה מקרה רצח אחד)!( בכל תולדותיה, בעוד שאנו רואים את בוגרי החינוך החילוני הקלוקל רוצחים זה את זה בשל שריטה ברכב, בשל כיסא נוח בחוף הים, בשל עקיפת רכב. אנשים רוצחים את הילדים שלהם. ילדים רוצחים את ההורים שלהם, ועל זה אמר הנביא: "לולא ה´ צבאות הותיר לנו שריד: כמעט כסדום היינו, לעמורה דמינו" (ישעיה א).

אפילו גוברנור הקשקשן שותק למקרא

דברים ברורים אלו. החינוך החילוני הוא קלוקל. ומוביל בהרבה מקרים לפשע. בניגוד לחינוך על פי התורה שמעצב אנשים בעלי תרבות ולא חיות טרף. וכמו שאמר אברהם אבינו "רק אין יראת אלוקים במקום הזה והרגוני על דבר אשתי".

G o v er n o r

New member
´ש"ס מחזירה את יהדות המזרח, ביחד

עם כל עם ישראל, אל השורשים האמיתיים של פאר ישראל´ הצחקת אותנו. עמיתי המלומדים ואני התמודדנו בחודש האחרון עם פרי ההלולים של מערכת החנוך המחנכת לבורות, בערות ופאגאניות, דלעת170, רוני חץ, בועז מצגר, מצגר בועז, מגהמוח, uuuaaa, עלה זית, לחנך/לחבך/קלארק/בוש/קראוט, סולון ודומיהם ו"שרפנו" להם את העכוז בלא יגע (without really trying). איני מכיר את ה"ספורים" שלך, מתנשא, אשר, לאמיתו של דבר, נחות מאסקופא. אחי ואחיותי "ילדים טובים", בוגרי מדעים, בעלי חשיבה בקורתית, נטולי הזיות בין אזניהם, ואני מקווה ללכת בעקבותיהם. מערכת החנוך של ש"ס מחנכת לשתי מטרות בלבד: (1) התרבות (reproduction) (2) הצבעה בבחירות לפי הנחיה מגבוה

G o v er n o r

New member
לא זכורה לי אלימות בתיכון אותו

בגרתי ולא חונכתי לאלימות. אתה ובני מינך חונכתם לבערות. זה נעלה מכל ספק. אגב, האם נטישתך את "מופתי" חז"ל והמנוסקריפטים ופניתך לעניני חנוך מהווה הודאה בשתיקה כי _הובסתם_ בעניני "מופתים" ?

לא.רק שנמאס לי לטחון מים איתך. וכדי

שתדע שיש לי תשובות אומר לך בקצרה. 1. התימנים לדוג´ מחזיקים בידיהם ס"ת שמסורתם מיוחסת לבית ראשון והם אותו דבר כמו שאר ס"ת מלבד 2 מקומות : " לא יבוא פצוע דכא" בא´ במקום דכה בה´ בשאר נוסחים. 2. מגילות קומראן הם של ספרי ירמיהו ולא חמשת חומשי תורה שזה מה שנוגע לעניננו. 3. מדובר על כת שפרשה מהזרם המרכזי בעם ישראל. היא פרשה כמו הצדוקים הקראים השומרונים והנוצרים, מחבר המאמר כותב שמי שכתב את הנוסח כתב לא שמר כ"כ על המקור והוסיף לפי לשונו ושיקול דעתו. זה ודאי לא היה אצל הפרושים. 3. מדובר על תקופה שאחרי אנשי כנסת הגדולה שלטענתו גיבשו את הספרים. (אני מסכים שהם סידרו את הספרים של הנביאים והכתובים וקבעו מה יכנס ומה לא לתנ"ך אבל לא סידרו את החמשה חומשי תורה). 4. ייתכן שבגלל בעיות הנוסח גנזו את הספרים הללו. זו ההלכה לגנוז אותם בכדי חרס או לקבור אותם כמו שעושים היום. 5. יתרה מזו, בתקופת התנאים שהיתה סמוכה מאוד לאותה תקופה נדרשו דרשות ממילות התורה איך הם יכלו להסתמך על דיוקים במילות התורה אם היה ידוע להם שזה לא ודאי הנוסח המקורי. (בגלל קרבתם לתקופה הם ודאי ידעו היטב מה קרה שם. זהו לנושא הזה. אני לא מתכוון לנהל איתך עוד דיון בנושא חבל על הזמן. לא מגמת האמת עומדת לנגד עיניך ולנגד הפרופ´ ההוא יש לכם אינטרס לכפור כמו שאמרו חז"ל "לא חטאו ישראל בעגל אלא להתיר להם עריות בפרהסיא".

G o v er n o r

New member
לא. אין לך תשובות. וכן. זה בסדר

גמור לזהות תבוסה בלתי נמנעת ולפרוש מויכוח אבוד עם ידים על הראש. הפרופ´ ההוא הוא חוקר מקרא מן המעלה הראשונה בעולם (והוא יהודי אורתודוכסי) והוא קובע שה- Masoretic Text התגבש רק אחרי בית שני. ובנפרד מכך, אתה עומד בפני בעיה אימתנית נוספת: גם אם, רק לצורך הדיון, נניח כי אכן ניתנה תורה במאה ה-13/14 לפנה"ס, היה האלפבית והשפה הכתובה קונסוננטיים לחלוטין, בעוד ה- Masoretic Text של ימינו מורחב יותר ומכיל תנועות. שום דבר אינו נפתר בהתבוננות בעובדות בעיניים עצומות בחזקה...

פשיטות

New member
כבר אמרתי לך שהיום אנו לא בקיאים

בחסירות ויתרות. וזה לא מוכיח כלום. לא זה העניין תפסיק לבלבל עובדות. ולגבי הפרופ´ ההוא תחום בקורת המקרא הוא בעיקר של בעלי אינטרס לבקר את המקרא יענו לחפש בו פירכות. ואורתודוכסי אפילו עם כיפה שחורה כמו ישעיהו ליבוביץ זה לא אומר כלום. מה קורה עם האלימות אצלכם ?

כמה מבתי הספר של ש"ס

למדו מדעים באוניברסיטה ? בוא נחסוך לך את החיפוש, 0 zero, nada, zilch. אפס מאופס שכמוך כל מי שכותב פה מהצד החילוני מחזיק לפחות תואר אקדמי אחד מדעי. בשעה שהכותבים :דוד170, בועז מצגר, הזבל הנקרא לחבך נשרו כולם מגן חובה.

ומה עם כל הרוצחים והמסוממים שמנפיקה

מערכת החינוך שלכם באחוזים גבוהים כל כך. שבזכותם ישראל מקום ראשון בעולם באלימות בבתי הספר. שים גם לב לעובדה שאין משפט שלך פה שלא מלווה במילת גנאי אחת לפחות זה גם כן תוצאת החינוך הקלוקל. גם אני יכול לכתוב לך ככה, ואם הייתי פרא אדם כמוך גם הייתי עושה את זה אבל זה בדיוק ההבדל ביננו.

אז אתה מודה שמערכת החינוך שלכם

מצמיחה גלמים חסרי כושר שיפוט, חסרי חשיבה בסיסית ןמסיט את הדיון לסגנון הדיבור שלי. איש קטן, אם אינך יכול לעמוד בחום, צא מהמטבח.

פשיטות

New member
אתה מודה שכל הפושעים במדינה הם

תוצאה של מערכת היענו חינוך החילונית ? איש טפש אם אתה מפקשש תפסיק לקשקש ותתביש

אתה מודה שכל הפושעים במדינה

הופכים להיות מצביעים נאמנים של ש"ס ? אידיוט שכמוך בוגרי מערכת החינוך של ש"ס יכולים אולי לקרוא את מדור הספורט בידיעות אחרונות וגם אז תהיה להם בעיה בהנת הנקרא. חינוך לבערות ועוני. אתה עוד אחד מהמקופחים המקצועיים ?

תפתח גמרא ונראה אם אתה יכול לקרוא

שתי שורות ולהבין. בעצם מספיק שתדע לקרוא נכון, ואז תגלה שאולי יש לך בקיאות בחומר אבל שכל רופס ועצל חסר יכולת ניתוח מינימלית. ואז תבין כמה שאתה טועה עד אז נקרא עליך את הפסוק "הוי חכמים בעיניהם ונגד פניהם נבונים"

ועליך כבר פסק הרמב"מ

לאיזו קבוצה אתה וכל תומכי ש"ס שייכים: "ואוי לך מלהיות בכלל ההמון, טפשים ובורים שנפשותיהם נוטות אל השגעונות וקשורות בו", הרמב"מ, מורה נבוכים חלק ג´, שם. ודרך אגב אפסון, אין מה לקרוא ולהבין בגמרא כי זה מיועד למפגרים כמוך וכמו תומכי ש"ס. גמרא=אסטרולוגיה=קריאה בקפה.

אין מה להבין. זה כבר מראה שאפילו

לרמה של להבין מה זה בכלל לא הגעת. משווה לי גמרא לאסטרולוגיה ולקריאה בקפה ? טיפש מטופש. גמרא זה לוגיקה ורציו אתה אפילו לא ראית גמרא כנראה כל חייך. לך טיפש ובור אני רואה שאינך אפילו בגדר חמור נושא ספרים כמו שחשבתי אותך. עד עכשיו עניתי לך לקיים הפסוק "ענה אויל כאיוולתו" עכשיו הגיע הזמן לקיים את הפסוק "אל תען אויל פן תשוה לו גם אתה"

למעלה