עליי אהוב במיוחד מרק ברוקולי (מתכון ל- 6 מנות).
(לאחר הפשרת 800 גרם ברוקולי (להפשיר 2 -3 דקות בסיר עם 6 כוסות מים רותחים,)
לצנן מעט -ובכף גדולה ומחוררת להעביר את הברוקולי למעבד- המזון ביחד עם 2 כוסות מי -הבישול
את יתר מי -הבישול להשאיר בסיר מכוסה .
להוסיף לברוקולי שבמעבד המזון ו- 8 כפות בצל מטוגן (לטגן עד להזהבה קלה.)
וכוס קרם- קוקוס ,ולתבל: כפית אבקת -שום,-כפית וחצי מלח ,חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט.ולהחזיר את הברוקולי הטחון לסיר עם 4 כוסות מי -הבישול שנותרו בסיר, לערבב היטב-
ןלטעום ובמידה ויש צורך להוסיף עוד תיבול, לערבב ולמזוג למרקיות.ולקשט בכף פטרוזיליה קצוצה,
או עלי -נבטים וכף אגוזי-לוז ,או מקלוני-שקדים טבעיים-לא קלויים.
במידה ומכינים את המרק ערב מראש ,מצננים ומכניסים מקרר עד למחרת בצהריים,
המרק מסמיך ומאוד משביע, לאחר לילה משתבח וטעים במיוחד.
(אגב, למי שאינו חולה- סוכרת יכול להוסיף למעבד -המזון בטטה מבושלת ולטחון ביחד עם הברוקולי.)
לארוחה חלבית אפשר להשתמש בשמנת % 38 .במקום חלב קוקוס.
מרק קל מאוד להכנה שמכינים בכמה דקות ,ומתקבל מרק ברוקולי מעודן וטעים במיוחד.